Propuneri de weekend: 28-30 septembrie 2018

La finalul lunii septembrie, Happy Cinema București a pregătit o supriză iubitorilor de artă și de film documentar. În perioada 28 – 30 septembrie spectatorii din București vor avea ocazia să revadă, pentru ultima dată pe marele ecran, șase dintre cele mai apreciate documentare, într-un adevărat maraton cultural.  Pentru cei care nu au reușit să se bucure de ele, acesta este un prilej de neratat: vineri, 28 septembrie, ora 19:00 Caravaggio – The Soul And The Blood, ora 20:00 Wunderkammer – World of Wonders; sâmbătă, 29 septembrie, ora 18:00 Florența și Galeria Uffizi 3D, ora 19:00 Hitler Versus Picasso and The Others; duminică, 30 septembrie, ora 18:00 The Vatican Museums 3D; duminică, 30 septembrie, ora 19:00 Botticelli: Inferno.

Zonele rurale cu potenţial turistic din ţară vor fi prezentate în acest weekend la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac, cel mai important târg de turism rural din România. Acesta reuneşte cererea şi oferta din turismul rural încercând să promoveze şi gastronomia, tradiţiile, meşteşugurile populare şi folclorul românesc autentic. Pe scena din centrul comunei Albac vor avea loc o paradă a portului popular şi un spectacol folcloric. Amănunte aici.

La Târgul de meșteșugari și producători locali de la Castelul Sturdza – Miclăușeni suntem așteptați să cunoaștem meșteri și producători autentici, purtători ai tainelor frumosului românesc. Intrarea este liberă. Restaurantul ne pregătește bucate după rețete românești: borș de curcan cu tăiței de casă, varză cu ciolan, sărmăluțe moldovenești, saramură din piept de pui, ciulama din ciuperci și smântână, pește prăjit cu mămăliguță și mujdei, ghiveci de legume, plăcinte poale-n brâu și must!

La Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti din București are loc Targul National pentru Artizanat și Meșteșuguri. In cadrul acestui târg sunt invitați copiii cu vârste între 4 ani și 12 ani să participe la Atelierul de artizanat din Delta Dunării, unde vor realiza obiecte decorative făcute manual, după tehnici vechi, tradiționale. Data evenimentului: 29 septembrie, intre orele 11.00-12.30.

La Noaptea cercetătorilor 2018, în București, copii sunt așteptați în Promenada Mall. Printre activități: plimbări cu mașini alimentate cu energie solară, realizarea de desene din sare și vibrații, provocarea de tornade într-un pahar cu apă. Data evenimentului: 28 septembrie, intre orele 16.00-23.00.

Muzeul Național al Țăranului Român din București ne așteaptă începând din 28 până duminică, 30 septembrie 2018, între orele 10.00 și 18.00, la Târgul de antichități, la care vor participa colecționari din toată țara cu lucruri vechi, de colecție. Obiectele prezentate la târg formează o poveste frumoasă și impresionantă din viața rurală, din vremi care încep cu „a fost odată ca niciodată”. Vizitând acest târg, vom avea o imagine vie a ceea ce a însemnat gospodăria țărănească în ansamblul ei. De asemenea, vom avea parte de prăjituri, cozonaci și miere.

Devenit tradiţie, „Târgul de Toamnă”, ajuns la cea de-a VII-a ediţie, organizat de U.A.T. Municipiul Tulcea împreună cu S.C. Agropieţe S.A şi Ansamblul Artistic “Baladele Deltei”, se va desfăşura în perioada 28 – 30 septembrie, în Piaţa Civică. La acest eveniment participă  cu produse tradiţionale atât producători de legume şi fructe, cât şi reprezentanţi ai centrelor viticole. De asemenea, vor avea loc şi spectacole folclorice susţinute de ansambluri şi cântăreţi cunoscuţi. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 28 septembrie 2018, ora 11.00.

Sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 18.30, în Sala Operei, suntem invitati la spectacolul cu opera „La Cenerentola” de G. Rossini. „Cenușăreasa” (în italiană „La Cenerentola ossia La buontà in trionfo”) este o operă comică în două acte de Gioachino Rossini, după un libret de Jacopo Ferreti. Premiera operei a avut loc la Teatro Valle din Roma, pe 25 ianuarie 1817. Biletele se vând la sediul Operei din Brașov, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture