Propuneri de weekend: 30-31 iulie 2016

În curând suntem în luna august, chiar în mijlocul verii şi cea mai căutată luna de vacanţe şi excursii. E o lună a concediilor şi ar fi păcat să nu profităm şi de zilele de weekend, pentru că şi evenimentele sunt din ce în ce mai interesante. Iată că avem manifestări incitante chiar înainte de a paşi în luna lui Gustar, cum i se mai spune în tradiţia populară.

Evenimente de weekend în țară

afis-caracal-20161111-214x300ANIVERSAREA ROMANAŢI – 520 DE ANI, aduce la Caracal un week-end plin de activităţi recreative, concerte şi momente pentru întreaga familie. Voia bună pentru cei mici va fi asigurată de un parc de distracţii cu trenuleţe, castele, tobogane gonflabile şi carusele, iar pentru părinţi organizatorii au pregătit concerte în fiecare zi şi grătare încinse la maxim şi stropite cu bere rece din belşug, produse tradiţionale, precum plăcinte şi cozonaci din toate zonele ţării, dulciuri, afumături, brânzeturi, dulceţuri, zacuscă şi multe altele. Evenimentul include spectacole de excepţie în fiecare seară. Intrarea este liberă.

padina-fest-2016-i125060Unul dintre cele mai longevive festivaluri de muzică alternativa de la noi din ţară – Padina Fest, va sărbători cea de a 7-a ediţie până pe 31 iulie 2016, pe Platoul Padina din Munții Bucegi, unde vor concerta unele dintre cele mai îndrăgite trupe de rock şi electro. Festivalul include activități și întreceri sportive, într-o atmosferă de vacanță și relaxare.

download-640x905A început şi Festivalul Filmului Interetnic, ce se desfăşoară în  centrul oraşului Tulcea, un spectacol al convieţuirii interetnice care atrage peste 12.000 de spectatori cu seri pline de filme şi tradiţii diverse. Spectacolele şi proiecţia de filme din cadrul festivalul de muzică, dans şi film au loc pe scena din Piaţa Civică, începând cu ora 20.00. Ultima seară a festivalului, sâmbătă 30 iulie, va fi cea românească.

PrintPe 28 iulie, pe scena mare din Piaţa Centrală din Bistriţa, s-a dat startul Festivalului Internaţional de Folclor „Nunta Zamfirei”, ajuns la cea de-a XXI ediţie, în cadrul căruia interpreţi şi ansambluri folclorice, atât din ţară cât şi din străinătate, ne vor încânta prin cântec, dans şi port popular. Invitaţii sunt din România, Bulgaria, Egipt, Italia, Israel, Polonia, Rusia, Serbia, Ungaria. Pe scena mică de pe pietonal sunt organizate momente interactive. Începând cu ora 20.00, în fiecare zi de weekend, se desfăşoară spectacole pe scena din Piaţa Palatului Culturii. Festivalul este organizat de Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc”.

artmania2Caravana cu jocuri a ajuns din nou la Sibiu, la ARTmania Festival, unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale anului, ce are loc în centrul oraşului, în Piaţa Mare. Concerte fără bilete inclusiv sâmbătă, începând cu ora 15.10, când vor evolua şi  Ihsahn şi Pain of Salvation, pe cele trei scene ale festivalului.

caravana cu jocuriCât priveşte Caravana cu Jocuri, toţi suntem aşteptaţi sâmbătă până la ora 21.00 pentru distracţie maximă, în care avem ocazia să testăm o mulţime de jocuri pentru toate vârstele şi gusturile: jocuri de strategie, jocuri de memorie, jocuri de logică, jocuri de îndemânare şi de fantezie, iar la sfârşit va fi şi o tombolă la care putem câştiga un joc.

juniiUniunea Junilor din Şcheii Braşovului, Autoritatea Naţională pentru Turism, Fundaţia Mihai Eminescu Trust şi Primăria Municipiului Braşov organizează în 30 iulie 2016, evenimentul ”Artizanii Transilvaniei”, la Casa Junilor din Braşov (strada Prundului nr. 1, lângă Poarta Schei), între orele 10.00-19.00. La târgul cu vânzare de la Casa Junilor expun meşteri populari şi artişti din judeţele Braşov, Sibiu şi Harghita, ce vor face demonstraţii de ţesut, brodat, cusut, olărit, modelaj în lut, prelucrare iască, încondeieri de ouă, pictură pe lemn şi pe sticlă, sculptură, confecţionare bijuterii artizanale etc.

Cu ocazia târgului are loc şi şezătoarea intitulată “Coase-ţi IA”, organizată de Grupul Şezătoare la Braşov, la care cei care reuşesc să ajungă vor avea ocazia să vadă cum se cos iile, sau să afle informaţii despre cum îşi pot repara şi întreţine propria ie. Evenimentul este întregit de programul folcloric susţinut de un ansamblu de copii din Făgăraş.

jazzFestivalul Internaţional de Jazz din Miercurea Ciuc ne încânta cu cea de-a VIII-a ediţie, până pe 31 iulie 2016 într-un mediu potrivit atmosferei jazz, în curtea Cetăţii Mikó, sediul Muzeului Secuiesc al Ciucului.

Citeşte şi Trecerea timpului în Ciuc – Cetatea Miko și Muzeul Secuiesc al Ciucului

festivalul-virslilor-la-deva-i127348În Deva suntem invitaţi la  Festivalul Virşlilor în Piaţa Cetăţii din Deva, atmosfera fiind întreţinută de artişti de muzică uşoară şi populară precum: Oana Radu, What’s Up, PACT, Trafic, Nicoleta Voica, Petrică Velescu etc. Evenimentul este dedicat promovării şi păstrării tradiţiilor astfel că vor fi prezenţi numeroşi producători de virşli (preparat culinar din carne de capră sau oaie în amestec cu carne de porc, înveliți într-o folie naturală) şi de alte bunătăţi tradiţionale.

afis_zilele_orasului_2016Până duminică, suntem aşteptaţi în nordul litoralului, la manifestările prilejuite de Zilele Oraşului Năvodari. Pe scena amplasată special pentru acest eveniment (stadionul Flacăra Năvodari), urcă artişti de renume. Printre cei care vor întreţine atmosfera şi voia bună se numără Smiley, Connect-R, Ruby, Maria Dragomiroiu, Ileana Ciuculete şi Vali Vijelie. Pentru seara de sâmbătă, Primăria Năvodari are pregătit un uimitor foc de artificii.

Citeşte şi Unde facem plajă în Năvodari?

Evenimente de weekend în Bucureşti şi împrejurimi 

afis-rock-the-city-festival-2016-piata-constitutieiCel mai mare festival de rock al României – Rock The City, ajuns la cea de a 7-a ediţie, a revenit în Bucureşti, în perioada 29-30 iulie 2016, în Piaţa Constituţiei. Printre invitaţi se numără celebrul grup britanic Iron Maiden, ce va concerta sâmbătă, 30 iulie. Iron Maiden va susţine la Bucureşti unul dintre ultimele show-uri din turneul „The Book Of Souls 2016″.

biasA început şi cel mai mare show aerian din România: Bucharest Internaţional Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2016), încă de la ora 10.00, sâmbătă 30 iulie, un spectacol de forţă aeriană, în care aşii aviaţiei militare şi civile din România şi din Spania, Ucraina, Cehia, SUA, Grecia, Bulgaria, Austria, Lituania ne vor încânta cu acrobaţii aeriene spectaculoase şi demonstraţii de elită, dar şi cu aeronave expuse la sol. Locurile de desfăşurare: Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu şi ROMAERO.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.