Propuneri de weekend: 3-5 aprilie 2015

Dor mi-a fost de zile însorite şi se pare că avem parte de ele, chiar dacă bate vântul şi e frig şi în unele părţi chiar a dat zăpada. Mult a fost, puţin a rămas! Hai să ne bucurăm de acest weekend cum putem noi mai bine.

AgronomieÎn data de 4 aprilie, între orele 13.00-17.00,  suntem aşteptaţi la Viaţa la fermă, Parc Dendrologic, din campus Agronomie, Bucureşti. Copiii cuprinşi între 3-13 ani, însoţiţi de familii sau educatoarele de la grădiniţă sunt invitaţi să participe la diferite activităţi precum pictură pe faţă şi desen şi diverse jocuri, într-un cadru natural.

floriiiiTot în Bucureşti, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” ne invită la evenimentul  cultural Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii, ce parte din programul Datini şi obiceiuri de peste an. Sărbători creştine şi precreştine. Sărbătoarea Floriilor, cunoscută şi sub numele de Duminica Floriilor marchează momentul intrării lui Iisus Hristos în Ierusalim. Sărbătoarea Bucuriei – Floriile oferă publicului vizitator întâlnirea cu tradiţiile specifice sărbătorilor pascale.

ziua pasarilorProgramul cuprinde muzică şi poezie, colinde. La Târgul de Florii sunt invitaţi meşteri populari, producători de preparate din gastronomia tradiţională şi produse bio. Puteţi participa la ateliere interactive de iniţiere în pictura pe sticlă şi încondeierea ouălor.

La Muzeul Satului are loc şi Ziua Păsărilor, în data de 5 aprilie (10:00-17:00), sărbătorită printr-un program care cuprinde  filme, expoziţii, tururi ornitologice pentru începători, ateliere, cuiburi artificiale, hrănitori pentru păsări.

afistarguldeflorii(3)De asemenea, Muzeul Țăranului ne aşteaptă la Târgul de Florii, ce are loc între orele 10.00-18.00Pe lângă numeroasele lucruri meșteșugite vom avea prilejul să-i întâlnim și să stăm la taifas cu cei care le-au făurit: olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, pielari, rudari, iconari, dar și încondeietoare, țesătoare, cusătorese, împletitoare, din toate zonele țării. Şi pentru a ne pune stomacul la cale găsim: cozonaci, turtă dulce de Harghita, kürtös kalács, mere din Maramureș, miere de albine, polen și propolis, ierburi de leac, pălincă și dulceață.

300x600bannerVinvest2015Salonul Internaţional de Vinuri VinVest își deschide pentru a 12-a oară porțile la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș din Timişoara, cu o săptămână înaintea Sărbătorilor Pascale ortodoxe. Pasionații de turism viticol au posibilitatea să descopere oferta oenoturistică a cramelor: centre de degustare a vinului, meniuri sofisticate și spații de cazare, toate într-un peisaj de o adevărată frumusețe.

moldovitaÎn data de 5 aprilie, are loc Festivalul Ouălor Încondiate (comua Moldoviţa, judeţul Suceava, în sala de sport din centrul comunei). Primăria comunei Moldoviţa, împreună cu Consiliul Local Moldoviţa şi Muzeul Ouălor Încondeiate „Lucia Condrea”, ne invită la acest eveniment, la care participă decoratori renumiţi în ceea ce priveşte ouăle închistrite, din Bucovina, Ucraina, Republica Moldova şi Polonia. Vom avea parte şi de un program artistic susţinut de solişti vocali şi instrumentişti, ansambluri folclorice şi formaţii din Moldoviţa şi din împrejurimi.

ozosepVoi menţiona şi un târg ce se va ţine în cursul săptămânii viitoare, respectiv în zilele 8-9 aprilie 2015, în intervalul orar 13:00-21:00, şi anume: Târgul gastro-cultural Ozosep, unde putem descoperi savoarea delicateselor pregătite după rețete vechi, dar și numeroase produse naturale tradiţionale: gulaș, kürtőskalács, produse din carne, brânzeturi, miere, pâine de casă, pălincă, ciocolată de casă, siropuri naturale. Evenimentul are loc în curtea interioară a Institutului Balassi – Institutul Maghiar din București (Str. Gina Patrichi – fosta Orlando – nr.8, Sector 1).

Zile frumoase să avem! Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture