Propuneri de weekend: 26-28 august 2016

Iată că am ajuns la finele lui august şi parcă am vrea să mai tragem puţin de vara asta, să ne mai bucurăm de soare şi de căldură, aşa că sunt convinsă că nu vom rata nici acest weekend pentru a pleca câteva zile pe undeva sau măcar câteva ore.

FAT_flyer_2016_smÎn mod sigur mulţi dintre noi vom da o fugă pe la mare şi dacă tot suntem aici, avem ocazia de a participa la Festivalul Antic Tomis, ce se va desfăşura Parcul Tăbăcărie din Constanţa, cu participarea dacilor, romanilor şi gladiatorilor de la asociaţiile de reconstituire istorică: Terra Dacică Aeterna, Asociaţia Culturală Tomis, Asociaţia Culturală Geto-Dacii din Moldova şi Geto-Dacii Sudcarpatici. Amănunte despre orar şi program aici.

program-rowmania-2016Vineri, 26 august, începe la Tulcea şi cea de-a VI-a ediţie a RowmaniaFest – Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle, ce ne promite un weekend cu atmosferă de festival, sport, muzică, filme şi expoziţii foto. Noutăţile din acest an sunt spectacolul cu statui vivante pe faleză oferit vineri seară de Teatrul Masca, filmele documentare despre Dunăre difuzate la Casa Avramide şi expoziţia foto “Delta Dunării.

Sâmbătă are loc deschiderea Târgului Artizan Eco Delta (pe Faleză), ce se va ţine pe toată perioada weekend-ului, între orele 10:00-18:00, iar seara, începând cu ora 20.00 au loc conceerte rock. Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, iar programul complet îl puteţi vizualiza aici.

Citeşte şi Descoperă Delta Dunării, paradisul de lângă noi!

DSC_0004În Parcul Mogoşoaia suntem aşteptaţi la Festivalul Kulturestock cu ateliere şi spectacole de teatru pentru copii, începând cu ora 18.00, atât sâmbătă, cât şi duminică, dar şi cu jazz, duminică de la ora 19.00. Accesul la evenimente este gratuit.

Festivalul Verii – Caruselul Cooltural continuă seria de evenimente care e desfăsoară în fiecare week-end, în Piațeta Casino din Mamaia, pană pe 4 septembrie, de la ora 20.00. Intrarea este liberă. Iată şi programul pentru acest weekend.

primaria-brebuComuna Brebu ne așteaptă la Festivalul Dulceții pe platoul amenajat între sediul Primăriei Brebu și Biserica Domnească. În acest an, Festivalul Dulceții va include o deschidere oficială (sâmbătă dimineață), prezentare și vânzare de produse realizate de firme de profil și producători individuali din Brebu și împrejurimi (dulcețuri clasice, dar și din pepene, gogonele, vinete, dovlecei, măsline cu portocale, castraveți cu ananas, mere cu țelină etc). Pe lângă dulcețuri vor mai fi și alte produse: siropuri, șerbeturi, vinuri, fructe, miere și diverse produse apicole.

sibiuSibiul dă startul vineri, 26 august 2016, de la ora 21:00, din Piața Dragoner, celei de-a șaisprezecea ediții a Festivalului Medieval „Cetăți Transilvane”, la care participă artiști din România, Ungaria, Bulgaria, Serbia și Spania. Timp de trei zile, Piața Mare va fi animată, de dimineața și până seara târziu, de momente de animație stradală, concerte de muzică medievală, spectacole de dansuri medievale, spectacole de teatru pentru copii, ateliere meșteșugărești, demonstrații de lupte medievale, tabere medievale și spectacole pirotehnice. Programul complet pe siteul oficial al festivalului: www.fmct.ro .

Lună-Plină-Festivalul-de-Film-Horror-și-FantasticTot în judeţul Sibiu se desfăşoară Festivalul de Film Horror & Fantastic Luna Plină, la Biertan, unde fanii genului se vor delecta cu povesti de groaza, petreceri, ateliere fantastice, vanatori de fantome, jocuri de tip „escape room” si bunatati din zona, la targul de produse traditionale. Filmele vor fi proiectate in Gradina Melies, Cinema Vertigo si Sala Karloff, iar festivalul se va incheia cu musicalul „The Rocky Horror Picture Show”, care implineste 41 de ani. Detalii aici.

Citește și Sibiu, un oraș al recordurilor

În acest weekend, Parcul Bălcescu din Oradea va găzdui o nouă ediție a Târgului de obiecte antice, unde sunt expuse spre vânzare diferite obiecte antice: porţelanuri marcate, picturi autentice, obiecte de argint, ceasuri vechi, sfeşnice, decoraţii, monede, timbre şi multe alte obiecte ce stârnesc interesul colecţionarilor de antichităţi.

carnavalPrimăria Municipiului Hunedoara și Asociația pentru Promovarea Istoriei României ne invită la cea de-a IV-a ediție a Carnavalului Medieval Hunedoara, unde ne vom putea bucura de concerte de muzică, ateliere meșteșugărești, dansuri medievale și spectacole cu foc. Spectacolele încep de sâmbătă, de la ora 11.30 cu atelierele Trupei Medieval ART, apoi spectacole pentru copii, teatru de păpuși. Vor urma concerte, spectacole coregrafice, jocuri medievale. De la ora 19.30 începe parada participanților, iar de la ora 20.00 are loc spectacolul Urzeala Prințului în curtea interioară a castelului. Seara este încheiată cu spectacolul de foc al Trupei Sirius. Duminică programul include concertul de muzică al Trupei Cimpoierii din Transilvania.

Citește și Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai frumoase castele din Transilvania și din lume

tuicaÎn acest weekend, are loc la Rășinari, Festivalul Brânzei și al Țuicii, unde, timp de două zile, artiști și ansambluri folclorice vor urca pe scena festivalului, iar noi vom putea gusta produse tradiţionale specifice Mărginimii Sibiului (brânzeturi, tocană de oaie la ceaun, bulz ciobănesc, pastramă) și vizita muzeele deschise în perioada evenimentului (Muzeul Etnografic, Muzeul Episcopiei şi Biserica Sfânta Paraschiva). Reprezentativ pentru festival este realizarea „Bulzului Festivalului”, preparat dintr-o cantitate imensă de mămăligă, brânză de oaie şi smântână. Detalii program.

oktoberfestOktoberfest 2016, organizat la Brașov, ne promite zilnic, până pe 4 septembrie, între orele 11.00 şi 22.00, pe Arena Sportivă Ion Ţiriac, râuri de bere, muzică germană, fanfară, specialități culinare bavareze şi multă voie bună. Zi de zi, braşovenii şi turiştii prezenţi la Oktoberfest vor avea parte de jocuri şi concursuri cu premii, cele mai cunoscute dintre acestea fiind Miss Oktoberfest şi Regele Oktoberfest.

zmt-2016În acest weekend, la Timişoara are loc Festivalul de Operă şi Operetă, un eveniment cultural în aer liber, care se organizează la Teatrul de vară din Parcul Rozelor, oferindu-ne opt spectacole de genuri diferite: operă, operetă, musical, balet și operă pentru copii.

Turda serbează Zilele Oraşului, având ca temă ”Turda – trăieşte, simte, iubeşte – TUrda eşti TU!”, reunind activităţi culturale, sportive, culinare, istorice sau educaţionale, pe strada Tineretului, în zona Parcului Teilor.

cityDacă vrem să participăm la cel mai mare Slide Urban din lume, cu o lungime de 330 de metri, ce va fi amplasat într-un decor urban absolut spectaculos: pe Calea 13 Septembrie din Bucuresti, pe panta situată lângă Casa Poporului, avem ocazia să o facem în acest weekend! Senzaţii noi la City Wave…Detalii aici.

muzSâmbătă, în Bucureşti, suntem invitaţi să luăm parte la programul “Nocturnă muzeală“, când MNAR şi muzeele-satelit sunt deschise până la orele 22.00 (vom avea ocazia să vizităm între orele 11.00 – 22.00: Galeria de Artă Europeană şi muzeele – satelit ale MNAR: Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian, Muzeul Theodor Pallady, iar între orele 19.00 – 22.00: Scara Voievozilor şi Sala Tronului din corpul central al Palatului Regal). Ultima intrare în spaţiile expoziţionale se va face la ora 21.30. Vizitarea se face pe baza de bilet.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 9 September, 2016

    […] Iată că am ajuns la finele lui august şi parcă am vrea să mai tragem puţin de vara asta, să ne mai bucurăm de soare şi de căldură, aşa că sunt convinsă că nu… Mai mult […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture