Propuneri de weekend: 17-19 mai 2019

Cel mai important eveniment ai acestui weekend este Noaptea Muzeelor, în cadrul căruia pot fi  vizitate mai multe muzee și locații culturale din țară. Noaptea Muzeelor este un eveniment european inițiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005 si este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). România este participantă încă de la prima ediție, iar accesul în muzee este gratuit.

Muzeul Municipiului București se alătură și în acest an evenimentului „Noaptea Muzeelor”, care va avea loc sâmbătă, 18 mai 2019 și ne invita la Observatorul Astronomic. Programul de vizitare este între orele 19.00 – 04.00. Alte spații muzeale deschise vedeți aici.

În preajma sărbătorii Sfinților Constantin și Elena suntem invitați La Șosea din 17 până în 19 mai, între orele 10.00 și 18.00, în Alveola de la intrarea în parcul Kiseleff din București, lângă Școala Ion Heliade Rădulescu. Vom putea admira și târgui obiecte deosebite, de la icoane, bijuterii, haine și obiecte realizate manual până la obiecte de artă de la colecționarii prezenți din toată țara cu mobilier, podoabe, cărți vechi, ceașuri, tablouri, instrumente muzicale, valnice, ii, marame, lăzi de zestre, blidare, ceramică pictată, porțelanuri, etc. Li se alătură micii producători și mâncarea bună, de la grătare-ncinse dar și deserturi delicioase, înghețată și fel de fel de bunătăți.

In aceasta sâmbătă putem urmări și două filme de(spre) artă proiectate de Bucharest Art Film Festival (BAFF) la Cinema Muzeul Țăranului de Noaptea Muzeelor, de la ora 19.00,, respectiv 21.00. Bucharest Art Film Festival este un festival de film al artelor frumoase, dedicat prezentării celor mai bune filme din întreaga lume despre artă, fotografie, colecționari și artiști din toate mediile, din interiorul, dar și din afara studiourilor, galerii, muzee, instituții publice de artă ori spații alternative.

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea a decis programul de vizitare a obiectivelor muzeale pentru “Noaptea Muzeelor”, dar și cel al activităților conexe. Program de vizitare 17:00-22:30. Evenimentul presupune vizitarea spațiilor expoziționale ale celor două obiective muzeale din cadrul Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean- Muzeul de Artă și Casa Avramide.

Serbarea narciselor de la Negrileasa ne așteaptă în perioada 18-19 mai, 2019, Comuna Bucium, județul Alba. Din program: sâmbătă 18 mai 2019 – de la ora 18:00 – 21:30, Ansamblul artistic Jidvei – Junii de la Jidvei, Fetele de la Jidvei, Trupa Today, iar duminică 19 mai 2019 – de la ora 09:30 – 16:30 are loc concursul “Cultură pentru Cultură”. La Negrileasa se vor desfășura etapele de concurs pentru soliști vocali și gastronomie. Festivalul – concurs de tradiţii şi obiceiuri „Cultură pentru Cultură” este un proiect cultural unic în Europa și are ca scop revitalizarea şi promovarea zestrei comunităților locale din Judeţul Alba în materie de tradiţii, obiceiuri (meşteşuguri populare, folclor literar, muzical și coregrafic, gastronomie tradițională).

În acest an, Sibiu Jazz Festival 2019 își deschide porțile pe 16 mai, pentru patru zile de muzică și spectacol, toate cu intrare gratuită, în Piața Mare. Iubitorii muzicii și ai culturii vor avea ocazia de a se bucura de concerte de gypsy jazz (Broes, Belgia, 16 mai), jazz contemporan (Jeff Herr Corporation, Luxemburg, 17 mai), flamenco-jazz (Sergio de Lope, Spania, 17 mai), jazz-rock (Shalosh, Israel, 18 mai), soul-rock (Jazzodrom, Austria, 18 mai) și jazz latino (Electrocutango și Conexion Cubana, 19 mai). Câștigătorii din 2018 ai Sibiu Jazz Competition, Marcin Pater Trio, vor fi prezenți cu un concert care va avea loc în seara de 17 mai.

Solist vocal al orchestrei populare “Flacăra Prahovei”, Traian Frîncu aniversează în mai 2019, 22 de ani de activitate artistică. Cu această ocazie va lansa și ultimul său album – “Hai omule, sus paharul”. Astfel, vineri, 17 mai, de la ora 18.00, suntem invitați să ne bucuram de câteva ore de voie bună în compania lui Traian Frîncu și a invitaților săi, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Ploiești. BIletele, în valoare de 30 de lei (adulți), 20 lei (pensionari) și 10 lei (elevi/studenți) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la standul special amenajat în hipermarketul Cora – AFI Ploiești

Pentru bucureșteni am păstrat câteva surprize…Sâmbătă seara aveți ocazia de a participa la un show cu Milli Vanilli. Amănunte AICI, dar și la un concert emoționant aniversar Club A cu Nicu Alifantis care are loc la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, sâmbătă, începând cu ora 21.30.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture