Propuneri de weekend: 19-20 martie 2016

A sosit şi weekendul dinaintea echinocţiului de primăvară, când natura pare să explodeze în culori şi miresme îmbietoare. Întotdeauna este o plăcere să profităm de vremea frumoasă şi călduţă de sfârşit de martie şi cum altfel, dacă nu participând la unul dintre evenimentele care ne pot atrage?

expo vacantaTârgurile de turism încă nu s-au încheiat, astfel că în Ploieşti este în plină desfăşurare Expo Vacanţa 2016. Expozanţii sunt pregătiţi cu oferte pentru litoral, munte şi staţiuni balneare, pentru destinaţii aflate în România, Bulgaria, Grecia, Malta şi Turcia, dar şi cu oferte pentru destinaţii exotice. Expoziţia găzduieşte şi un salon de fotografie, ateliere de creat ie, dar şi o tombolă cu premii.  Premiile vor fi acordate prin tragere la sorţi, în data de 20 martie, în cadrul târgului  la ora 19.00. Intrarea la Târgul Prahovean de Turism EXPO VACANŢA  2016 este gratuită (Ploiesti Shopping City). Program vizitare:  10.00-22.00.

targul-de-turism-al-olteniei-2016-la-craiova-i123226Un alt târg de turism care are loc în acest weekend este Târgul de Turism al Olteniei, ce reuneşte expozanţi din regiunea Olteniei şi din întreagă ţară, dar, totodată, şi expozanţi din străinătate ce promovează turismul cultural, rural sau de business, turismul de tratament, turismul medical, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură. Locaţie: Centrul Multifuncţional Craiova, str. Târgului nr 26. Program târg: 10.00 – 18.00.

afis_targul_de_turism-e1458120483644Şi la Iaşi se desfăşoară cea de-a patra ediţie a Târgului de Turism Vacanţa. Evenimentul are loc la Palas Mall, între orele 10.00 şi 22.00. La Târgul de Turism “Vacanţa”, circa 20 de companii cu tradiţie în acest domeniu îşi prezintă ofertele cu reduceri de până la 30% pentru sezonul estival.

targ-apicol-sarbatoarea-mierii-BlajLa Blaj (județul Alba), ne întâlnim cu Târgul “Sărbătoarea mierii – Blaj”, ediţia a IX-a, chiar în centrul istoric al oraşului, Piaţa 1848, acesta fiind unul dintre cele mai mari târguri apicole din România. Pe lângă prezentarea produselor apicole, au loc spectacole pe tema mierii, cum ar fi Dansul Apicultorului, susţinut de majoretele de la Şcoala Toma Cocisiu Blaj şi un grup de majorete din Polonia, dar şi tombole, concursuri şi concerte live.

targul gradinaruluiTotodată, cea de-a XIII-a ediție a Târgului apicol Făget, ”Sărbătoarea apiculturii bănățene” se va desfășura în M&D Padeș Ștrand în ziua de sâmbătă, 19 martie, între orele 9-17, și duminică, 20 martie, între orele 9-15 ( județul Timiş).

Primăvara vine și cu Târgul Grădinarului, ce se desfășoară pe latura de vest a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia. Pentru copii, organizatorii au pregătit un program de activităţi practice din care aceştia pot deprinde dragostea pentru natură, învăţând din tainele grădinăritului, precum şi activităţi handmade prin care îşi dezvoltă îndemânarea şi creativitatea.

palat regalÎn Bucureşti putem participa la Vizitele ghidate în spaţiile istorice din corpul central al Palatului Regal (Sufrageria Regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor). Cu acest prilej poate fi vizitată şi expoziţia ”Fragmente de memorie – Portrete Regale. Palatul Regal”, ce îşi propune să reconstituie momente din istoria familiei regale. Programul este de la orele 11.30, 14.00 şi 16.30. Tarif: 20 lei întreg/10 lei pensionarii/5 lei pentru elevi şi studenţi/preşcolarii au acces gratuit.

Iubitorii magiei sunt aşteptaţi la spectacolul ”Lumea Magiei”, în care copiii şi părinţii vor fi introduşi într-o poveste magică, unde trucurile clasice sunt prezentate într-o manieră modernă, un spectacol 100% interactiv. Animăluţele magice vor apărea şi dispărea sub ochii copiilor, iar cei mici vor deveni rând pe rând asistenţii magicienilor Teatrului de Magie. Spectacolul are loc duminică la ora 18:00 la Universitatea Populară Ioan I Dalles, din bulevardul Nicolae Bălcescu nr 18.

oraSâmbătă, între orele 19:30 – 21:30, suntem invitaţi la o plimbare prin centrul Bucureştiului cu bicicleta, cu ocazia Orei Pământului, care se celebrează sâmbătă seara între 20.30 şi 21.30 în 172 de ţări. Punct de întâlnire la ora 19.30, la “Rondul Bicicliştilor” din Parcul Izvor, pornindu-se pe traseul Parcul Izvor, Unirii, Piaţa Română, Piaţa Victoriei, Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei şi retur la Izvor. Evenimentul este organizat de Adevăraţii VeloPrieteni, Skirtbike şi WWF România.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.