Propuneri de weekend: 27-29 iulie 2018

Chiar dacă acest weekend va fi stropit și de ceva ploaie, sunt câteva evenimente mult așteptate la care ar fi păcat sa nu participăm.

Happy Cinema București ne invită la filmul Mamma Mia – o luam de la capat. Acțiunea filmului are loc pe tărâm mirific, Grecia, pe ritmurile melodiilor celor de la formația ABBA. Sophie Sheridan are 20 de ani și locuiește cu mama sa, Donna, fosta componentă a trupei Donna and the Dynamos, pe o mică insulă din Grecia. Ea este pe cale să se căsătorească și are o singură dorință, ca tatăl său să o conducă la altar. Problema este că nu știe cine este, iar mama sa nu vrea să discute despre asta. După ce găsește jurnalul Donnei din anul în care fata s-a născut, invită la nuntă trei bărbați, fiecare dintre ei putând fi tatăl său! Sophie este convinsă că îl va recunoaște, însă, în momentul în care îi vede sosind, nu are nici cea mai mică idee. De aici, o întreagă încurcătură. Așadar, un film cu mult suspans…

Citește și Hai la film: Minunea, o poveste emoționantă

Descoperă Parcul Ioanid pentru o întoarcere în perioada Belle Epoque a Bucureștiului. Zona Parcului Ioanid ne permite să visăm la Micul Paris. Formată din vile construite la începutul secolului XX, ea a atras protipendada orașului. Parcul Ioanid în sine este o bijuterie cu pavilioane umbroase, copaci înfloriți și alei romantice. Data plimbării: 27 iulie, ora 19.00.

La expoziția „CĂLĂTORIE PE DUNĂRE. REPREZENTĂRI GRAFICE ŞI CARTOGRAFICE DIN SECOLELE XVII – XIX”, organizata de Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, care se prelungește până pe 12 august, vom putea admira hărți ale Dunării pe care sunt trasate şi prezentate confruntările dintre puterile europene şi Imperiul Otoman, planuri de luptă, teatre de război, planuri de cetăţi şi oraşe, litografii şi gravuri de secol XIX ale unor zone spectaculoase sau mai puţin accesibile ale traseului Dunării.

A zecea ediţie a “Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition” ne așteaptă la cel mai impresionant show aerian al României. Ediția aniversară BIAS este dedicată Centenarului și va avea loc sâmbătă, 28 iulie 2018, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu si Romaero.

Pe 27 iulie, la ora 21.00, suntem invitați să observam Eclipsa Totală de Lună de pe terasa Observatorului Astronomic. Eclipsa poate fi văzută aproape în totalitate din Romania. Cea mai spectaculoasă parte a eclipsei începe la ora 21:24 când Luna intră în umbra Pământului. La început, partea din stânga jos a discului selar va începe să se înroșească, dar de la ora 22:30 toată Luna va căpăta o nuanță roșiatică cărămizie. Maximul are loc la ora 23:22.Fenomenul durează 6 ore și 16 minute, iar Luna se va afla în umbra Pământului timp de 3 ore și 56 minute. Tot în acestă seară, vom putea observa și câteva planete: Jupiter, Saturn și Marte care se va afla chiar sub Lună în timpul eclipsei.

Până pe 29 iulie 2018, Muzeul ASTRA găzduieşte cea de a XXIII-a ediţie a fazei naţionale a Olimpiadei “Meşteşuguri artistice tradiţionale”. Ediţia din acest an reuneşte participanţi din țară, dar şi din străinătate. Elevii înscrişi în concurs vor participa la secțiuni, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, cusut, confecționat piese de port popular, păpuşi în port popular, opinci, dantelă cu ciocănele, împletit, sculptură lemn, sculptat icoane de vatră, pirogravură, prelucarea cornului, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi lemn, ceramică figurativă, olărit, confecționat măști.

Cetatea Devei devine, în acest weekend locul unui festival de muzică electronică. La Citadela Festival vor fi concerte susţinute de artişti şi trupe, precum: Roman Flügel, Cesar Merveille, Amorf [LIVE], Priku, Livio & Roby, Mahony, VincentIulian, Sepp Teo b2b Nu Zau, Mihai Pol, Mi Pa. Deschiderea festivalului va avea loc vineri 27 iulie, de la ora 19. În primele două nopţi, petrecerile vor dura întreaga noapte, iar duminică programul festivalului se va încheia la ora 19.00.

FESTIVALUL CÂNEPII care se va desfășura la Cluj-Napoca la Muzeul Etnografic „Poarta de su’ Feleac” – Dealul Soporului, ne invită într-un cadru natural deosebit la activități culturale, ateliere de lucru și demonstrative (cusut, brodat, țesut, jucării textile, zidărie cu cânepă, olărit, gastronomie etc.), un târg al meșterilor populari autentici, cu prezența unor întreprinzători în domeniul agriculturii, dezbateri cu oamenii din mediul rural despre importanța reluării culturii și procesării celor două plante tehnice: inul și cânepa.

La Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Sala Reduta, vineri 27 iulie 2018, între orele 12-20 vor avea loc lucrările Simpozionului științific CÂNEPA: TRADIŢIE, CONFORT, HRANĂ ȘI SĂNĂTATE.

În curtea bisericii din Criț s-a deschis și expoziția Rosturi și Rostiri la sași, care ne face o idee despre sași și tradițiile lor, iar în interiorul zidurilor fortificate s-a amenajat un muzeu cu obiectele rămase din gospodăriile sașilor.

Citește și Începe Săptămâna Haferland 2018, festivalul dedicat tradițiilor săsești

Mai putem ajunge la Festivalul Sighisoara Medievala 2018, careare ca tema “Legende medievale”. După deschiderea de vineri se va cânta în Piața Cetății cu CAPELLA ALL’ANTICO (Polonia), HUNIADI CANTORES (Hunedoara), TRUVERII (București), CIMPOIERII DIN TRANSILVANIA (Hunedoara), BORDO SARKANY (Ungaria). In timpul festivalului vor avea loc tabere și ateliere tematice pentru copii și adulți.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture