Propuneri de weekend: 18-19 martie 2017

Nimic nu mai bucură mai tare ca soarele, pentru că insuflă optimism şi bună dispoziţie, iar dacă avem parte de un sfârşit de săptămână însorit, atunci satisfacţia este şi mai mare. Înainte de a ieşi din casă pentru o plimbare binemeritată de weekend, vă voi face câteva sugestii de petrecere a acestor zile frumoase.

Şi ieşenii au parte de un târg de turism, după câte altele similare s-au desfăşurat în ultima luna în diferite oraşe, astfel că cine doreşte să îşi cumpere de pe acum vacanţele de vara o poate face la Târgul de Turism „VACANŢA”, ce se va desfăşura la Palas Mall din Iaşi. Târgul se adresează publicului larg, dornic să călătorească în ţară şi stăinătate, în cadrul acestuia având loc prezentări de oferte şi destinaţii turistice pentru vacanţa de vară, programe folclorice reprezentative pentru diferite zone, degustări de produse tradiţionale.

Ca să rămânem în aceeaşi sferâ, ne ducem la Baia Mare, unde se desfăşoară  cea de-a XIII-a ediţie a ,,Târgului de turism –Baia Mare 2017”, ediţia de primăvară- vară organizat în incinta complexului comercial VIVO Baia Mare, târg în care sunt prezentate ofertel turistice pentru sezonul de vară din ţară şi străinătate, pachete turistice pentru Paşti, 1 Mai, precum şi alte oferte ale agenţiilor de turism.

Transylvania Tourism Fair Brașov care se va desfășura la centrul expozițional Brașov Business Park, va promova destinația turistică România, atât prin distribuirea materialelor de promovare, cât și prin invitarea unor meșteri populari și a unor producători locali de produse tradiționale.În acelaşi timp, se va promova turismul ecologic din zonă. În cadrul târgului de turism Transylvania Tourism Fair Brașov au loc conferințe privind dezvoltarea turistică a zonei, prezentări de oferte şi destinaţii turistice, prezentări de produse turistice, meșteri populari și meșteșuguri tradiționale.

În Bucureşti este în plină desfăşurare, încă de săptămâna trecută, Food Truck Festival Spring Edition,  ce a revinit cu propuneri de street food savuroase în parcarea Promenada Mall Bucureşti, care este deja invadată de  miresme şi gusturi aromate. Unsprezece food truck-uri şi van-uri vor staţiona timp de aproape o luna, între 11:00-19:00 cu pizza, burgeri, frigărui, quesadilla, hot dogs, paella, tortilla, clătite dulci sau sărate, waffles şi cafea, sandwichuri calde apetisante şi multe alte bunătăţi. Food Truck Festival este o caravana dedicată street food-ului, având ca scop promovarea mâncărurilor preparate rapid şi sănătos în acelaşi timp.

Tot în Bucureşti, duminică 19 martie 2017, are loc Expoziția Olfactivă – Universul Parfumurilor la Cărturești Ceainăria Verona, între 12:00 şi 20:00, scopul acesteia fiind de a aduce în fața iubitorilor de frumos povești și emoții parfumate, precum și materiale vizuale cu ajutorul cărora să putem descoperi acest fascinant univers. Amănunte aici.

La Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu ne aşteaptă Adrian Şonka de la Observatorul Astronomic, pentru a privi bolta înstelată, la evenimentul „Cerul extraterestru”, sâmbată 18 martie de la ora 19.00.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București ne invită să exploram expoziție inedită cu exponate vii, dar și cu piese de valoare din colecțiile muzeului, până pe 18 Iunie 2017„Venin – frumuseți de neatins”, descoperind lumea fascinantă a unor specii veninoase din lumea animală, unele dintre ele regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume.

Cu miere ne îndulcim la Târgul Apicol Făget, eveniment care se va desfăşura în M-D Padeş Ştrand. În cadrul acestui târg, participa atât producători de miere şi alte produse apicole, precum şi producători de utilaje şi echipamente din domeniu.

Până pe 5 aprilie, la Cafeneaua de pe Cuza Vodă din Iaşi ne aşteaptă o expoziţie de pictură semnată de Alina Saruleanu şi Bianca Boroş, intitulată Amintiri din Vama Veche, cele două artiste explorând propriile amprente ale memoriei, lăsate de-a lungul anilor de totalitatea întâmplărilor fascinante trăite acolo, în oază de libertate absolută pe care ”Vama Veche”.

Citeşte şi Vama Veche, o altfel de vacanță la mare

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture