Propuneri de weekend 15-17 august 2014

Pe lângă Târgurile de Sfânta Maria, cum ar fi  Târgul cu Meșteșuguri Tradiționale de la Muzeul Țăranului Român și târgul Bunătăţi şi Bucurii pentru Marii, din Parcul Național din Bucureștiavem ocazia să ne bucurăm în acest weekend și de alte evenimente.

targul-mestesugarilor-i102154Astfel, Timișoara ne răsfață cu Târgul Meșteșugarilor (pe Aleea Pietonală Mărășești) cu fel de fel de produse de la bijuterii cu pietre semiprețioase, artizanat, flori, mic mobilier, decorațiuni, sticlărie, articole hand-made, cosmetice, anticariat, etc. 

Se pare că, an de an, târgurile meșteșugărești își recâștigă locul binemeritat în tradiția românească și ne ajută să ne întoarcem, fie și numai pentru câteva zile, în lumea satului.

La Ciocănești, comuna devenită un muzeu în aer liber (județul Suceava), are loc Festivalul Național al Păstrăvului, unde mii de turiști sunt așteptați să admire ansamblurile folclorice venite din toată țara și meșterii populari.

mare_44rczdt5796De asemenea, avem parte de o paradă a portului bucovinean, concerte în aer liber, concursuri, prezentări de meșteșuguri și tradiții, programe specifice Sărbătorii de Sfânta Marie, plutărit pe Bistrița Aurie, dar și concursuri de pescuit.

Rămânem tot în Suceava, dar în Cetatea de Scaun, unde are loc Festivalul de Artă Medievală Ștefan cel Mare, ajuns la ediția a VIII-a. Cavaleri, domnițe, păpușari și cascadori ne vor oferi turniruri , spectacole cu foc, dansuri, cântece medievale și scoli de lupte, teatru pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, dar și acrobații cu cai.

drumlg2 La Săpânța ne așteaptă Festivalului Intercultural de Tradiție Maramureșeană “Drumul lung spre Cimitirul Vesel”. Ediția din acest an include concerte de muzică tradițională și simfonică, ateliere de meșteșugărit, degustări de produse locale și vizite în casele meșterilor din Țara Maramureșului. 

Brăila își sărbătorește Zilele Orașului, pe Esplanada Dunării, cu câteva concerte incendiare la care sunt invitați Antonia, Bosquito și alți artiști.

Continuă și manifestările începute încă de weekendul trecut, precum Festivalul Berii de la Bran, Zilele Orașului Curtea de Argeș, Jazz în Foișor (de data aceasta în Parcul Cișmigiu din București, duminică 17 august de la ora 19.00) și Cinema în aer liber în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București.

Zile frumoase să aveți!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture