Propuneri de weekend: 26-28 iulie 2013
Se anunță zile frumoase, însorite, așa că este bine să profităm de ele și să stăm cât mai mult în aer liber.
Dacă ești bucureștean și vrei o plimbare “la şosea”, îți propun să pornești într-o expediție prin oraș, în care poți descoperi o parte dintre legendele capitalei și admira monumentele arhitectonice ale orașului. Fundația Calea Victoriei ne propune o vizită în care vom vedea Biserica Bucur, Mănăstirea Radu Vodă, Mitropolia Română și Biserica Sf. Anton, de la Curtea Veche.
Tot în București, poți ajunge iar la Muzeul Țăranului Român, unde se desfășoară Târgul cu meșteșuguri, meșteșugari și bucate tradiționale. Dacă ești fan cozonaci, turtă dulce, zacuscă și dulcețuri de casă, atunci nu trebuie să îl ratezi! Amănunte afli aici.
Un show aviatic interesant se anunță sâmbătă, pe Aeroportul Internațional București Băneasa-Aurel Vlaicu, sub Înaltul patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României. Este vorba de Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition – BIAS 2013.
Intrarea publicului este liberă, începând cu ora 08.00, accesul fiind permis prin ROMAERO, evoluții aeriene putand fi văzute între orele 8:30 și 14:00.
Dacă ai drum în Sighișoara, în acest weekend are loc Festivalul Sighișoara Medievală 2013, chiar în Cetatea Sighisoarei. Tematica în jurul căreia se va țese povestea medievală va fi domnitorul Vlad Țepeș. Vor participa ansambluri de muzică medievală.
Şi dacă nu stii unde să mănânci în Sighişoara, am câteva recomandări pentru tine.
Ca o cireașă pe tort, îți recomand un festival de excepție: Festivalul Secerișului de la Ampoita. Vor fi prezentate obiceiuri tradiționale românesti precum: secerișul și împletitul cununii de spice, treieratul grâului, parada portului popular, purtatul cununii cu cai, cărute și călăreţi iar pe toată perioada evenimentului vor avea loc spectacole folclorice și diverse concursuri, precum și concerte. Invitați: Gheorghe Turda, ansamblul folcloric Ampoiţa.
Cununa de spice din Ampoiţa (judeţul Alba) reprezinta un obicei stravechi, cu semnificaţii în viaţa satului. Împletitul cununii era o ocazie potrivita pentru negoţ, petreceri şi distracţii. Astăzi, se împleteşte cununa de spice de grâu la sfârşitul secerişului, cu sânziene şi alte flori, de către fetele tinere, fiind aducătoare de noroc celui care o poartă.
Să aveţi un weekend minunat!