Propuneri de weekend: 17-18 ianuarie 2015

Acest weekend îl dedic în primul rând bucureștenilor pe care îi invit să evadeze câteva ore la Comana, aflată la circa 40 de kilometri de capitală, de unde tocmai m-am întors, pentru că priveliștea aceea înghețată a Deltei Neajlovului și a Bălții Comana este extrem de relaxantă, exact ce ne trebuie după o săptămâna de job. Și nu are cum să nu fie, dacă ținem cont că, Balta Comana, ca suprafațムși biodiversitate, este a treia €zonă umedă importantムa României dupムDelta Dunării și Balta Mică a Brăƒilei, după cum aveam să aflu de la un distins profesor, membru AJTR, cu ocazia participării mele la Gala Premiilor Asociatiei Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania – 2015, unde am primit un premiu important pentru activitatea mea din 2014 🙂 , gală organizată în parteneriat cu primăria din Giurgiu.

Giurgiu Comana 2015 (31)-001Am mai recomandat vizitarea zonei și a Mănăstirii Comana, al cărui prim ctitor a fost Vlad Țepeș, tot în luna ianuarie a anului trecut. Sigur vă veți întoarce plini de energie pentru a face planuri pentru 2015!

Și dacă tot ajungeți acolo, puteți da o fugă până în Giurgiu, prin care doar trecem în drum spre bulgari și greci, din păcate, când ne-am putea opri la mal de Dunăre pentru o masă pescărească delicioasă și un apus de soare splendid! Giurgiu ascunde și ceva obiective turistice de interes, precum Mausoleul Eroilor, Turnul Ceasornicului, dar și câteva biserici și catedrale.

1979926_661012850675081_6396176871978095546_oDacă sunteți mai leneși, dar tot cu poftă de o ieșeală, însă mai “pe lângă casă”, puteți rămâne în capitală și vizita expoziția temporară “Arhitectura Interbelicムîn București” la Palatul Șuțu, ce cuprinde fotografii din colecția Muzeului Municipiului București și a Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române, purtându-ne printr-o călătorie în timp cu cele mai importante creații ale arhitecților Ion Mincu, Marcel Iancu, Horia Creangă, Duiliu Marcu, Petre Antonescu, George Matei Cantacuzino, Octav Doicescu.

Expoziția reliefează anii 1918 – 1944, o perioadă cu cea mai mare diversitate de orientăƒri și căutări stilistice, Bucureștiul cunoscând o bogată activitate în privința construcțiilor, expoziția fiind deschisă până pe 31 martie 2015.

Muzeul Satului Namaste India (42)O altă activitate muzeală se întâmplă la Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”, ocazionată de celebrarea a 25 de ani de activitate a Fundației “Principesa Margareta a României”, în data de 17 ianuarie 2015, în intervalul orar 13.00 – 17.00. Manifestarea denumită “Ziua Porților Deschise” ne invită să descoperim programele oferite de Fundație prin ateliere interactive, în compania beneficiarilor copii, tineri și vârstnici, a voluntarilor, dar și a echipei acesteia.

sighisoaraPână pe 30 Ianuarie 2015, la Biblioteca Municipală Mihail Sadoveanu din București, se poate vizita și Expoziția de grafică – “Patrimoniul UNESCO în Romania” a Arh. Corneliu Barbută, un eveniment dedicat aniversării a 70 de ani de la înființarea UNESCO, ce va avea loc în acest an (Str. Tache Ionescu, nr. 4, Sector 1, zonă Piața Amzei). Despre obiectivele din România incluse în Patrimoniul Mondial Unesco am povestit și pe blog, merită să le treceți în vedere.

E puțină ceață afară, dar e poetic… Indiferent la care eveniment din acest weekend vă hotărâți să mergeți, eu vă doresc un sfârșit de săptămână minunat!

Giurgiu (5)Giurgiu (152)Giurgiu Comana 2015 (38)

Giurgiu (26)Giurgiu Comana 2015 (53)
Giurgiu Comana 2015 (78)
Giurgiu Comana 2015 (88)Giurgiu Comana 2015 (5)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture