Propuneri de weekend: 20-22 iulie 2018

In lunile de vara se petrec lucruri frumoase în Romania, se promovează tradițiile și obiceiurile noastre prin festivaluri interesante, au loc concerte din ce în ce mai atractive.

In weekendul acesta, se desfășoară Sântilia – Nedeia Mocănească a voineștenilor 2018, în Covasna-Valea Zânelor, o mare sărbătoare prin care sunt evidențiate  tradițiile și obiceiurile păstorești. Gurmanzii au ocazia să se înfrupte din bulz, pastramă și faimoasele plăcinte, dar și să deguste un păhărel de țuică. In poiană se pot servi atât produse naturale, dar și admira și cumpăra obiecte realizate de meșterii populari prezenți. Detalii aici.

Happy Cinema București ne invită la un film plin de aventuri: Hotel Transylvania 3: Monştrii în vacanţă. Iată o ocazie prin care putem fi ca în vacanţă alături de copii printr-un film de animație al Sony Pictures. Este un film spumos, pe care sigur veți dori sa îl revedeți. Tariful este de doar 11 lei / bilet. Amănunte despre această comedie excelentă aici.

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” ne invită în acest weekend, pe 21 și 22 iulie, la Iarmarocul de Sfântul Ilie. Evenimentul are loc cu ocazia sărbătorii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, cinstit în Calendarul Ortodox pe data de 20 iulie. Evenimentul ne aduce aminte de atmosfera târgurilor de altădată, organizate în sate. Pe aleile muzeului va fi organizat un târg al meșterilor populari. Nu vor lipsi momentele artistice, nici lansările de carte, iar Asociația Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării va organiza pentru cei mici, la Cabana Silvicultorului din Satul Nou, o serie de activități educative.

La Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare şi mai cunoscută sărbătoare populară din România, suntem așteptați la spectacole folclorice cu artiști ai muzicii populare românești, concerte de muzică folk şi muzică uşoară, focuri de artificii şi petreceri în aer liber. Târgul va debuta, sâmbătă, în jurul orei 13.00, în Avram Iancu, cea mai apropiată localitate de Muntele Găina, unde în zona terenului de fotbal vor avea loc demonstrații meșteșugărești, iar de la ora 14.00 va fi deschisă o expoziție de fotografie etnografică. La ora 15.30 în centrul comunei Avram Iancu va avea loc un spectacol folcloric. Sâmbătă seara – Târgul de Fete se mută pe Muntele Găina, unde de la ora 21.00 va avea loc un concert de muzică folk şi country rock. Petrecerea va continua pe Muntele Găina până târziu cu discotecă în aer liber, focuri de tabără şi artificii. Duminică – Târgul de Fete debutează, la ora 10,00, cu un ceremonial solemn la Crucea Iancului de pe Muntele Găina.

Până pe 24 iulie 2018, la Muzeul de Istorie din Suceava va putea fi admirată expoziția foto „Comorile României”, realizată de artistul fotograf Ilie Tudorel, dedicată Centenarului Marii Uniri și Anului European al Patrimoniului Cultural. Expoziţia „Comorile României” prezintă în 71 de lucrări de artă fotografică, monumente sau situri arheologice aflate în patrimoniul mondial UNESCO:  fortăreţe dacice din Munţii Orăştie, biserici de lemn din Maramureş, biserici pictate din nordul Moldovei, sate cu biserici fortificate din centrul Transilvaniei, centrul istoric al oraşului Sighişoara, Mănăstirea Hurezi, precum și Delta Dunării și pădurile primare şi bătrâne de fag din Carpaţi.

Până pe 27 iulie 2018, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ din Ploieşti, organizează expoziţia „Arta europeană la Ploiești”, prin care artiști ai Galeriei EkaMoor din Madrid expun la Muzeul de Artă Ploiești. Expoziția include lucrări ale unui grup de artiști internaționali, provenind din Germania, Spania, Franța, Argentina și Portugalia, expozanți ai Galeriei EkaMoor.

Până pe 21 iulie 2018 va avea loc a doua ediție a Festivalului Internațional de Operă și Muzică Clasică Hunedoara Lirică. Festivalul se va desfășura în mai multe locații din Hunedoara precum Teatrul de Artă Deva, Teatrul I.D. Sîrbu Petroșani, Castelul Magna Curia- Deva, Castelul Corvinilor – Hunedoara, Piața Victoriei – Deva, Simeria -Parcul Tineretului, Brad – Parcul Tineretului și Orăstie – str. Nicolae Bălcescu (zona pietonală). Vor participa artiști din 14 țări: România, Bulgaria, Ungaria Grecia, SUA, Spania, Polonia, Serbia, Georgia, Coreea de Sud, Austria, Elveția, Italia, Irlanda. Programul aici.

Electric Castle 2018 se desfășoară la Castelul Banffy din Bonțida, Transilvania. A șasea ediție a festivalului a debutat miercuri, 18 iulie, numită și „ziua zero’. Festivalul se întinde pe durata a cinci zile, perioadă în care pe scenă vor urca mari artiști din industria muzicală. Puteți vizualiza programul pentru a decide în ce zi să participați la festival.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture