Propuneri de weekend: 17-19 februarie 2017

Uşor, uşor ne îndreptăm spre primăvară, un motiv bine determinat pentru a ne programa vacanţe, cel puţin aşa s-au gândit şi organizatorii Târgului de Turism, dând startul ediţiei de primăvară a târgului, ce se desfăşoară până în data de 19 februarie 2017, în Paviloanele C1-C5 din cadrul Centrului Expoziţional Romexpo din Bucureşti.

La Târgul de Turism al României, organizat în București, vom avea parte de ofertele bogate ale agenţiilor de turism, atât pentru vacanţele de Paşte şi 1 mai, cât şi pentru cele de vară. Pe toată perioada târgului vor avea loc reduceri semnificative la oferte, pe lângă acestea, ne vom bucura de prezenţa meşterilor populari, ansamblurilor folclorice şi degustărilor de produse tradiţionale. Puteţi vedea aici programul unora dintre expozanţi, ce cuprinde evenimente interesante pe parcursul târgului.

Ediţia din acest an a evenimentului SlanăFest are loc la Expo Transilvania în Cluj Napoca, între 17 şi 19 februarie, când ne va face poftă o slănină bine maturată, afumată, numai bună de gustat cu ceapă, murături şi brânză. SlanăFest include un târg cu produse tradiţionale de carmangerie ale micilor producători locali, cu bunătăţi de casă şi un concurs al slăninelor, cârnaţilor şi mezelurilor de casă unde se pot înscrie gospodării din zona cu produsele preparate de ei pentru consumul propriu (18 februarie, ora 17.00). Evenimentul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază al țăranilor din Transilvania.

Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava – componentă a Muzeului Bucovinei – ne invită să vizităm până în data de 3 martie 2017 expoziţia temporară ,,Bijuteriile Adâncurilor”, eveniment tradiţional în programul de primăvară al Muzeului. Expoziţia prezintă o tematică axată în special pe bijuterii și podoabe din pietre semiprețioase și ornamentale dar și piese existente în patrimoniul muzeului – colecția de Mineralogie.  Totodata, putem achiziţiona din standul muzeului mărțișoare din pietre semipreţioase și ornamentale , prezentate pe zodii, dar și bijuterii din pietre realizate din aceste daruri minunate ale pământului. Programul de vizitare este : Luni: 9.00-16.00, Marţi – Duminică : 9.00-17.00.

Iarna nu s-a încheiat, ne-o demonstrează Staţiunea Turistică Borşa, ce va deveni în perioada 18-19 februarie 2017 capitala distracţiei din Maramureş datorită evenimentelor care se vor desfăşura în cadrul celei de-a XIV-a ediţie a ,,Serbărilor Zăpezii la Borşa 2017”. Pe scena amplasată în cadrul Complexului Turistic Borşa, vor urca artişti ce îi vor încânta pe cei care doresc să participe, oferind două zile de neuitat într-un cadru mirific. Pe lângă atracţiile turistice pe care le oferă Borşa, organizatorii au pregătit momente interactive pentru locuitori şi pentru turiştii prezenţi în oraş, cum ar fi: concursuri de schi, expoziţie canină, foc de artificii, concerte şi multe alte surprize.

În data de 18 februarie 2017, în stațiunea Petroșani Parâng, are loc ediția a IV-a a concursului „Parângul Night Challenge” organizat de Asociația Bike & Run Petroșani. Concursul se adresează alergătorilor montani și iubitorilor schiului de tură, având două probe, una de alergare și cealaltă de schi de tură. Traseul este acelaşi pentru ambele probe, are o lungimee de 4,5 km și o diferență de nivel de + 1000 m. Startul se va da la baza „Pârtiei B”, linia de finish fiind pe Vârful Parângul Mic, la o altitudine de 2074 m. Unicitatea concursului constă în faptul că acesta se desfășoră noaptea, startul fiind la ora 18.30.

Sâmbătă, 18 februarie 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei din Braşov, în cadrul Festivalului W.A. Mozart 2017, suntem invitaţi să urmărim spectacolul cu opera „Flautul fermecat” de W.A. Mozart. Prețul unui bilet este de 20-30 lei. Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51 și sâmbătă, înainte de începerea spectacolului, la Opera Brașov (în cazul în care mai rămân bilete disponibile).

Citește și Muzeul Mozart din Viena

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” organizează în perioada 18 februarie – 4 martie 2017, în fiecare weekend, ateliere interactive pentru copii şi elevi, în cadrul proiectului educativ  Călător prin tradiții de primăvară. Cu ocazia sărbătorii Mărţişorului și a Zilei Femeii, copiii vor confecţiona, în cadrul atelierelor de creaţie, mărţişoare și felicitări, stimulându-le creativitatea şi imaginaţia. Tema atelierului din acest weekend este confecţionarea mărţişoarelor. Biletul de participare este de 15 ron / copil / atelier şi se achită la casieria muzeului chiar în ziua desfăşurării acestuia, în clădirea Arhondaric din Şos. Kiseleff nr. 28, începând cu orele 10.00.

Continuă şi unele evenimente ce au început încă din weekendul trecut.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture