Propuneri de weekend: 16-18 iunie 2017

Unde am putea merge în primul weekend din vacanţa de vară? Oriunde! Şi indiferent la ce evenimente alegem să participăm, aceastea nu sunt decât un preambul la zilele frumoase de vacanţă sau concedii care ne aşteaptă în această vară.

Timişoara începe în forţă cu un concert rock în aer liber. “Timişoara Rocks!” aduce în perioada 16-17 iunie 2017, în Piaţa Victoriei, artişti locali, cât şi formaţii consacrate la nivel internaţional, precum: Melting Dice, Crazy Town şi The Toy Dolls (vineri), şi Blight, Methadone Skies, The Darkness (sâmbătă). Amatorii de rock au parte și de Rock la Mureș, celebrul festival de la Periam Port.

Tot în Timişoara ajunge Street Delivery 2017, în Piaţa Ţarcului. A XI-a ediţie a festivalului de artă şi arhitectură urbană se deschide vineri, 16 iunie, la ora 16.00. Tema din acest an este „Grădini posibile”, un fel de invitaţie la reflecţie asupra rolului comunitar şi cultural al spaţiilor verzi din zona urbană. Până duminică se desfăşoară ateliere, dezbateri, arhitectură, proiecţii video, filme, instalaţii interactive, concerte şi teatru. Intrarea este liberă. Detalii aici.

Festivalul Street Delivery 2017 se desfăşoară şi în Iaşi. Strada Vasile Pogor se va inchide pentru mașini, dar se va deschide pentru oameni! Un festival de grădinărit muzical, artistic, cultural, comunitar…Intrarea este liberă.   În cadrul festivalului Street Delivery, în grădina Casei Pogor, va fi  organizat concursul MEȘTERII CAFELEI, competiție dedicată special bariștilor și preparării cafelei de specialitate.Tot în Iași va demara Arcadia BikeVibe, cel mai mare tur ciclist de agrement , duminică de la ora 10, din fata Palatului Culturii.

Cea de a XII-a ediție a Festivalului de Teatru Independent, Sibiu Fringe Festival, se încheie în acest weekend, un festival care nu este altceva decat o platformă de sprijin pentru oamenii de teatru, care incită cu mai cu cele mai bune spectacole de comedie din zona independentă. Program şi locaţii de desfăşurare puteţi vedea aici.

În acest weekend, “Street FOOD Festival”, primul festival de street food din România,  ce aduce o experiență culinară unică și multiculturală, va ajunge și în Arad cu cea mai bună mâncare de stradă, pentru a satisface apetitul gurmanzilor arădeni.cu produse delicioase din bucătăria românească și internațională. In afară de mâncarea savuroasă, arădenilor le sunt pregătite și concerte și proiecții de film. Un festival complet dedicat atât adulților, cât și copiilor!

 La Cluj-Napoca suntem așteptați la cea de a 3-a ediție a International Tattoo Expo, la Muzeul de Artă.  Peste 70 de artiști de talie națională și internațională își vor demonstra creativitatea pentru a realiza peste 250 de tatuaje. Cele mai reușite creații vor fi premiate la concursurile “Best of Day” și “Best of Show”. Frumusețea va fi, de asemenea, premiată în cadrul unui concurs  absolut inedit: “Miss Ink”.

Festivalul Culturii Indiene se desfășoară la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, unde suntem invitați să descoperim cultura Indiei în inima satului românesc din capitală. Târgul de produse tradiționale ce se va desfășura cu această ocazie, in care vor participa artizani cu țesături specifice regiunii Gujarat, spectacolele de muzică și dans, lansările de carte, pictura cu henna, cursurile de yoga, de hindi și sanscrită, atelierele de creație pentru copii și adulți, dar și degustările de delicatese aromate ne promit sa aducă vara indiană în satul românesc. Detalii aici.

 Citește amănunte de la o ediție trecută a Festivalului Culturii Indiene la Muzeul Satului – Namaste India

Bounty Fair ne așteaptă la o ediție de vară, în grădina Casei Universitarilor București (str. Dionisie Lupu 46), alături de designeri români, chiar în mijlocul naturii, cu hamace, înghețată, limonadă și, mai ales, cu multă veselie! În același timp, vor exista multe ateliere de creație pentru cei mari, dar și pentru cei mici. La “Bounty Fair” vom gasi produse realizate manual, de la îmbracaminte, încălțăminte și accesorii vestimentare, până la decorațiuni de interior, produse bio și alimente raw.

Iubitorii de carte pot participa la Festivalul Internaţional al Cărţii „Axis Libri”, care continuă la Galaţi, şi unde expun peste 250 de edituri cu 10.000 de titluri. Ediția din acest an cuprinde lansări de carte, spectacole şi multe surprize. Locul de desfăşurare este zona pietonală de la „P”-uri, dintre „Fata pe Valuri” şi „Elice”.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture