Propuneri de weekend: 26-28 iunie 2015

Ne așteaptă un iulie torid, o lună numai bună de mici escapade la mare în weekend, dacă nu stăm prea departe de litoralul românesc, pentru că ne putem bucura și de alte evenimente în același timp.

film nomadAstfel, la Constanța a început încă din 23 iunie 2015 Festivalul Internațional de Film Nomad, locația unde are loc acesta, Piața Ovidiu, fiind transformată în cel mai mare cinematograf în aer liber din Constanța.

Pe un ecran gigant vor rula pelicule apreciate, printre care lungmetraje sau documentare€œ. Proiecțiile vor începe de la ora 21.00. Accesul publicului este liber în limita celor 700 de locuri disponibile.

afis_120_de_ani_A3_03-270x382La Sibiu putem admira Expoziţia: 120 de ani de la deschiderea Muzeului de Istorie Naturală (Str. Cetăţii, Nr. 1). În expoziţie sunt etalate piese din patrimoniul muzeului reprezentând marile colecţii aşa cum au fost structurate: mineralogie-petrografie, paleontologie, botanică, entomologie, zoologie.  Dacă ajungeți în Sibiu, treceți și la Avrig pentru a vedea Palatul Brukenthal, e minunată zona!

eveniment-de-handmade-bounty-fair-27-28-iunie-i113830Bounty Fair,  un eveniment în aer liber destinat iubitorilor de creație și handmade,  ne așteaptă în lumea artizanilor și artiștilor români, în aer liber (27-28 iunie), între 11:00 și 20:00, curtea și grădina Casei Universitarilor din București (un târg cu peste 50 de artizani și branduri românești, ateliere de creație prin care să învățați tehnicile prin care se fac diverse obiecte handmade, terasă cu restaurant, zonă gratuită de boardgames, activități pentru cei mici, tombolă cu premii, muzică de ambient (intrare: 5 lei – copiii până în 14 ani beneficiază de intrare liberă).

ceteaȘi pentru că sărbătoarea de Sânziene a picat chiar în cursul săptămânii, pe 27 iunie, la Cetea, în județul Alba, se sărbătorește Noaptea Magică de Sânziene și Ziua Internațională a Iei, cu spectacole de muzică ușoară și populară, concurs gastronomic, concurs cu ii tradiționale și vizionare de filme (sâmbătă de la ora 19.00 și duminică de la ora 17.00).

În acest weekend se sărbătorește Orașul Beclean. Pe lângă concerte, Zilele Orașului Beclean vor mai cuprinde și Festivalul „Vânătoare la ceaun”, Festivalul Celtic Transilvania, Campionatul Național de Anduranță organizat la Herghelia Beclean, Cupa Orașului la fotbal, precum și concursul de desene pe asfalt sau diferite activități dedicate copiilor. Manifestarea se va încheia duminică seara cu un spectaculos foc de artificii.

Un weekend de poveste!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture