Propuneri de weekend: 23-24 mai 2015

Se duce și luna mai și parcă ieri începusem anul…Mă bucur că vine vara, îmi pare rău doar că e scurtă, tocmai de aceea trebuie să ne bucurăm de fiecare weekend,  cu atât mai mult cu cât acesta este un weekend înflorit și înmiresmat.

narcise2Se pare că narcisele sunt tare iubite dacă mai avem un alt Festival al Narciselor în data de 24 mai, începând cu ora 12.00, însă în Poiana Vadului, unde se află cea mai mare rezervație naturalムde acest gen din Europa. Întinsă pe o suprafață de 400 de hectare, Dumbrava Vadului se află în partea central-vesticムa județului Brașov, la 3 kilometri spre sud-vest de satul Vad. Un festival tradițional sărbătorit cu muzică populară şi produsele autentice ale zonei Făgăraşului.

11295775_848052945243175_4519306874453056955_nSi la Timişoara, mii de flori vor umple centrul oraşului cu prima ediţie a Festivalului Timfloralis, care are loc în Piaţa Victoriei şi pe străzile Alba Iulia şi Mărăşeşti. În cadrul acestuia există şi momente artistice susţinute de Filarmonica Banatul, concerte simfonice cu temă florală, iar Casa de Cultură a Studenţilor participă cu ateliere şi expoziţii (ateliere de coroniţe din flori, pălării cu flori, expoziţii handmade, prezentare de rochii cu temă florală).

Muscate si Castelul Bran 1 (66)În Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, are loc „Târgul Meşterilor Populari”, între orele 8.00-20.00, vizitatorii acestuia având posibilitatea să admire arta tradițională autentică şi să-şi achiziţioneze obiecte unice create de artiştii populari: vase de lut şi lemn, costume şi textile populare, ouă încondeiate, instrumente muzicale, icoane pe lemn şi pe sticlă.

400x400-1-298x298A zecea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest a fost inaugurată miercuri, 20 mai, la ora 12.00, la Romexpo Bucureşti și continuă până duminică. Peste 1.000.000 de volume și 200 de edituri ne așteaptă la unul dintre cele mai apreciate târguri de carte.

Cele 200 de edituri prezente la Bookfest se pregătesc să aducă publicului cititor peste un milion de cărți, dintre care câteva mii de titluri noi, și peste 300 de evenimente – ce variază de la lansări, dezbateri și colocvii până la proiecții cinematografice și evenimente interactive.

11224328_633658763402369_6581884224705629026_nTot în Bucureşti, timp de doua zile, între 23-24 mai, Sala Palatului din Capitală se transformă în tărâm oriental, cu ocazia Festivalului Turcesc, în intervalul orar 12.00 – 19.00. Festivalul aduce în centrul atenţiei atât meşteşugurile Anatoliei, cât şi renumita bucătărie turcească, ilustrată printr-o expoziţie culinară cu bunătăţi de toate felurile.

targ-cu-mesteri-si-produse-traditionale-i113362Totodată, un Târg cu meșteșugari și produse tradiționale se desfaşoară în curtea Muzeului Național al Țăranului RomânAceastă ediție are invitați reprezentanți ai comunității armene din România, care vin să expună în cadrul Bazarului armenesc. Alături de meșteri se organizează Atelierul de caligrafie armeană pentru copii și tineri.

unnamedWeekendul acesta este unul special și pentru Comuna Mogoșoaia deoarece are loc prima ediție a Zilelor Comunei cu delicii culinare și muzică bună (dixieland, latino, populara, militara, reggae, lautareasca), dar si dans (burlesque, charleston, capoeira).

Cetatea Alba CarolinaLa Alba Iulia a început cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional Alba Jazz. Peste 40 de artiști, membri ai unor trupe profesioniste de jazz din Israel, SUA, Europa și România sunt invitați să concerteze în Cetatea Alba Carolina. În acest an, scena principală este amplasată între Muzeul Unirii și Sala Unirii. De asemnea, au loc concerte indoor și outdoor la Framm’s, ateliere de jazz la Sala Unirii și Liceul de Artă Regina Maria.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture