Propuneri de weekend: 22-23 martie 2014

S-a făcut frumos afară, prilej bun pentru organizarea festivalurilor care să ne atragă la o porție de relaxare alături de familie şi prieteni.

festivalul-povestilor-212x300Un festival, care se adresează nu numai copiilor, dar și iubitorilor de povești, este Festivalul Poveștilor din Transilvania, aflat la a doua ediție, desfășurat în perioada 22-23 martie la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, între orele 10:00 – 18:00.

Poveștile sunt aduse în fața publicului sub forme diferite și foarte atractive, de la povestiri, teatru, ateliere de lucru, desen, muzicăƒ, proiecții video, până la expoziții de fotografie.

exponat_martie2014

Dacă suntem în Bucureşti, Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” ne invită duminică la Expoziția de pictură a lui Theodor Aman, care marchează 183 de ani de la nașterea marelui pictor și grafician, întemeietor al primelor Școli românești de arte frumoase de la Iași și București.

Şi Muzeul Național de Istorie al României ne invită la o micro-expoziție unde putem admira o piesムexceptionalムde cult – un altar descoperit în așezarea preistoricムcucutenianムde la Truşeşti – Tuguieta, (jud. Botoșani).

Micro-expoziția Altarul de la Truşeşti va fi deschisムpână pe 13 aprilie 2014 și poate fi vizitatムde miercuri pânムduminicムîntre orele 9.00 – 17.00 (până în data de 29 martie), respectiv 10.00 – 18.00 (începând cu data de 30 martie).

expozitia-urmele-mocanilor-saceleni-in-dobrogea-brasovLa Muzeul de Etnografie din Braşov putem vizita Expoziţia “Urmele mocanilor săceleni în Dobrogea”.

O astfel de expoziţie aduce în atenţia braşovenilor importanţa mocanilor în formarea culturii şi a tradiţiilor româneşti.

În cadrul expoziţiei putem vedea fotografii reprezentative din viaţa mocanilor, veşminte, dar şi unelte din gospodăria acestora.

Nu îmi rămâne decât să va doresc un sfârșit de săptămână frumos!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture