Propuneri de weekend: 14-15 martie 2015

Ce poate fi mai minunat decât un weekend însorit? Și când se nimerește să fie și Târgul de Turism al României, care se încheie duminică, este foarte simplu să visam la cele mai frumoase vacanțe, pe o plajă inundată de soare …

targuielideprimavara1315martiemntr(1)Prin urmare, îi invit pe toți bucureștenii să ajungă la TTR, nu înainte de a face câteva Târguieli de primăvară la șosea la Muzeul Țăranului Român, în curtea căruia se prepară cel mai mare ceaun de post din București. Cine vrea să mai prindă una din cele 600 de porții, să se grăbească!  Gospodinele dâmboviţene vor mai pregăti şi saramură de peşte cu mămăligă, borş de peşte și tocană de legume (între orele 10.00 și 18.00 la Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti), în curtea interioară).

paris-mon-amour-recital-de-pian-violoncel-si-acordeon-i110294Sâmbătă, 14 martie 2015, la ora 17:00, în Sala de Operă a Universității de Muzică din București, Fundația Calea Victoriei ne invită la o promenadă fantastică prin universul muzical francez, în concertul Paris mon amour. Vom fi seduși de parfumul inconfundabil al sonorităților lumii pariziene, unde se împletesc sentimente și pasiuni puternice a€“ dragoste, nostalgie, ironie și atitudini cosmopolite….

ozosep-targ-i-eveniment-gastro-cultural-i110398Aflat la cea de-a cincea ediție, târgul și evenimentul gastro-cultural Ozosep ne așteaptă și în acest weekend pentru a petrece câteva ore plăcute în atmosfera specială Ozosep, degustând și admirând produsele aduse de micii producători și meșteri artizanali din județele Harghita și Covasna. Gulaș și alte delicatese de post ne fac cu ochiul. La Ozosep găsim brânzeturi speciale, preparate din carne și din carne de vânat, siropuri și gemuri, miere, pâine de casă, prăjituri, turtă dulce, kurtos, pălincă dar și bere meșteșugărească din Miercurea Ciuc, precum și multe produse artizanale (str. Gina Patrichi nr. 8, program 11:00-18:00).

 st-patrick-s-day-ziua-irlandei-editia-a-viii-a-bucuresti-i110299Duminică 15 martie, suntem invitați la a 8-a ediție a Serbarii St. Patrick’s Day în centrul istoric al Bucureștiului, în zona Lipscani-BNR, manifestare organizată de Asociația Culturală Româno-Irlandeză, cu ocazia Zilei Irlandei, ce va fi pe 17 martie.  Spiritul irlandez de sărbătoare va umple Centrul Vechi din Capitală prin paradele inedite: trupe de cimpoieri, mascote Leprechaun și spiriduși se vor plimba pe străduțe și vor invita trecătorii la distracție, în ritmuri inconfundabile de cimpoaie și tobe. De asemenea, vor avea loc concerte în câteva din puburile partenere.

Un weekend minunat sa aveți!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture