Propuneri de weekend: 14-15 iunie 2014

Aceste două zile sunt dominate de parade, festivaluri de film și multă muzică!

283c91210e0c042109577d80a1eeb7d4_viewÎn București are loc Festivalul Interactiv „Amintiri din copilarie”, organizat de Teatrul Ion Creangă, un festival ce se adresează întregii familii. Pe lângă diferite parade ce au loc în parcurile din București, vor fi activități creative și recreative, precum și de bricolaj și arte decorative în curtea interioară a Muzeului Țăranului Român.

Tot aici are loc și o Piață Țărănească cu demonstrații susținute de meșterii artizani.

programLa Târgoviște are loc prima ediție a Festivalului Medieval Dracula care a început chiar de vineri cu o paradă de oșteni înarmați și ieniceri, simbolizând oastea lui Vlad Țepeș. Festivalul durează până luni și cuprinde atât spectacole de muzică și dans, cât și ateliere de tras cu arcul, mânuirea sabiei, aruncatul suliței și demonstrații de jocuri medievale.

Duminică va avea loc și o reconsituire a atacului de noapte în care Vlad Țepeș și-a îmbrăcat soldații în haine turcești și a atacat tabăra otomană pentru a-l ucide pe Mehmet al II-lea, bătălie ce s-a desfășurat în apropierea Cetății de Scaun a Țării Românești de atunci, Târgoviște, în noaptea de 17 iunie 1462.

Locurile de desfășurare al manifestărilor vor fi Parcul Chindia și Curtea Domnească.

Muscate si Castelul Bran 1 (566)Și ca să rămânem tot sub influența temutului domnitor, aș vrea să fac și o altă sugestie pentru cei care pot ajunge în 2-3 ore în Bran, măcar duminică, aceea de a urca pe Dealul Balabanului, o zonă de o frumusețe răpitoare.

Aici puteți vizita și schitul Bran, ce ar fi dominat totul în jur dacă priveliștea nu ți-ar tăia pur și simplu respirația!

Puteți coborî cu picioarele pe pământ la Timișoara la Festivalul Berii, un festival inundat de câteva concerte, astăzi la ora 21.00 având loc un concert Pasărea Rock ori  descoperi magia Festivalului de Film SibiFest la Sibiu!

Un weekend fain!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture