Propuneri de weekend: 3 – 4 mai 2014

Acest sfarsit de saptamana nu pare prea insorit pentru noi, dar, ce conteaza?…

sarbatoreste-romaneste-cu-piata-taraneasca-si-mester-esti-i99388Sarbatorim romaneste la un targ organizat de Piata Taraneasca in curtea interioara a Muzeului Taranului Roman din Bucuresti, inca de vineri si putem continua pana duminica inclusiv, intre orele 10.00-18.00. La un astfel de targ putem degusta si cumpara numai bunatati traditionale, de la urda, pastrama si carnati, pana la dulceturi si cozonaci! Un targ in care mesterii populari, artizani din toata tara au pregatit pentru noi obiecte din ceramica, scoarte, cergi, picturi si antichitati.

Avem parte si de cateva festivaluri de muzica in Sighisoara, Sibiu si Vama Veche, iar pe litoral, dupa parada de 1 mai, suntem asteptati la multe evenimente menite sa ne descreteasca fruntile!

Cine alege sa ramana acasa, se poate gandi la vacanta de vara si as vrea sa fac o sugestie pentru Rhodos, unde ma aflu acum, cea mai estica insula dintre insulele grupului Dodecaneze in Marea Egee, a patra ca marime din Grecia.

Ajunsi aici, puteti face un tur de insula si vizita Lindos, un satuc aflat in patrimoniul Unesco, asezat intr-un golf splendid, deasupra caruia se gaseste Acropolele, un vechi templu antic inchinat zeitei Athena, Ialysos, unde puteti urca pe dealul Filerimos si vizita faimoasa fortareata bizantina ori sa faceti o vizita la o fabrica de ceramica aflata in apropiere de aeroport.

Insa, cel mai bine, faceti plaja pe unele dintre cele mai frumoase din Grecia, cum se lauda Rhodos ca are sau petreceti o seara de vis la o taverna greceasca!

Din Ixia Beach, va doresc un weekend relaxant!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. ANT a aprobat destul de tarziu finantarea editiei a II-a a Festivalului Produselor Traditionale in Rimetea. Totusi datorita minivacantei au fost destui vizitatori. Comunitatea ANTREC Alba speram ca anul viitor sa ramana in judetul Alba acest festival cu un titlu atat de generos.

    “1 Mai taranesc” poate deveni un slogan important…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture