Propuneri de weekend: 20-21 august 2016

Nu ştiu vouă cum vi s-a pare că trece timpul, dar am senzaţia că trece mult prea repede pentru câte lucruri aş vrea să fac şi în câte locuri aş vrea să fiu. Un weekend parcă e prea scurt pentru câte evenimente se desfăşoară şi tare aş schimba cele două zile de sfârşit de săptămâna cu zilele de lucru! Să fie invers, cumva 🙂

Până una alta, în weekend avem numai două zile, pentru unii mai fericiţi chiar trei, haideţi să vedem pe unde putem merge şi câte putem vedea acum.

tangoClujenii se pot bucura de a treia ediţie a Festivalului de Tango Argentinian, ce va avea loc până duminică la Cazinoul din Parcul Central (Centrul de Cultură Urbană Casino), fiind considerat drept cel mai mare festival de tango argentinian din România. La Festivalul “Tango Cazino” participă dansatori din ţară şi străinătate. Tango Concert M4Music are loc duminică, 21 august 2016, începând cu ora 19.30, pe esplanada Centrului de Cultură Urbană Cazino, în Parcul Central, în compania unor muzicieni din Cluj-Napoca. De asemenea, suntem aşteptaţi la cursuri de iniţiere în tango Argentinian sâmbătă la ora 19.00 şi duminică la ora 18.00, accesul publicului la cursurile de iniţiere fiind gratuit (dacă vremea este nefavorbila, acestea au loc în în foişorul din Parcul Central).

jazzIubitorii de muzică, natură şi inedit, sunt invitaţi la Smida Jazz Festival, un eveniment open-air dedicat jazz-ului contemporan, care va avea loc până pe 20 august (începând cu ora 19.00), chiar în inima Parcului Natural Apuseni, în satul Smida (Beliş, Cluj). În acest cadru natural feeric, în timpul zilei se vor desfăşura diverse activităţi în aer liber, iar seara se vor auzi sunetele jazzistice ale celor 8 trupe din România şi din străinătate participante la festival. Iată şi amănunte aici.

draculaCine vrea să participe la ediţia din acest an a Festivalului Naţional “Dracula Fest”, care este organizat sâmbătă, începând cu ora 19.00, la cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poienari (judeţul Argeş), va avea parte de o atmosferă medievală cu concerte şi spectacole tematice (recital folk, dansul focului cu Trupa Starfix — dansuri în jeturi de fum, lumini de lasere) . Cei ce vor ajunge în cetate după ce vor urca cele 1480 de trepte, vor fi întâmpinaţi de un actor care va interpreta rolul lui Vlad Ţepeş, dar vor avea parte şi de degustarea cozonacilor gigant pregătiţi cu această ocazie. Accesul la cetate este liber.

Afis FG 2016În perioada 20-21.08.2016, în staţiunea Băile Govora se desfăşoară şi cea de-a 47-a ediţie a Festivalului “Florile Govorei”. Programul include cântece şi dansuri tradiţionale româneşti (sâmbătă între orele 14.00 – 19.30), urmate de recitaluri de muzică uşoară şi populară (în Consiliul Local), dar şi de o discotecă în aer liber. Duminică are loc un program similar, de la ora 16.00, seara încheindu-se cu muzică de petrecere şi foc de artificii (în centru, lângă parc). Pe aleea din centrul staţiunii este amplasat un Târg al Meşterilor Populari.

afis_brezoi_2016La Brezoi, în judeţul Vâlcea se organizează sărbătoarea anuală, care a devenit deja tradiţie, Târgul Lotrilor. Sâmbătă seara va urca pe scena amplasată în parcul din centrul oraşului, Horia Brenciu (începând cu ora 19.00). De asemenea, în aceeaşi seară, va putea fi urmărit un joc de lasere. Duminică, 21 august, în faţa publicului din Brezoi va concerta Elena Gheorghe, dar şi trupa Antract (de la ora 20.00). Târgul Lotrilor se va încheia duminică seară, cu un foc de artificii.

Pe 21 august 2016 va avea loc prima ediţie a Festivalului Buridava, de la Ocnele Mari (numele festivalului provine de la o cetate dacică existenţa în urmă cu mii de ani în zona). Pe scena festivalului va cânta Maria Ciobanu.

afis-12082016Primăria oraşului Călimăneşti şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea organizează, între 20 şi 21 august 2016 Festivalul de Folclor „Cântecele Oltului”. Ediţia din acest an reuneşte ansambluri din judeţele străbătute de râul Olt. Astfel, fiecare judeţ îşi etalează costumele tradiţionale în cadrul Paradei portului popular ce are loc sâmbătă, 20 august, începând cu orele 16.15, pe traseul Primărie – Pavilionul Central Călimăneşti. Deschiderea oficială a evenimentului are loc, cu începere de la ora 16.30, la Pavilionul Central, urmată de un mini spectacol de prezentare al fiecărui ansamblu participant.

tribute-festival-brasov-1-160722-095212Festivalul propriu-zis se va desfăşura pe scena în aer liber din parcul Pavilionului Central Călimăneşti. Duminică, 21 august, va fi inclusiv un program de animaţie stradală ( între orele 11.30-12.00), festivitatea de premiere a laureaţilor celei de a 48-a ediţii a festivalului; dar şi un spectacol al ansamblurilor folclorice prezente în concurs din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Olt, Vâlcea, Teleorman şi Bistriţa Năsăud (între orele 15.30-22.00).

Cea de-a doua ediţie a Tribute Festival Braşov are loc în cartierul Bartolomeu, zona fostului Stadion Municipal. Festivalul include  muzică rock, zone de relaxare, ateliere speciale, food court. Concertele au loc începând cu ora 18.00. Intrarea este liberă.

zilele-cetatii-fagaras-2016-i127849În acest weekend au loc şi Zilele Cetăţii Făgăraş. Făgărăşenii şi nu numai au parte de distracţie maximă, alături de îndrăgiţi interpreţi de muzică populară. La Zilele Cetăţii Făgăraşului, participanţii vor putea degusta diverse preparate, mâncăruri după reţete tradiţionale cu specific românesc, săsesc, unguresc dar şi ţigănesc. Cu ocazia evenimentului, pe zidul Cetăţii – latura sudică – vor fi proiectate imagini 3D complexe, ce animă prin forme şi culori suprafaţă acestuia. Sâmbătă, 20 august 2016, de la ora 23.00 va începe spectacolul intitulat „Video – Mapping Cetatea Făgăraş 725”, un spectacol multimedia de video-mapping, în cadrul căruia pe zidul cetăţii va fi proiectat un show de 5 minute care se va repetă până la orele dimineţii.

bazar-multicultural-i105165Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti găzduieşte în acest week-end un Bazar Multicultural, în care trecătorii au ocazia de a admira obiecte şi produse din mai multe ţări (în zona Bisericii Maramureşene din parc). Bazarul Multicultural îşi propune să prezinte, prin intermediul produselor şi obiectelor expuse, tradiţia, cultura şi obiceiurile migranţilor şi etnicilor de pe teritoriul României.

targ-cu-mesteri-si-produse-traditionale-i127830Târgul cu meşteri şi produse tradiţionale din curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român ne aşteaptă cu sărmăluţe în foi de varză, fasole cu cârnaţi, tochitură cu mămăliguţă, papricaş de pui, bulz cu brânză de burduf. La târg se găsesc, de asemenea, alivenci şi cozonaci bucovineni, plăcinte „poale-n brâu”, turtă dulce de Covasna, plăcinte boierești cu brânză şi cu fructe, prăjituri şi ciocolată de casă.

Curtea muzeului va fi gazdă şi pentru meşteri talentaţi, continuatori ai tradiţiilor populare româneşti. Program: zilnic între orele 10:00-19:00.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture