Propuneri de weekend: 17-18 februarie 2018

Nimic nu mă bucură mai tare ca un weekend însorit care să ne binedispună, cu atât mai mult cu cât mai avem puțin și intrăm în prima lună a primăverii. Iată câteva recomandări de petrecere a acestui sfârșit de săptămână:

Cluj-Napoca:

Târgul de Turism Touristica, care va avea loc la VIVO Cluj-Napoca, între 16-18 februarie 2018. Târgul poate fi vizitat între orele 10:00 – 22:00, iar accesul este gratuit.

SlanăFest 2018, un târg de produse tradiționale cu bunătăți de casă (afumături, brânzeturi, dulcețuri, prăjituri, pălincă, specialități de mangaliță) și un concurs al slăninelor, la Expo Transilvania, între 16-18 februarie 2018. bunătățile de casă: afumături, brânzeturi, dulcețuri, prăjituri, pălincă, specialități de mangalița.

Borșa:

Festivalul “Serbările Zăpezii” pe pârtia din Pasul Prislop (concursuri de schiori, sărituri cu snowboard-ul, dar și coborârea pârtiei cu torte).

Oradea:

Festivalul “D’ale porcului” (cu produse tradiţionale din porc precum toroş, cârnaţi, caltaboşi şi jumări), în parcarea ERA Park Oradea.

București: 

Călător prin tradiții – ateliere de primăvară, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în cadrul cărora cei mici vor avea prilejul să cunoască tradițiile lunii Mărțișor și să facă mărțișoare, felicitări de 8 Martie și cununițe decorative din materiale naturale. Atelierele se vor desfășura în zilele de 17 februarie, 24 februarie, 3 martie și 10 martie, câte două în fiecare zi (orele 10.30-14.00).

Expoziție de ciocolată. În perioada 18 – 24 februarie, Mega Mall găzduiește 8 statuete de 1.60 m realizate integral din ciocolată de 54% cacao. Expoziția este alcătuita din copii ale pieselor clasice de artă precum Venus de Milo, Hera, Afrodita, Eros. O singură sculptură poate avea până la 130 kg.

„Venin – frumuseți de neatins”. Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” ne invită să exploram o expoziție inedită cu exponate vii, dar și cu piese de valoare din colecțiile muzeului, până pe data de 1 mai 2018, descoperind lumea fascinantă a unor specii veninoase din lumea animală, unele dintre ele regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume.

Tot la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, putem admira Expoziția temporară „10 zile de iubire”, care va putea fi vizitată până pe 24 februarie 2018, care prezintă zece povești de dragoste din lumea animalelor, presărate cu tandrețe, cântece, dansuri, dar și acrobații!

Concert de muzică clasică indiană, duminică, 18 februarie, intre orele 19.30-21.30, la Mansarda Sticlarilor. Prețul biletului: 50 lei.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture