Propuneri de weekend: 17-19 iunie 2016

Încetul cu încetul ne îndreptăm spre vacanţa cea mare şi concediile de vară, unii dintre noi bucurându-se, chiar, de tarifele mai mici din extrasezon la mare. Pentru mine, weekend-urile reprezintă mini-vacanţe şi le aştept cu acelaşi entuziasm, gândindu-mă pe unde aş putea să mă relaxez. Haideţi să vedem, aşaadar, ce evenimente ne aşteaptă şi în acest weekend.

amafest-festival-national-de-teatru-pentru-amatori-i126125La Timişoara are loc Festivalul Naţional de Teatru pentru Amatori „AMAFEST”. Evenimentul se desfăşoară la Casa Tineretului. Festivalul, ce a început încă din 13 iunie, include spectacole de teatru, concerte inedite şi ateliere gratuite. Festivalul se încheie duminică cu concerte de pian, vioară şi clarinet. „AMAFEST a fost creat pentru a susţine şi promova teatrul de amatori din România.

music-travel-festival-2016-i123404Cea de-a doua ediție a Music Travel Festival se va desfașura în perioada 17-19 iunie, la Herneacova, o locație aflată la 30 km de Timișoara. Music Travel Festival o aduce pentru prima dată în România pe cântăreaţa spaniolă – BEBE. De asemenea, pe scenă apar Ada Milea, Alexandra Uşurelu, Basska, Beck Corlan, Emeric Imre, Fără Zahăr, Golan, Grimus, Les Elephants Bizzares, Nopame, Suie Paparude, The Case, Robin and the Backstabbers. Ora de incepere: 19:00.

festival-pentru-copii-in-cetatea-din-oradea-i126220Festivalul pentru Copii Arcadia se desfăşoară în mai multe săli din oraş, pe stradă şi în Cetatea Oradea, incluzând evenimente pentru spectatori de toate vârstele, cu spectacole dedicate bebeluşilor, cu marionete şi cu păpuşi, musical-uri pentru copii, spectacole de magie, concerte în aer liber şi parade cu personaje de basm. În Oradea vor poposi Făt-Frumos, Greuceanu, Peter-Pan, Aleodor Împărat, Muck cel Mic, Micul Prinţ, Robin Hood, Jules Verne şi Bau-Bau! De asemenea, în Cetate vor avea loc şi reprezentaţii de teatru în aer liber, până pe 26 iunie.

Dragaica (92)De joi până duminică, la etajul Atriumului Palas Mall din Iași și pe esplanada de la intrarea dinspre Palatul Culturii are loc o nouă ediție a Târgului de Accesorii Fashion. În week-end, la Palas se va organiza și Festivalul Florilor de Tei. Sâmbătă, de la ora 17.00, în Atrium, vor fi două lansări de carte și vernisajul unei expoziții de pictură „Flori de piatră”. De la ora 18.00, în parcul Palas, copiii vor putea participa la atelierul de creat coronițe din flori de tei. Sâmbătă, de la ora 18.00, în aer liber va fi prezentat spectacolul „Fashion & Flowers” și un recital de chitară clasică.

east-romanian-bike-week-2016-e1465285558965”East Romanian Bike Week”, cel mai mare festival dedicat motocicliştilor cât şi celor pasionaţi de vehicule cu două roţi aduce la Iaşi trupe rock de renume pe scena de la HAMAK (vineri şi sâmbătă de la ora 19.00, distanţa din centrul Iaşului – Palatul Culturii: 12 km). Festivalul include concursuri specifice, escaladă, demonstraţii de condus preventiv, târg pentru comercianţi cu specific moto.

vivannteCea de a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante, organizat de Teatrul Masca, se va desfășura în Parcul Crângași – între orele 17.00-22.00 și Parcul Alexandru Ioan Cuza (intrarea de la statuia lui Al. I. Cuza – între orele 16.00 -22.00) din București. Festivalul va reuni peste 40 de statui vivante prezentate în premieră de Teatrul Masca, precum și 20 de invitați străini din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia și Rusia.

natura-fest-parcul-izvor-i125949 Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, ne invită în Parcul Izvor, la cea de-a treia ediție a evenimentului NATURA FEST, un festival care militează pentru un comportament mai responsabil față de mediul înconjurător. Sâmbătă și duminică oferta de ateliere este numeroasă, iar serile sunt dedicate concertelor acustice. Zob, Luna Amară, Coma, Pistol cu Capse, Toulouse Lautrec și Omul cu Șobolani, ce vor urca pe scena NATURA FEST din Parcul Izvor începând cu ora 18.30. Accesul la eveniment este liber.

Unul dintre cele mai așteptate momente va avea loc duminică, de la ora 11:00. Peste 200 de bicicliști amatori sau profesioniști sunt așteptați, la intrarea în parc dinspre Podul Hașdeu, pentru a lua startul în Crosul Verde al Bicicletelor

rusaliiPiața Țărănească organizează un Târg de Rusalii, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român din București. Cu ocazia Moșilor de Vară, meșteri populari, producători și artizani, precum și colecționari din toate zonele țării vin la târg cu oale de Horezu și de Corund, obiecte din lemn pentru gospodărie de la Băbeni, ceramică pictată cu motive tradiționale. La târg se pot găsi cozonaci domnești și prăjituri de casă, poale-n brâu, iar bucătarii sunt pregătiți cu borș de pește la ceaun, sărmăluțe în varză nouă, costiță afumată de porc cu cartofi săsești și orez cu lapte. Intrarea la târg este liberă si se face prin Intrarea Monetăriei, vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10. 00 și 18. 00.

namasteCentrul Cultural „Rabindranath Tagore” organizează cea de-a VIII-a ediție a festivalului culturii indiene „NAMASTE INDIA”, ce revine la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din București, găzduind un amplu program de activităţi menite să aducă în România culorile, aromele, muzica, dansul şi spiritualitatea indiană. Pogramul cuprinde un târg cu produse tradiţionale, mâncare indiană, spectacole de muzică şi dans, proiecţii de filme, cursuri de hindi şi sanscrită, ateliere de creaţie. Iată cum a fost la o ediţie trecută.

festivalul-rock-la-dunare-2016-i125489De asemenea, în acest weekend, va avea loc a treia ediție a festivalului Rock la Dunăre la Stadionul Dunărea din Galați. Accesul publicului se va face începând cu ora 17:00, concertele urmând să înceapă de la orele 18:00. Sâmbătă este aşteptată trupa Spitalul de Urgenţă, iar duminică Zdob şi Zdub.

cluj-never-sleeps-noaptea-alba-a-culturii-i125168Cluj Never Sleeps ne așteaptă între 18 și 19 iunie la o noapte albă a culturii la Cluj Napoca. Evenimentul are în plan să țină clujenii și turiștii treji toată noaptea pentru o porție de evenimente culturale și nu numai, precum spectacole culturale aduse în stradă sau reprezentații tematice surpriză, concerte de jazz sau scene dedicate special tinerilor artiști.

tomis-yachtNu trebuie să ratăm concertele din Piața Unirii. Pe scenă va urca Emeric Imre de la 18:30, iar Irina Sârbu Band va fi precum o adiere de jazz într-o noapte de vară caldă. Intrarea la concerte este liberă.

zilele-orasului-2016-rovinari-318x450S-a deschis și Salonul Nautic și Auto “Tomis Yacht” în Portul Turistic Tomis din Constanța, perfect pentru cei care iubesc marea, yachtingul, pescuitul, sporturile de apă şi aventura. “Tomis Yacht” este un târg specializat de ambarcaţiuni de agrement, sportive şi de pescuit.

Constanţa găzduieşte şi Parada SkirtBike, duminică, 19 iunie, începând cu ora 16:00 în parcarea Maritimo pentru a susţine comunitatea bicicliştilor, eveniment în cadrul căruia au fost pregătite concursuri şi multe premii pentru cei înscrişi la defilare.

pelicamLa Tulcea,  cinefilii au ocazia de a urmări peste 30 de filme documentare în premieră naţională în cadrul Festivalului Internaţional de Film despre Mediu şi Oameni – Pelicam. Proiecţiile Pelicam încep în Piaţa Mircea cel Bătrân din Tulcea şi în campingul de la lacul Ciuperca, imediat după lăsarea serii. Competiţia oficială debutează sâmbătă, 18 iunie şi cuprinde cinci documentare provocatoare.

zilele-orasului-codlea-i126335Câteva oraşe îşi serbează zilele în acest weekend. Astfel, Zilele Oraşului Rovinari se sărbătoresc sâmbătă şi duminică cu spectacole pe scena din centrul oraşului. Zilele Oraşului Codlea se deschid cu o reprezentaţie a Fanfarei Codlea, sâmbătă de la ora 15.00. Concertele, dansurile şi competiţiile întregesc această manifestare, iar duminică la ora 13.00 va avea loc o paradă a portului popular pe traseul Promenadă – Maial. Seara se va închide cu un foc de artificii.

armindeniTot în acest weekend, la Stoiceni, judeţul Maramureş, are loc loc ediţia a II-a a evenimentului ,,Sărbătoarea Armindenului”. Pe durata celor două zile, se vor putea viziona filme, dar şi juca în horă. „Arminden” este cel care apară recoltele şi animalele.

0-sibiu-225x300În Sălile de Expoziţii temporare ale Palatului Brukenthal din Sibiu se deschide expoziţia cu vânzare Mineralia, unde avem parte de  o nouă incursiune în lumea mineralelor şi a pietrelor. În cadrul expoziţiei sunt expuse cristale şi eşantioane de colecţie în stare naturală, dar şi podoabe și bijuterii din cuarț transparent, jasp, ametist mov, chihlimbar galben, coral roșu, malachit verde intens, jad, turcoaz ori turmalină multicoloră.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture