Propuneri de weekend: 28-29 martie 2015

Când ne-am bucurat puțin că vine primăvara, stropii de ploaie, vântul şi mai ales frigul, ne-au spulberat această speranță! Totuși, roata se învârte, în ciuda vremii, așa că ne pregătim și noi pentru o tură de weekend. Unde? Hai să vedem!

Eu, ca și sâmbăta trecută, voi fi în Bulgaria pentru o zi, nu la Capul Kaliakra, ci la Veliko Tarnovo, unde eram convinsă că o să revin, nu după obiectivele turistice, ci după prăjiturile care m-au amețit când am fost prima dată 🙂 . Să vedem dacă nimeresc tot la Cetatea Tsarevets, de unde am transmis atunci în direct propunerile de weekend în emisiunea Ca pe Roate, de la Radio România Actualități, ca în fiecare sâmbătă de un an și jumătate încoace. Vă invit, aşadar, să o urmăriți, cu începere de la ora 15.00.

afis-targ-turism-iasiChiar dacă vremea e urâtă, nu e un impediment să ne gândim la vacanțe, ba chiar să rezervăm unele pe la alte târguri de turism ce se țin și în acest weekend, după Târgul de Turism al României. Unul ar fi cea de-a VIII-a ediție a Transylvania Tourism Fair” (TTF), deschis în perioada 27 -€“ 29 martie 2015, la Brașov Business Park. Mai avem și Târgul de Turism Vacanța la Palas Mall Iași şi Târgul de Turism de la Grand Mall din Satu Mare.

pastele-la-romexpo-2015-i109470Acum, că ne-am pus o vacanță în buzunar, putem să mergem liniștiți la Târgul de  Paște la ROMEXPO, un târg de bunuri de larg consum cu cadouri, surprize și tradiții ce vor aștepta vizitatorii cu puțin timp înainte de Sărbătorile de Paște. Atmosfera de sărbătoare este completată de oferta culinară bogată de la producătorii tradiționali.

22102_437904146378953_143597013664681704_nExpoziția Paște la Romexpo pregătește și o serie de surprize pentru vizitatori, ateliere de creație, artă populară și meșteșuguri sau concursuri de încondeiat ouă. În același timp este și un Târg de Antichități. De artizani avem parte și în curtea Muzeului Țăranului Român, la Piața Țărănească.

Tot în București, dacă sunteți pasionați de cărți SF, puteți ajunge la Târgul de Carte SF & Fantasy Final Frontier (sâmbătă-duminică de la ora 10.00, în B-dul Elisabeta nr. 37, de la 10:00 la 19:00.). Un târg pentru cei care doresc ca mașina timpului să existe…

140496Avem şi un spectacol-concurs pentru pasionaţii de dans, respectiv DanceMasters, un eveniment ce va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, în perioada 27-29 martie 2015. Zilele de 28 şi 29 martie (ora 19.30) sunt dedicate întrecerilor internaţionale, anunţându-şi prezenţa peste 1000 de perechi din 22 de ţări, care vor fi arbitrate de un colectiv de 54 de arbitri din 18 ţări. Am fost la un astfel de spectacol şi merită!

Afis-Creative-Buzz-ed3-800x1131La Sibiu putem merge la un Târg Handmade, ce va avea loc în perioada 27-29 martie, la librăria Habitus din Piața Mică nr. 4, începând cu ora 11.00. Lucruri handmade inedite, precum obiecte din ceramică lucrate cu migală, bijuterii tradiționale, ce sunt inspirate din tradițiile strămoșilor, jucării croșetate, pernuțe pufoase, cusute de mână și cât mai multe bunătăți gătite din ingrediente naturale vor putea fi cumpărate în cele trei zile de târg.

Vizitaţi şi Sibiu, un adevărat oraş al recordurilor, dacă tot ajungeţi aici.

Un weekend minunat vă doresc!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture