Propuneri de weekend: 15-16 aprilie 2017

Unde am putea petrece acest weekend dacă nu în familie sărbătorind Învierea Domnului, fie că am rămas acasă, fie că ne-am decis să petrecem o mini-vacanţă de Paşte în altă parte? Oriunde suntem ne putem încărca de spiritualitate şi petrece Noaptea de Înviere, urmând ca a doua zi să ciocnim un ou cu cei apropiaţi, bucurându-ne de bucatele pregătite special cu această ocazie. O plimbare după masă este întotdeauna binevenită, mai ales că sunt atâtea Târguri de Paşti deschise prin toate oraşele, care ne aşteaptă cu produse tradiţionale, dar şi cu diferite momente artistice.

Citeşte şi Sfintele Sărbători de Paști la Mănăstirea Ghighiu

La Timişoara se organizează cea de – a X – a ediţie a Târgului de Paşti, până pe 18 aprilie 2017. În Piaţa Victoriei sunt amplasate 50 de căsuţe unde găsim ouă încondeiate, dulciuri, cozonaci, pască, flori, icoane, produse handmade şi ornamente de sezon. Pe platoul din faţa Operei Naţionale este amenajat un cuib cu ouă colorate şi decoraţiuni specifice sărbătorilor pascale.

Primăria Municipiului Bucureşti organizează până pe 17 aprilie, în Piaţa Constituţiei, “Tradiţii şi Flori de Sărbători”, un eveniment ce aduce în centrul Capitalei Târgul de Paşte, cu produse tradiţionale şi delicii gastronomice, spectacole şi concerte, o expoziţie de iepuri şi miei şi o zona dedicată copiilor. În fiecare zi, trenuleţul şi caruselul îi aşteaptă pe copii în intervalul orar 10.00 — 22.00.

Târgul de Paşte este deschis între orele 10.00 — 22.00 şi reuneşte 110 căsuţe cu produse autentice româneşti: obiecte sculptate în lemn, obiecte din sticlă, ceramică, tablouri, bijuterii şi alte accesorii, instrumente muzicale, îi şi costume populare, icoane pictate, precum şi preparate culinare — cozonaci, pască, prăjituri, plăcinte, ciocolată de casă, dulceţuri şi siropuri.

Nu lipsesc spectacolele de muzică sacră, clasică, opera şi operetă, dar şi concerte folclorice sau de muzică pop-rock.

Târgul de Paşte din Oradea, ce are loc până pe 17 aprilie 2017, îi aşteaptă pe copii cu un parc de jocuri populare, în perimetrul statuii lui Mihai Viteazul. Parcul are 37 de jucării în total, dedicate copiilor, dar şi adulţilor. Programul evenimentului include o serie de activităţi, de la reprezentaţii ale meşterilor populari până la ateliere de creaţie pentru cei mici, care se pot se pot bucura realizând decoraţiuni în cadrul celor două ateliere de creaţie, aranjamente florale sau picturi pe produse ceramice. În zilele de weekend în Căsuţa ZOO Oradea se vor putea admira diferite animale. Târgul de Paşte este deschis de la 12:00 la 21:00, desfăşurându-se în Piaţa Unirii, până pe 17 aprilie 2017.

La Sibiu, suntem aşteptaţi la Târgul de Paşti ArtCrafts (Shopping City Sibiu) cu produse lucrate manual, ornamente, decoraţiuni de Paşti, diferite obiecte pictate manual, codiţe împletite, cadouri multicolore şi multe multe surprize, inclusiv ateliere de creaţie atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.

Tot la Sibiu ar loc Slujba de Înviere la Biserica Bezded în Muzeul Astra, credincioşii fiind aşteptaţi să ia lumina şi sfintele Paşti şi în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

În acelaşi timp, Târgul de Paşti din Sibiu, se va desfăşura până pe 18 aprilie 2017 în Piaţa Mare. Ediţia 2017 reuneşte 45 de expozanţi din ţară şi străinătate, care îşi vor prezenta produsele de sezon, oferind astfel o alternativă plăcută de a caută şi găsi cadouri de Paşti deosebite.

Piaţa William Shakespeare din Craiova găzduieşte până pe 15 aprilie 2017, Târgul de Paşte 2017, în care suntem întâmpinaţi pe esplanada Teatrului Naţional “Marin Sorescu”, cu produse româneşti dedicate Sărbătorilor Pascale, obiecte de artă şi manufactură tradiţională, tablouri şi obiecte decorative din lemn, sticlă, îmbrăcăminte, preparate de casă româneşti, etc. Din program fac parte şi atelierele de creaţie în intervalul orar 17.00 – 20.00, în fiecare zi a evenimentului, în colaborare cu Palatul Copiilor şi Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”.

Un weekend minunat şi sărbători luminate!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture