Propuneri de weekend: 15-16 octombrie 2016

Îmi place toamna doar pentru motivul că în acest anotimp se culeg roadele pământului, iar bucuria aceasta se manifestă în foarte multe evenimente specifice, pline de savoare şi culoare.

festivalul-dovleaculuiUn astfel de eveniment este şi Festivalul Dovleacului din Sovata, un eveniment legat de meşteşugurile tradiţionale practicate în zona oraşului Sovata. Cu această ocazie, o parte din staţiune este decorată cu dovleci de toate tipurile şi felurile, iar meşteşugarii colorează aleea dovlecilor cu produse artizanale. Toată lumea este aşteptată la programele distractive, sportive şi de agrement ce au loc cu această ocazie, sâmbătă de la ora 18.00 şi duminică de la ora 20.00 fiind concerte în centrul staţiunii.

Vizitează Stațiunea Sovata și Lacul Ursu, un lac unic în Europa

bachusUn Festival al Vinului ne aşteaptă în Focşani: Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului Bachus 2016, în Piaţa Unirii din oraş. Un concurs gastronomic, degustare de vinuri, muzică bună sunt doar o parte dintre ingredientele acestui festival. În cadrul ”Bachus 2016” puteţi lua parte la degustările organizate în parteneriat cu Organizaţia Somelierilor din România, sâmbătă, de la ora 17.00, la Focşani Mall. Duminică, 16 octombrie 2016, de la ora 10.00, pasionaţii de ciclism sunt invitaţi să ia parte la ”Drumul podgoriilor vrâncene…pe bicicletă”, iar după-amiază se aleg câştigătorii Concursului Naţional de Vinuri ”Bachus 2016”. În cadrul Festivalului se desfăşoară şi Ziua Recoltei, în Piaţa Moldovei.

festivalul-castanuluiAvem parte și de Festivalul Castanului la Tismana, în județul Gorj, chiar în centrul orașului, eveniment ce gazduieste si “Gala Ariilor Protejate” editia a-II-a, organizat de Agentia pentru Protectia Mediului Gorj. Sunt prezentate specialităţi culinare preparate din castane, într-o atmosferă specifică de sărbătoare. Sărbătoarea Castanelor ne oferă ocazia să degustăm castane fierte şi coapte și să admirăm meșterii populari prezenți la eveniment, pe lângă muzica și ansamblurile de dansuri populare ce vor înveseli festivalul.

Citeşte şi Mănăstirea Tismana -€“ veche vatră de cultură românească

festivalul-rachieiStaţiunea Băile Herculane găzduieşte sâmbătă prima ediţie a Festivalului Răchiei şi al bucatelor tradiţionale din Banatul de munte (în Parcul Central din Băile Herculane). Vor participa producători de răchie din Caraş-Severin (rachiu de mere, gutui, cireşe, caise, piersici, fructe de pădure), dar şi producători de produse tradiţionale.

targ-de-antichitati-si-handmadeÎn afară de degustarea produselor tradiţionale, are loc un spectacol de dans dacic şi roman susţinut de echipa Magna Nemesis (Gradă Apulum), iar la festival este expus şi un stand cu obiecte de reconstituire istorică (monetărie română, obiecte arheologice din lemn, piele şi os).

dracula-film-festival-jpegCentrul comercial Alba Mall ne invită, în acest sfârşit de săptămâna la Târgul de Antichităţi şi Handmade, la Alba Iulia. Colecţionarii de obiecte vechi şi pasionaţii de bijuterii şi accesorii handmade sunt aşteptaţi pentru a admira şi achiziţiona produse unicat, confecţionate handmade lucrate cu suflet şi purtând fiecare o poveste…

La Braşov, a început şi cea de-a patra ediţie a festivalului de film horror şi fantasy, Dracula Film Festival, în cadrul căruia cinefilii pot vedea la Teatrul “Sica Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One şi Centrul Cultural Reduta peste 50 de filme. Programul Dracula Film Festival este disponibil aici: http://www.draculafilm.ro/program/ .

zilele-recoltei-2-696x998Primăria şi Consiliul Local Cernavodă organizează Zilele Recoltei (în Centrul pietonal Cernavodă). Centrul Civic va găzdui Târgul de Toamnă (unde vom găsi afumături, brânzeturi, jumări, miel la proţap, tochitură, pastramă, cârnaţi sau sarmale), iar piaţeta din faţa primăriei va fi gazdă activităţilor artistice. În cadrul manifestărilor, mai sunt cuprinse concursuri şi expoziţii tematice precum: Cea mai bună zacuscă, Cele mai bune murături, Cea mai gustoasă plăcintă, în cadrul Zilelor Recoltei având loc şi Festivalul Cântecului şi Dansului Popular Românesc şi Sărbătoarea Vinului“. Programul aici.

Iubiţi Japonia?… Japonia constituie tema primei ediţii a evenimentului ‘Culturile Lumii’, ce va fi organizat duminică în spaţiile Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia!

Un weekend minunat!

Poate te interesează Japonia – tradiții și obiceiuri

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture