Propuneri de weekend: 14-15 septembrie 2019

Se pare că am pășit cu dreptul în septembrie, pentru că vara se încăpățânează să rămână și să avem zile însorite și călduroase, numai bune pentru evenimentele care se desfășoară în aer liber.

Mustul și pastrama sunt vedete în București în acest weekend, la Festivalul de bun must și pastramă după gust, în Parcul Național. Punctul de atracție este reprezentat de stoarcerea mustului proaspăt chiar sub ochii noștri prin zdrobirea strugurilor cu picioarele, de către fete imbrăcate în costume populare, acompaniate de un taraf autentic de lăutari. Totodată, organizatorii promit spectacole culinare în aer liber cu pastramă aromată, gătită în toate formele: friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, bunătăți completate de berbecuți și alte cărnuri la proțap, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite din belșug cu must și vin și cu bere, sărmăluțe cu mămăliguță, plăcintele maramureșene. Cei pasionați de handmade vor găsi obiecte atât tradiționale cu motive populare românești, ii și covoare tradiționale, dar și bijuterii lucrate manual de către adevărati meșteri populari.

Expozițiile de minerale, cristale, obiecte de podoabă și fosile de la Muzeul Național de Geologie din București au o tradiție de opt ani. Trăsătura caracteristică o constituie faptul că toate exponatele sunt minerale, roci și fosile naturale, iar podoabele artizanale confecționate de expozanți sunt compuse din cristale naturale. La târgul Universul Cristalelor, care se desfășoară în acest weekend, putem să participăm pentru a admira și cumpăra diverse podoabe cu pietre semiprețioase.

Gourmandia Festival revine la Plaza România din București în aceste zile, cu mâncare delicioasă, muzică de calitate și vibe-uri positive la un eveniment care sărbătoreste sosirea toamnei.

Fundația Calea Victoriei ne invită sâmbată de la ora 11.00 la o plimbare prin Centrul Vechi pentru a redescoperi atmosfera Bucureștiului din perioada Belle Epoque. În cadrul întâlnirii, va fi readusă la viată această perioadă fascinantă despre monumente istorice, despre cum arăta lumea hanurilor bucureștene, a bistro-urilor, dar și lumea spirituală, a mănăstirilor și bisericilor.

Festivalul Kurultai, cel mai mare festival interactiv din Romȃnia se va desfășura în acest weekend la Medgidia. Duminică vor fi manifestări și în portul turistic Mangalia, care includ activități precum tir cu arcul pentru copii, călărie pentru copii, un campionat internațional de lupte tătărești Kureș, dar și un spectacol etnic cu ansambluri din România, Bulgaria, Turcia, etc. Preparatele culinare tradiționale vor întregi atmosfera.

WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă, va avea loc în București. WishFest este festivalul celor care cred în dorințe, celor care vor să se conecteze cu alți oameni creativi și vor să se bucure de un moment de pace și liniște. Muzică live, Live Cooking Record Mondial și Plimbări cu Vaporul, sunt câteva manifestări din cadrul festivalului.

Timp de două zile ne putem întâlni într-o atmosferă de festival să aprindem lampioane create din hârtie de orez și să le dăm voie să plutească pe Lacul Floreasca. Momentul va fi sărbătorit cu muzică live, preparate proaspăte pe bază de pește și fructe de mare și un record mondial culinar – Cel mai mare tapas de caracatiță din lume. Intrarea este liberă, dar kit-ul cu lampioane se achiziționează din cadrul festivalului. Prețul este 30 RON și include un lampion, markere și un săculeț.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture