Propuneri de weekend: 27-28 decembrie 2014

Iată că aproape au trecut și Sărbătorile de Crăciun și ne apropiem cu pași repezi de sfârșitul de an, acesta fiind ultimul weekend din 2014! Încă un weekend plin de evenimente în care am încercat să vă ofer soluții și sugestii de petrecere a timpului liber.

Poate că majoritatea dintre voi sunteți plecați în vacanțe sau concedii, dar pentru o parte dintre noi mai sunt câteva zile până să ne bucurăm de vacanță, așa că hai să profităm și de acest ultim weekend din an!

AFIS_EXPO_MINUNATA-LUME-A-BASMELOR-SI-POVESTILOR1Cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și Muzeul Național Bran, ne invită la o expoziție temporară ce se adresează atât celor mari, cât și celor mici: “Minunata lume a basmelor și poveștilor”.

Expoziția prezintă peste 100 de cărți de basme, povești și povestiri, ce datează din secolul al XIX-lea până în anii 60 – 80 ai secolului trecut, ce provin din colecțiile muzeelor mai sus amintite, precum și de la colecționarii George Trohani și Nicoleta Petcu.

afisambasadaÎn expoziție regăsim personaje îndrăgite de noi toți, precum Albă ca Zăpada, Harap Alb, Baronul von Munchausen, Făt Frumos din Lacrimă, Motanul Încălțat, astfel că amintirile din copilărie ne vor năpădi, cu siguranță! Expoziția este deschisă până pe 31 ianuarie 2015 și poate fi vizitată de miercuri până duminică, între 09.00-17.00.

Mai putem admira în București o  altă expoziție temporară la Muzeul Țăranului Român, ce reprezintă Venezuela în imagini artistice, prin reproduceri ale unor lucrări plastice realizate de pictori venezueleni, ce aparțin unor epoci și stiluri artistice diferite. Expoziția este deschisă până în data de 12 ianuarie 2015, de marți până duminică, între orele 10.00-18.00.

afisturciisitatariiTot la MNTR se poate vizita expoziția “Turcii și tătarii din Dobrogea. Amintiri,” ce conține 32 de fotografii provenind din colecții personale ale membrilor celor două comunități, turcă și tătară, din Dobrogea.

Expoziția a fost prelungită până pe 31 decembrie, în aceleași zile și interval orar ca cea dinainte.

bdbf744000e0c35df78ab96ddfcb7173Nici Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” nu se lasă mai prejos și găzduieşte pînă în data de 30 decembrie 2014 expoziţia de pictură şi grafică Ary şi Ion Lucian Murnu numită Românii de sub munte, artă şi document”, ce cuprinde zeci de peisaje montane, dar și  tipuri de locuinţe şi de anexe, care ne transpun în atmosfera rurală a oraşelelor de munte.

Având în vedere că am sărbătorit deja Crăciunul, unele dintre târgurile dedicate s-au încheiat, altele s-au transformat în Târguri de Revelion, ca să ne bucurăm cât mai mult de sărbători! Astfel, începând din 26 decembrie 2014, Târgul de Crăciun, amenajat în Piaţa Mare a lăsat locul Târgului de Revelion din Sibiu, care se va încheia pe 3 ianuarie 2015.

Nu îmi rămâne decât să vă urez sărbători fericite și multe bucurii în Noul An!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture