Propuneri de weekend: 23-24 iulie 2016

E vară şi e musai ne bucurăm de soare şi de mare şi chiar dacă nu suntem în vacanţă putem da o fugă până pe litoral în weekend, totul e să ne permită distanţa de casă. Şi dacă nu e mare, e o ieşire în natură, oriunde pentru a ne relaxa şi a ne simţi bine.

Evenimente de weekend în Bucureşti şi împrejurimi

varaticSâmbătă, 23 iulie (ora 18:00) şi duminică, 24 iulie (ora 11:00), asistăm la spectacolul „Cartierul poveştilor” în curtea Palatelor Brâncoveneşti (Mogoşoaia), ce ne promite noi poveşti şi aventuri palpitante dedicate copiilor cu vârstă de peste 4 ani. Cele două reprezentaţii au loc în aer liber, în cadrul stagiunii estivale „VăraTic”, organizată de Teatrul Ion Creangă şi Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti”. Poveşti, mituri şi situaţii familiare sunt reaşezate într-un spaţiu de joc miniatural: 5 căsuţe fantastice, ale căror musafiri devin spectatori şi actori, un spectacol proiectat că în basme! Accesul la spectacolul „Cartierul poveştilor” este gratuit, în limita locurilor disponibile.

caravana povestilorTot poveşti pentru copiii sunt dăruite în cadrul Caravanei poveştilor, ce soseşte duminică, 24 iulie, în Parcul Circului din Bucureşti, lângă locurile de joacă. Organizatorii promit poveşti, ateliere şi teatru de păpuşi. De la 10.00 dimineaţă până la 18.00 seara, când distracţia va fi în toi.

piațaȚărăneascășimeșter(ești)!2224iulie2016(1)Piața Țărănească și Meșter(Ești)! organizează un Târg de vară până-n seară, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, de vineri, 22 iulie, până duminică, 24 iulie 2016, între orele 10.00-19.00, adică e prilej de tocmit și de stat la povești cu meșterii, de plimbat, de admirat și de târguit. Meșteri populari aduc diverse obiecte, de la ceramică, obiecte din piele, ii și marame, scoarțe și cergi, icoane, bijuterii şi până la obiecte din lemn și sticlă.

Putem degusta și târgui: colaci și tot felul de cofeturi, plăcinte boieresti, turtă dulce și covrigi, miere, dulcețuri și zacuști, siropuri, țuică, iar ceaunele vor sfârâi cu mâncaruri pregătite la fața locului, după rețete țărănești, de pe plaiuri dâmbovițene: sărmăluțe în varză nouă, fasole cu ciolan și tochitură cu mămăliguță.

Evenimente de weekend în țară

folkSâmbătă putem ajunge în Vama Veche, unde este în plină desfăşurare cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Folk You! Florian Pittiş. Spectacolul începe la ora 18.00. Pe scena Folk You din Vama Veche vor urca: Air Sofa, Arthur, Tatiana & Marius Ojog, Gyuri Pascu & Vlady Cnejevici şi Teo Boar, Bosquito, Dinu Olăraşu, Poesis, Farfarello, Emeric Imre & Jimi El Laco, Krypton, Pistol cu capse, The Kryptonite Sparks, Pasărea Rock, Omul cu şobolani. Intrarea la Folk You! este liberă.

afis-festivalul-celtic-transilvania-2016Festivalul Celtic Transilvania 2016 a început pe platoul de lângă Băile Figa, la Beclean, un festival ce îşi propune să aducă în atenţia publicului, printr-o atmosfera inedită, aspecte mai puţin cunoscute ale vieţii celţilor care au trăit între sec. VI I.Hr. – III D. Festivalul include demonstraţii de luptă,  ateliere de ţesut antic şi modelaj ceramic, de fierărit celtic, tras cu arcul dacic, aruncarea suliţei, aruncare de greutăţi. Sâmbătă (ora 18.00) vom asista la ”noaptea barbarilor” cu concerte de muzică rock cu New Proscenium, Ethernus, E-An-Na, Halmyris, Ashaena, God – The Barbarian Horde, Bucovina. Duminică la ora 11.00 va avea loc o paradă în interiorul Complexului Turistic Băile Figa, iar de la ora 18.00 ne aşteaptă o seară cu concerte de muzică irlandeză cu Little Routes, Mist, Andrew McGuiness, Selfish Murphy, Rich Healey.

afis ESEPoveştile prind viaţă şi la Sinaia, acele poveşti cu regi şi regine şi peisaje idilice, în oraşul ce a devenit pentru 12 zile gazdă a Festivalului Internaţional EUROPAfest Summer Edition. Prin concerte de jazz şi muzică clasică, festivalul ne oferă posibilitatea să gustăm din magia oraşului botezat „Perla turistică a Carpaţilor” şi să trăim pentru câteva zile bucuria sunetelor departe de agitaţia metropolelor. Sâmbătă de la ora 19.00: Before Sunset – Sala King’s Valley, Hotel Mara şi duminică de la ora 18.00 Gala EUROPAfest Summer Edition – Castelul Peleş. EUROPAfest Summer Edition include şi ediţia a cincea a Summer Music Academy Sinaia.

af fataCâmpulung Muscel sărbătoreşte Zilele Oraşului cu un program bogat ce cuprinde: turneul de tenis de câmp „Cupa Muscelul”, ediţia a VI-a, la baza sportivaZMC 2011, o competiţie de tenis de masă la Clubul Sportiv Pristavu, demonstraţii de judo, lupte, box şi kickboxing în Piaţa Primăriei, atelierele medievale „Străjerii voievodului de Câmpulung” (interacţiune cu publicul, prezentare de echipament, atelier de fierărie, atelier de broderie manuală, paradă medievală, lupte full kombat, dansuri medievale) la Muzeul Municipal de Istorie, concerte de fanfară în Grădina publică, concerte de muzică uşoară (sâmbătă la ora 21.00 IRIS şi CARGO), focuri de artificii, iar duminică concursuri de ciclism, cros şi role, demonstraţie de karting în Piaţa Primăriei, programe folclorice.

Primăria şi Consiliul Local Găeşti organizează până pe 25 iulie 2016, Zilele Oraşului Găeşti  în Parcul Central al oraşului, manifestare ce cuprinde concerte care încep de la ora 19.00, în care evoluează Elisabeta Turcu, Elena Merişoreanu, Two, What’s Up, Lora şi mulţi alţii.

invitatie2Centrul oraşului Medgidia găzduieşte în acest week-end un Bazar Multicultural, în care trecătorii au ocazia de a admira obiecte şi produse din 12 ţări. Bazarul Multicultural îşi propune să prezinte, prin intermediul produselor şi obiectelor expuse, tradiţia, cultura, şi obiceiurile migranţilor şi etnicilor de pe teritoriul României. Evenimentul este organizat şi cu sprijinul comunităţii tătare din oraşul Medgidia.
Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.