Propuneri de weekend: 3-5 martie 2017

Luna martie ne aduce primăvara afară şi în suflete, soare blând, primele flori, sărbători frumoase şi planuri de vacanţe. La ce evenimente putem participa în acest sfârșit de săptămână pentru a simţi cu adevărat venirea primăverii?

Iată, pe scurt, o selecţie de evenimente pentru acest weekend :

 • Bounty Fair de Ziua Femeii, Bucureşti
 • Târg handmade de 8 martie De ziua ta femeie!,  Bucureşti
 • Un Cadou Autentic de Mărţişor, Piatra-Neamţ
 • „Bucureşti, Capitala Iubirii”,  Bucureşti
 • “Târgul de mărţişoare”, Timişoara
 • Târgul de Turism ,,Vacanţa” 2017, Timişoara
 • “Cazacii Zburători”, Timişoara
 • Festivalul Aerociudaţilor, Petroşani-Parâng
 • Serbările Zăpezii ”Pro Parâng”, Pârtia A – Domeniul Schiabil Parâng
 • „Înmormântarea Fărşangului”, Rimetea
 • Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Uşoară Românească ,,MĂRŢIŞOR DOROHOIAN” 2017,  Dorohoi
 • Bikini Race 2017, Păltiniş.
 • Balul Operei, Cluj Napoca
 • Festivalul Dakino 2017,  Bucureşti

Târguri de Mărţişor şi de Ziua Femeii

La Bounty Fair, ediţia de Ziua Femeii, vom găsi creaţii lucrate manual, cu design propriu, destinate sărbătorii de 8 martie, ziua femeii. Târgul de cadouri de ziua femeii se desfăşoară între 4-5 martie 2017 la Casa Universitarilor din Bucureşti. Programul este între orele 10:00 – 19:00. Intrarea: 8 lei/persoană. Copiii sub 14 ani au acces gratuit.

Târgul handmade de 8 martie De ziua ta femeie! este un alt târg de mărţişor ce se desfăşoară între 4-5 martie, în intervalul orar 12.30-19.30 la Vintage Pub (centrul vechi al capitalei), Str. Smârdan, nr 43. Artişti pricepuţi se întâlnesc pentru a-şi expune creaţiile: bijuterii, ţinute vestimentare, accesorii diverse, decoraţiuni şi produse BIO. Intrarea este liberă.

Până pe 8 martie are loc o nouă ediţie a Târgului de mărţişor, aflat sub sloganul UN CADOU AUTENTIC DE MĂRŢIŞOR la Shopping City Piatra-Neamţ. Pentru acest eveniment au fost invitaţi meşteri populari cunoscuţi.

Prima ediție a evenimentului „București, Capitala Iubirii”, organizat  în Piata Universității ne îmbie cu un Târg de Mărtisor, de unde putem alege cadouri de la cele circa 50 de căsuțe, pline de produse și obiecte tradiționale de sezon: mărțișoare, bijuterii, aranjamente florale, decorațiuni, felicitări, produse hand-made, prăjituri, turtă dulce, bomboane, dulciuri. Totodată, au loc și o serie de concerte și spectacole pentru toate gusturile. Pe 3 și 4 martie, începând cu ora 18:00, sunt pregătite două seri de rock alternativ și undergound.

“Târgul de mărţişoare” (în Piaţa Victoriei din Timişoara), ce se desfăşoară până pe 8 martie, ne aşteaptă pentru a ne procura mărţişorul potrivit persoanei iubite dintre o mulţime de obiecte tradiţionale lucrate manual de artizani talentaţi.

Alte evenimente de weekend:

La Târgul de Turism ,,Vacanţa” 2017, cel mai mare târg de turism din vestul ţării, ce va fi organizat în perioada 3 – 5 martie 2017, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara (CRAFT), suntem întâmpinaţi de către zeci de agenţii de turism din regiune şi din ţară cu pachete de vacanţă la preţuri reduse cu până la 30 %. Din program fac parte şi prezentări de destinaţii, degustări de produse tradiţionale, prezentări de produse şi servicii pentru activităţi de timp liber. Programul târgului este de vineri până duminică între orele 10.00 şi 19.00. Intrarea este liberă.

Pe 4 martie, “Cazacii Zburători” din Ansamblul Academic Kalina aduc în atenţia noastră dansurile ucrainiene în premieră, la Sala Operei Naţionale Române din Timişoara. Cele mai frumoase dansuri şi melodii tradiţionale ucrainiene îi vor delecta pe timişoreni, cu coregrafii interesante şi “bijuterii” folclorice vor putea fi urmărite de la ora 20.00.

În acest weekend are loc si ediţia a XVII-a a Festivalului Aerociudaţilor în staţiunea Petroşani-Parâng, destinat iubitorilor muntelui și zborului liber cu parapanta. Programul include Carnavalul Aerociudaţilor şi Carnavalul Zăpezii, dar şi jocuri de cabană aerociudate, party.

În data de 04.03.2017, în stațiunea Petroșani- Parâng,  au loc si SERBĂRILE ZĂPEZII ,,PRO –PARÂNG”. În cadrulul evenimentului va avea loc un concurs de săniuțe pentru copii ce va fi urmat de Jocuri distractive pe pârtie și Parada măștilor de carnaval.  Locul de desfășurare este Pârtia A – Domeniul Schiabil Parâng, locul de primire a participanților fiind Baza Didactică a Clubului Sportiv ȘcolarPetroșani din Parâng. Ora de start 11.30.

În data de 04.03.2017 obiceiul pitoresc, vechi de sute de ani „Înmormântarea Fărşangului” va avea loc la Rimetea, judeţul Alba.  Prin “Înmormântarea Fărşangului”, localnicii marchează sfârşitul iernii şi al anului vechi, al anului agrar. Ceremonialul de la Rimetea este un alai colorat compus din băieţi îmbrăcaţi tradiţional. Sărbătoarea se încheie în cursul serii, la Căminul Cultural din localitate, unde are loc un bal.

La Sala Teatrului Dorohoi, are loc cea de-a XXXIV-a ediţie a Festivalului – Concurs Naţional de Muzică Uşoară Românească ,,MĂRŢIŞOR DOROHOIAN”. Festivitatea de premiere și Gala Laureaţilor are loc duminică, 05 martie 2017, 17:00.

Balul Operei aduce musicalul de pe Broadway la Cluj NapocaMarele Bal al Operei va avea loc, în acest an, în 4 martie 2017, la un sfert de secol, 1992 — 2017, de la prima ediție, fiind dedicat magiei șlagărelor nemuritoare din muzica românească. Sâmbătă se va desfăşura la Opera Naţională, începând cu ora 18.00.

Tradiţionalul Bikini Race 2017, um concurs de ziua femeii cu prezentarea concurentelor pe catwalk în bikini, slalom schi sau snowboard, aruncare la ţintă, şi traseu aplicativ va avea loc la Păltiniş (ora 12.00).

Festivalul Dakino 2017 revine în perioada 1-5 martie la Cinema Pro, Studioul Horia Bernea – Cinema Muzeul Ţăranului şi ARCUB,  Bucureşti. În deschidere va rula filmul “Manchester by the sea”, regizat de Kenneth Lonergan. În total vor fi 26 de filme de scurtmetraje internaţionale şi româneşti în competiţie.
Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

 1. Ruxandra says:

  Va asteptam si la dor de martisor
  https://www.facebook.com/events/172260139941738/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture