Propuneri de weekend: 24-25 ianuarie 2015

Azi este o zi importantă, pe 24 ianuarie 1859 având loc Unirea Principatelor Române, respectiv unirea Moldovei cu Țara Românească, eveniment cunoscut ca Mica Unire. Pe lângă diferitele manifestări ocazionate de această zi, mai au loc și alte evenimente care să ne facă ziua mai frumoasă și să ne bucurăm de weekend.

10906272_1001045933256340_4523659693974140976_nAstfel, la Palatul Național al Copiilor din București are loc Festivalul Integrării”, cu un program bogat în muzică, dansuri, balet, scenete de teatru, reprezentații de arte marțiale, etc. În același timp, vor fi, în foaier, ateliere distractive și creative pentru cei mici și animație.

Intrarea este liberă, iar programul se întinde pe tot parcursul celor două zile, începând cu ora 9.00 și până la ora 18.15 sâmbătă și 16.00 duminică.

AFIS-EXPO-DINOZAURI-HATEG-INAUGURARE-300x212La Muzeul de Geologie putem vizita expoziția ”Iarna Cristalelor”, care nu reprezintă altceva decât o veritabilă incursiune într-o lume plină de armonie și strălucire, în care puteți admira spectacolul de formă și culoare oferit de fascinanta lume a mineralelor, rocilor și fosilelor. Expoziția va avea loc în intervalul orar 10,00 – 18,00, prețul unui bilet fiind de 8 lei pentru adulți și 4 lei pentru copii/studenți/pensionari.

targ-de-iarna-piata-taraneasca-si-mester-esti-la-mntr-i108055Tot aici are loc și expoziția  „Dinozaurii și contemporanii lor din Insula Hațeg la sfârșitul Erei Mezozoice”,  care prezintă un ansamblu de reconstituiri ale animalelor care populau regiunea Transilvaniei în urmă cu peste 65 milioane de ani când ținutul forma o mare insulă în Oceanul Tethys.

Vizavi, la Muzeul Țăranului Român avem Târgul de Iarnă cu târgoveți din toată țara care ne îmbie cu bucate alese (sărmăluțe cu mămăligă, vin fiert, borş de pește, ciolan fiert în vin, păstrăv la gratar, pastramă), dar și meșteri populari ce ne încântă cu obiecte tradiționale realizate de mâini dibace.

ozosep-eveniment-gastro-cultural-cu-vanzare-i108130Iubitorii gastronomiei ungurești pot ajunge la Târgul de bun gust – Ozosep, unde sunt expuse produse realizate din ingrediente naturale. Organizatorii pregătesc și 400 de porții de gulaș! Expoziția are loc în curtea interioară a Institutului Maghiar din București (str. Gina Patrichi nr. 8), începând cu ora 11.00.

Deși afară e cam întunecat și e o vreme ploioasă nu știm ce ne rezervă întreaga zi… Măcar în suflete să avem numai soare! Un weekend minunat și relaxant va doresc!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture