Propuneri de weekend: 19-20 noiembrie 2016

Încetul cu încetul ne apropiem de sfârşitul acestei toamne capricioase, pe care, sincer, nu am agreat-o, aşa că nu mă despart cu regrete de ea, iar faptul că vin sărbătorile de iarnă, mă fac să devin mai optimistă.

ttrÎn acest weekend, insa, ne gândim numai la viitoarele vacanţe pentru că a început ediţia de toamna a Târgului de Turism al României, organizată în Pavilioanele C1 – C3 din cadrul Centrului Expoziţional Romexpo din Bucureşti. Ajuns la cea de-a XXXVI-a ediţie, Târgul de Turism al României rămâne locul ideal de prezentare a celor mai interesante oferte şi atracţii turistice, atât din România, cât şi din străinătate, incluzând: turismul cultural, rural sau de business, turismul de tratament, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură.

paineÎn acelaşi timp cu Târgul de Turism al României se desfăşoară şi Târgul de Produse Tradiţionale, chiar pe Aleea Negustorilor din cadrul Romexpo. În cadrul târgului sunt expuse produse apetisante care te fac să zăboveşti destul de mult. Rând pe rând îţi fac cu ochiul o mulţime de bunătăţi: cârnaţi de casă afumaţi şi alte produse din carne şi peşte, murături, zacuscă, brânzeturi, plăcinte cu carne şi brânză, colaci săseşti, trufe, prăjituri şi ciocolată de casă.

gaudeamusTot la Romexpo se desfăşoară şi Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură, organizat de Radio România, în Pavilionul Central (A) al Complexului. Programul de vizitare a târgului este zilnic, între orele 10.00 şi 20.00. GAUDEAMUS propune în acest an un maraton de peste 800 de evenimente culturale, pe lângă bogata paleta de cărţi scoase la vânzare. Tarif bilet intrare: 5 lei.

violeteGrădina Botanică din Bucureşti ne invită la “Expoziţia Naţională de Violete Africane şi alte Gesneriaceae”, ocazie cu care ne putem bucura din nou de coloritul superb al florilor, în ciuda iernii care se apropie. Pe parcursul expoziţiei vor fi organizate inclusiv workshopuri utile pentru operaţiuni specifice creşterii violetelor şi vor fi oferite consultaţii şi sfaturi pentru creşterea acestor plante.

urbnA treia ediție UrbanEye Film Festival, ce are loc la Cinema Elvira Popescu și Cinemateca Eforie din Bucureşti, aduce pe ecrane pentru cinefili documentare premiate, care abordează în moduri diferite teme legate de mediul construit, modelarea acestuia și de oamenii care îl locuiesc. Programul poate fi vizualizat aici.

sibiu

Oficial am intrat în magia sărbătorilor de iarnă pentru că s-a deschis Târgul de Crăciun din Sibiu, ediţia 2016 aducând în prim plan o proiecţie grandioasă de Crăciun, realizată pe toate clădirile din Piaţa Mare, pornită în fiecare seară, timp de 46 zile. Această ediţie reuneşte peste 80 de expozanţi din ţară şi străinătate, dar şi atracţii numeroase pentru copii. Copii sunt aşteptaţi şi anul acesta la Atelierul lui Moş Crăciun, unde vor putea participa la atelierul de biscuiţi, la cel de lumânări, de pictat turtă dulce sau de decoraţiuni Pixel Art.

afis-bistrita-folk_2016În acest weekend mai putem ajunge şi la Festivalul BISTRIŢA FOLK, ce se desfăşoară la Palatul Culturii din Bistriţa sub titulatura GALELE BISTRIŢA FOLK XV, ce propun iubitorilor muzicii folk o întâlnire sub semnul “Muzica poeziei, poezia muzicii”, în care vor fi invitaţi poeţi alături de folkiştii care le cântă versurile, seria concertelor fiind întregită de evoluţiile unor folkişti bistriţeni şi năsăudeni.

etnovember_2016_20161116195626La Braşov are loc Festivalul Etnovember 2016, ce a reușit să ajungă un liant al tradițiilor, prin păstrarea și promovarea culturii etniilor. Cavaleri, domniţe, dansuri medievale, lansări de carte, expoziţii de artă sau piese de teatru, sunt doar câteva dintre atracţiile acestui festival. Organizatorii au pregătit si activităţi dedicate copiilor, dar şi celor mai în vârstă, de la ateliere de creaţie, momente muzicale, la expoziţii de artă, arhitectură, fotografie şi sculptură. Cei mici vor putea participa la concursuri de desen, iar adulţii vor se vor putea delecta cu teatru, târg medieval, dansuri tradiționale, cavaleri medievali, dansuri cu torțe. Festivalul se deschide sâmbătă, la Aula Universității “Transilvania”.

Duminică de la ora 13.00, la Bastionul Țesătorilor, vor fi prezenți cavaleri, prințese, vrăjitoare, artizani. Avem ocazia de a degusta specialități de turtă dulce, covrigi, vin fiert și alte bunătăți. Târgul Medieval din cadrul festivalului se va încheia la ora 17.00 cu un Cortegiu cu Torțe până în Piața Sfatului. Tot aici, de la 17.30 va avea loc Show-ul Fireball, cu trupa Hypnosis.

Zilele Municipiului Caracal ne aşteaptă cu multe evenimente în acest weekend: lansări şi expoziţii de carte şi artă plastică, dar şi cu un festival de comedie, marcând cea de a 478 – a aniversare a oraşului. Locatii: Teatrul Național, Biblioteca „Virgil Carianopol”, Muzeul Romanatiului. Programul complet aici.

Citeşte şi Știri turism: sinteza lunii noiembrie 2016

Weekend plăcut!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture