Propuneri de weekend: 15-17 iunie 2018

Încă un weekend frumos, cu multe festivaluri și târguri, dar și expoziții. Rămâne să alegeți dintre cele care vă plac mai mult, pentru a petrece un sfârșit de săptămână relaxant.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu continuă seria concertelor din bisericile fortificate din Transilvania cu un concert de fado, care va avea loc duminică, 17 iunie, la ora 14.00, în Biserica Fortificată din satul Criț, comuna Bunești, județul Brașov. Concertul este organizat în parteneriat cu Fundația Michael Schmidt și va fi susținut de către Cristiano de Sousa (solist), considerat unul din „fii” muzicii fado, alături de António Dias (chitară portugheză), António Neto (chitară clasică) și Jorge Carreiro (chitară bass).

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București ne invită la Expoziţia „EXERCIŢII CARTOGRAFICE. MANUALE, ATLASE ŞI CAIETE DE GEOGRAFIE DIN PERIOADA 1873 – 1947”, deschisă până pe 8 iulie 2018. Expoziţia ne propune o călătorie în timp, prin intermediul câtorva atlase, manuale şi caiete vechi de geografie aflate în colecţii particulare, într-o selecţie realizată de curatorul Ramona Caramelea. Intrarea este liberă.

The Royal Ballet ajunge pe marele ecran de la Happy Cinema București cu Lacul lebedelor, o producție din 2018 a baletului clasic de Ceaikovski, cu o coregrafie de Liam Scarlett și scenografie de John Macfarlane. Spectacolul este difuzat pe 17 iunie, de la ora 16:00. „Lacul lebedelor” a fost prima partitură pentru balet al lui Ceaikovski și având în vedere popularitatea sa de astăzi, se poate spune că este cel mai iubit și cel mai admirat dintre toate spectacolele de balet classic. Biletele costă 39 de lei dacă se achiziționează online de la www.happycinema.ro sau 49 de lei dacă se achiziționează de la Happy Cinema București în Liberty Center.

Tot în capitală, rămâne deschisă Expoziția „Comorile Egiptului Antic”, care a ajuns în premieră la București, după un turneu internațional de succes prin diferite ţări, unde a strâns peste un milion de vizitatori. Până în data de 21 iunie 2018, expoziția va fi deschisă zilnic în incinta Bibliotecii Naţionale a României. Peste 300 de exponate, conținând artefacte originale și replici, ne vor ajuta să înțelegem etapele de dezvoltare ale civilizației Egiptului Antic.

Artefactele sunt expuse în două săli de la parter şi sunt organizate pe zone tematice: viaţa cotidiană, arta războiului şi a navigării, cele mai însemnate dinastii, spaţiu dedicat în special lui Tutankhamon, divinităţile Egiptului Antic, religia, ritualurile mortuare şi mumificarea.

Muzeul Național al Țăranului Român organizează în data de 16 iunie (ora 10.30) un Atelier de pictură icoane pe sticlă. Amanunte pe pagina de facebook a evenimentului.

A.R.C.E.N. organizează la finalul acestei săptămâni un traseu cultural pietonal prin „Cartierul Cotroceni”, în cadrul proiectului „Cu bastonul prin București” | ediția a 9-a (vineri, 15 iunie, ora 18.30, sâmbătă, 16 iunie, ora 18.00). Traseul prin „Cartierul Cotroceni” are ca punct de plecare: Biserica Sf. Elefterie Nou (str. Sf. Elefterie nr. 3) și va surprinde povești ale locuitorilor din casele cartierului construite la jumătatea perioadei interbelice, explicații arhitecturale, istorii despre primari celebri care au influențat dezvoltarea zonei și multe amintiri despre viața și moravurile bucureștene de la începutul anilor `30.

Asociația Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării, împreună cu Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”, organizează în data de15 Iunie 2018 (10.30-12.30) “Delta Dunării – paradisul nuferilor și al păsărilor”. Manifestarea cuprinde vizionare de filme documentare, discuții interactive, atelier de artă prin tehnica origami (grupa de vârstă: 5-12 ani).

Citește și Descoperă Delta Dunării, paradisul de lângă noi! 

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 declară deschis sezonul 2018 al Academiei Rowmania, singura modalitate a publicului de a ajunge la suprafața apei Dâmboviței. Începând de sâmbătă, 16 iunie, și până în octombrie Academia Rowmania vă invită la multe activități recreative, în centrul Bucureștiului, pe luciul apei de lângă Biblioteca Națională a României, pentru scurte momente de escapadă din forfota urbană.

În Parcul Național din București se desfășoară Târgul Cireșelor. În cadrul acestuia, se va prepara cea mai lungă plăcintă de vară cu cireșe și vișine, care va măsura 30 de metri. Nu vor lipsi preparatele la grătar, de la coaste de porc și carne de vită, fripturi, mușchiuleț de porc, frigărui, cârnați tradiționali românești, bulz din brânză proaspătă, pastramă, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane și multe alte cărnuri aromate, stropite cu bere, până la kebab turcesc, burgeri, mâncăruri din bucătăria tradițională spaniolă. La desert ne mai așteaptă plăcinte maramureșene, cozonaci și poale-n brâu moldovenești, plăcinte din fructe proaspete de sezon, ciocolată de casă, turtă dulce, dulciuri orientale, sucuri din fructe proaspete și alte delicii.

Duminică, 17 iunie, de la ora 10,00, în Parcul Herăstrău are loc la cea mai mare Paradă a Cărucioarelor din România, cu ocazia Zilei Internaționale a Fertilității (pe aleea din zona teraselor Expo Flora, pe malul Lacului Herăstrău). Începând cu ora 12.00 va avea loc concertul Andrei. Intrarea este libera.

Cei care ajungem în Brașov putem participa și la Expoziția de fotografie ”It’s time for Africa” care se va desfășura până pe data de 17 iunie 2018, și care va încerca să răspundă prin imagini cel mai colorat, mai autentic și mai cald continent de pe glob, la Centrului Cultural „Reduta”.

La Iași, în perioada 15-17 iunie 2018, pe strada Vasile Pogor și în Grădina Muzeului „Vasile Pogor” are loc cea de-a VI-a ediție a Street Delivery, eveniment de responsabilitate civică pentru o urgență comună: nevoia unui oraș pentru oameni.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture