Propuneri de weekend: 23-24 august 2014

Vremea este încă potrivită pentru scurte ieșiri de weekend, așa că ar trebui să profităm din plin de aceste zile călduroase!

Zilele-Cetatii-Fagaras-program-2014Ne-am obișnuit ca multe dintre orașe să își serbeze ziua cu destul de mult fast. Nici Făgăraș nu face excepție în acest weekend. Astfel, Zilele Cetății Făgăraș ne așteaptă cu ansambluri de muzică populară, show-uri de călărie și spectacole medievale, teatru pentru copii și trupe de muzică pop. Spectacolele muzicale încep în fiecare zi la ora 17.00.

În această seară este așteptat să urce pe scenă Mircea Baniciu, iar mâine Smiley, dar și 3 Sud est, seara încheindu-se cu un foc de artificii!

rasnovȘi Râșnov își serbează Zilele Orașului prin Festivalul Național Ecvestru. O paradă a călăreților, fanfară, mașini de epocă, trăsuri, majorete, vor mărșălui prin oraș. Nu lipsesc nici reprezentațiile artistice ale cailor cu demonstrații de cascadorie, dar și cele sportive.

Spectacolele de muzică completează evenimentul, în seara de sâmbătă fiind așteptați Ana Lesko și băieții de la Direcția 5.


program-complet-zilele-bistriteiBistrița
a dat startul Zilelor Orașului în multe locuri, inclusiv la Biserica Evanghelică din Herina. Participanții se vor bucura de spectacole folclorice, expoziții și concursuri, concerte rock și focuri de artificii.

În portul turistic Mangalia este în plină desfășurare Callatis Fest 2014, unde urcă pe scenă nume consacrate ale muzicii românești.

Sibiul devine nostalgic după zilele de altădată prin manifestarea Sibiul de Odinioară ce are loc în Pădurea Dumbrava, reușind să reînvie atmosfera petrecerilor în aer liber. Atelierele de creativitate pentru copii și adulți, muzica ușoară și populară vor ridica în mod sigur înteresul participanților.

bucovina-rock-castle-2014-i101348Festivalul Dilema Veche oferă un weekend plin de cultură și sărbătoare în Cetatea din Alba Iulia. Programul cuprinde teatru, expoziții, concerte, un recital de pian, dar și proiecții de film.

Dacă Timișoara strălucește în lumina Festivalului de Operă și Operetă cu spectacole în aer liber în Parcul Rozelor, iar Suceava este inundată de rock prin , bucureștenilor le propun să guste Jazz în Foișor cu Aylin Cadîr în Parcul Kiseleff, duminică de la ora 19.00 ori să participe la Târgul lui Gustar de la Muzeul Țăranului Român.

Tot de jazz avem parte și la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Jazz din Miercurea Ciuc, chiar în Cetatea Miko, iar la Satu Mare revin cu o altă propunere de rock la Festivalul Plopstok 2014.

Zile minunate să aveți!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture