Propuneri de weekend: 20-21 octombrie 2018

Chiar dacă mai picură pe alocuri, avem un weekend însorit, numai bun de petrecut la ceaun! Știu că poftiți, dar vă recomand să ajungeți și la câteva expoziții și concerte care sa vă facă sfârșitul de săptămână împlinit.

În Parcul Național din București se desfășoară Festivalul Toamnă la Ceaun, care ne promite o simfonie de bunătăți la ceaune: tochitură moldovenească, tocană de oaie, pastramă, balmoș, gulaș de vită, gulaș de porc, guiaș cu fasole, tocănite de hribi cu smântână, borș de pește, bineînțeles nu va lipsi magiunul pregătit special și multe alte rețete preparate la ceaune piperate sau domolite, pe gustul tuturor. Bunătățile la ceaun vor fi completate de berbecuți la proțap, sărmăluțe cu mămăliguță, plăcinte maramureșene și pâine coaptă în cuptor. Meșterii populari au venit și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual.

Sărbătoarea Breslei 2018 va avea loc la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”. Expoziția va evoca contribuția artiștilor în plan cultural, într-o notă personală specifică fiecăruia. Expoziția va fi deschisă pană pe 15 noiembrie 2018, de miercuri pană duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Observatorul Astronomic ne invită sambătă, 20 octombrie 2018, ora 19.00, la prezentarea de astronomie „Câte stele sunt pe cer?”. Întâlnirea cu Adrian Sonka are loc la Palatul Șuțu din București (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2). Intrare: 5 lei. Biletele pot fi cumpărate în ziua prezentării, de la standul de bilete al Palatului Șuțu, începând cu ora 18.30.

Suntem așteptați și la “Bărbați pe Mătăsari”, un festival urban care se desfășoară pe strada Mătăsari din București, se dorește a fi o extinderea a Festivalului Femei pe Mătăsari, o ediție de toamnă, în care strada Mătăsari să găzduiască mici meșteșugări, artiști și artizani, afaceri conduse de bărbați care au înțeles orașul, care fac din acesta un loc mult mai frumos și mai prietenos.

Bounty Fair își mută creațiile pline de creativitate românească în frumoasele încăperi ale Casei Universitarilor București. Aproximativ de 50 de designeri români, alături de 15 dintre cei mai talentați și creativi traineri ale atelierelor pentru juniori, ne dau întâlnire la o sesiune de shopping creativ de toamnă boemă, asezonată cu delicii gourmet cu arome de sezon, voie bună și culoare.

image description

Spectacolul de balet MAYERLING va deschide sezonul Royal Opera House 2018/19 la Happy Cinema București. Pasiuni distrugătoare, secrete de familie, intrigi politice și o coregrafie semnată de Kenneth Macmillan, inspirată din evenimente reale. Muzica compusă de Franz Liszt completează aerul dramatic al spectacolului. Spectacolul va fi difuzat duminică, 21 octombrie, ora 16:00.

Turneul „Vă plaCello?” va aduce pe aceeași scenă compoziții originale scrise pentru două violoncele de J. B. Barrière, D. Popper, L. Boccherini şi J. Fr. Dotzauer. Repertoriul va include şi prelucrări româneşti ale unor piese cunoscute de V. Jianu, precum şi o abordare neconvențională a unor celebre hituri pop/rock. „Vă plaCello?”, se va desfășura pana pe 26 octombrie 2018, în București și alte orașe din România:  Cluj-Napoca, Bistrița, Sibiu și Pitești. Programul este următorul:

  • 20 octombrie: Cluj-Napoca, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, ora 19:00
  • 21 octombrie: Bistrița, Sinagogă, ora 19:00
  • 22 octombrie: Sibiu, Biblioteca Județeană Astra, ora 19:00
  • 24 octombrie: București, Sala Radio, ora 19:00
  • 26 octombrie: Pitești, Sala Filarmonicii, ora 19:00

Centrul Multifuncțional Craiova organizează a doua ediţie a Festivalului Toamnei. Pe esplanada Centrului se vor regăsi flori, produse tradiționale, dulciuri, băuturi autohtone, obiecte de artizanat și ceramică, produse naturiste, porturi tradiționale. Momentele artistice vor fi susținute de Ansamblurile Folclorice: “Maria Tănase” Craiova, „Ion Șerban” din Ișalnița, „Alunelul” din Pielesti, „ Bratovoești”, „Doina Mischiului” și de Palatul Copiilor din Craiova, trupa K.O.P. Dance School Craiova, Bianca Dumitru, Alexandra Pănescu, Monica Tugulea, Trupa de dans „Dance Beat”.

Teatrul pentru Copii si Tineret Colibri Craiova a pregătit pentru copii un atelier de creație intitulat „Cine sunt eu!”, coordonat de actrita Geo Dinescu.

Târgul de povesti pentru copii se va desfășura în perioada 20-21 Octombrie 2018 în Alba Iulia și va găzdui o expoziție cu vânzare a celor mai bune titluri editoriale, dar și lansări de carte, piese de teatru pentru copii, ateliere creative și de parenting, precum și o reîntoarcere în trecutul poveștilor de odinioară, ascultate la Pick-up ori rulate pe diafilme. Locație: Galeriile expoziționale Poarta a III-a, Cetatea Alba Carolina.

Sub arcul unui secol de muzică românească, Diana JIPA – Violinist şi Stefan DONIGA – Pianist, ne propun o fascinantă călătorie în universul muzical autohton, de la creația de inspirație populară până la cea cultă contemporană, cu ocazia Unui Secol de Muzică Românească, eveniment care se va desfășura duminică, 21 octombrie, la Palatul Brukenthal din Avrig. Intrarea este libera, în limita locurilor disponibile.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture