Propuneri de weekend: 24-25 mai 2014

Încet-încet vine și vara, zilele frumoase se succed una după alta, iar norii nu mai reprezintă o amenințare, orice ploaie fiind trecătoare.

grad botanica violeteAcum o săptămână mă bucuram de explozia de culoare și voie bună de la Sărbătoarea Mușcatelor din Bran, în acest weekend mă voi bucura de violetele africane pentru că la Grădina Botanică din București are loc o altă ediție a Expoziției Naționale de Violete Africane, de unde puteți și cumpăra aceste superbe flori.

Dacă reușiți să ajungeți în cursul dimineții veți avea ocazia sa vizitați și serele Grădinii Botanice care nu sunt deschise după-amiaza.

namesteLa Muzeului Satului din București, care se află oricum în mare sărbătoare în perioada 16-28 mai 2014 prilejuită de manifestarea Zilele Muzeului Satului cu recitaluri de poezie, expoziții de pictură și folclor, se desfășoară Festivalul Culturii Indiene – Nameste India.

Evenimentul va include multe spectacole de muzică și dans, târguri de obiecte artizanale și specialități culinare, lansări de carte, proiecții de filme documentare, expoziții de pictură, ateliere de creație, activități pentru copii și…povești de călătorie! Iată un program complet aici.

10334366_710752152300727_1838345949600727727_nLa Muzeul Municipiului București (Palatul Șuțu), până pe 31 mai ne așteaptă cehii din Banat prin expoziția Peisajul și Oamenii.

Zilele Cehilor din Banat este un eveniment organizat împreună cu Ambasada Cehiei la București, iar intrarea este liberă.

Afis Gustos de AlbaAlba Iulia ne invită la un Târg Gustos! Aflat la  cea de-a V-a ediție, Târgul Gustos de Alba ne întâmpină cu bunătăţi tradiţionale din toate domeniile: produse din carne,  produse lactate, panificaţie, patiserie, apicultură, legumicultură, vinificaţie, etc.

Pe parcursul celor trei zile, în Piața Pascu din Cetate, între orele 10.00 – 19.00, vizitatorii vor avea ocazia să asiste la demonstraţii culinare, precum pregătirea balmoşului, alesul untului, la spectacole de dansuri moderne şi popular maghiare dar şi la concursuri “culinare”.

10255360_646120802142955_3395917315943168083_nLa Muzeul Olteniei din Craiova, în cadrul Secţiei de Istorie-Arheologie, s-a deschis expoziţia temporară Oltenia Boierilor Craiovești, manifestare culturală deosebită, o încercare de a reconstitui atmosfera legendelor, povestirilor şi miturilor medievale româneşti, “ţesute” despre boierii din Oltenia.

În cadrul expoziției vor fi expuse obiecte de patrimoniu cu valoare istoriografică deosebită precum: crucea relicvar a lui Nicolae Pătraşcu, care a fost fiul lui Mihai Viteazul, inelul banului Manta, documente din vremea lui Mihai Viteazul și o gravură ce îl reprezintă pe Mihai Viteazul, realizată de Dominicus Custos la Augsburg în anul 1601.

De asemenea, puteți merge la Prima ediție a festivalului “HipTrip Travel Film Festival” (Cinema Eforie și Union, București) ori la a XII-a ediție a “Târgului de Nunți Ghidul Miresei” (Romexpo, București).

Un weekend frumos!

 

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture