Propuneri de weekend: 21-23 noiembrie 2014

Ce sa facem în acest weekend? Ce evenimente ne mai așteaptă? Cert este că vremea nu ține cu noi și nici un câine nu îți vine să lași afară.

targul-gaudeamus-2012Totuși, eu propun bucureștenilor un eveniment care îmbie la lectură, cea mai potrivită pentru zilele ploioase…Răbdare să aveți, să ajungeți până la Centrul Expozițional Romexpo. unde se desfășoară Ediţia cu numărul 21 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS –  Carte de învăţătură.

Târgul are o ofertă bogată cu peste 400 de edituri româneşti şi străine expozante, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci, fiind cel mai important eveniment cultural de tip expoziţional din România. Iată și programul bogat al acestui eveniment de weekend.

botCum propunerea mea pentru acest weekend este una culturală, v-aș invita și la Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universităţii din Bucureşti, ce găzduieşte expoziţia de fotografie „Grădina cu emoţii” a fotografului Aurel Rapa. Fotografiile expuse dezvăluie peisaje din Grădina Botanică.

Expoziţia este deschisă în Centrul de educaţie ecologică „Şcoala naturii” situat pe latura vestică a grădinii (zona Labirint). Sâmbăta şi duminica expoziţia este deschisă între orele 9-13.

targ-cu-mestesugari-si-bucate-traditionale-i105976Tot la Grădina Botanică se desfășoară și Expoziția Națională de Violete Africane și alte Gesneriaceae cu denumirea “Cămara cu violete”. Programul de vizitare este de la 10.00 la 16.00.

O invitație la artă populară și gastronomie românească o face Muzeul Național al Țăranului Român cu Târgul cu meşteşugari şi bucate tradiţionale, așa cum știe să ne amețească cu bunătăți în fiecare weekend prin diferitele târguri pe care le organizează…

bazar-multicultural-i105165Dar și la Brașov, în Piața Sfatului,  are loc Târgul Multicultural cu produse tradiționale românești, turcești, arabe, grecești și din alte țări europene.

Iar dacă nu a ajuns niciun clujean la Târgul de Turism al României, mai are o șansă la Târgul de Turism Touristica, ce va avea loc la Polus Center, (intrarea 4) Cluj-Napoca, pentru a achiziționa vacanțe de Crăciun, Revelion sau pentru vara 2015.

targul-de-craciun-din-sibiu-2014-i105666Și ca să intrăm bine de tot în spiritul sărbătorilor de iarnă, vineri, de la ora 18:30, s-a deschis oficial Târgul de Crăciun din Sibiu, cu concertul incendiar al lui Stefan Banica Jr. – “Craciun Rock’n Roll”. Evenimentele se desfășoară în Piața Mare din Sibiu, iar accesul este gratuit.

Ce puteți face în Sibiu? Aflați multe lucruri interesante în articolul Sibiu – un oraș al recordurilor.

Vă propun să urmăriți și ce alte Târguri și Piețe de Crăciun se organizează în România.

Deși este un weekend friguros,vi-l doresc frumos! Cu așa evenimente, cum altfel să fie?…

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture