Propuneri de weekend: 14-15 iulie 2018

Se pare că a venit vara, în sfârșit, tare dor mi-a fost de zile frumoase și de căldură, fără de care sfârșitul de săptămână ar fi mai putin vesel și optimist. Pe unde am putea merge în acest weekend?

Prima ediție a Ceaun Borsec Festival care se desfășoară în acest weekend în stațiunea Borsec include în program muzică, ateliere sportive, culturale și educative, dar și un maraton culinar. Accesul este liber la atelierele de muzică, dans, meșteșuguri sau sport, iar ceaunele vor sfârâi într-un concurs al gusturilor autentice. Amanunte despre acest festival puteți vedea aici

Fundația Calea Victoriei ne invită la o adevărată călătorie în timp printr-o plimbare în zona cuprinsă între Bulevardul Aviatorilor şi Bulevardul Dorobanţi – zona străzilor cu nume de Capitale. Descoperă zona CapitaleDorobanţi, sâmbăta 14 iulie, începând cu ora 18.00. Loc de întâlnire: Metrou Piața Victoriei, ieșirea spre Bulevardul Aviatorilor – Guvern.De altfel, Fundația oferă multe evenimente interesante și chiar cursuri pentru adolescenți în timpul vacanței de vară.

Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, cu sprijinul Ambasadei Indiei la București și al Incredible India – Oficiul pentru Turism din Frankfurt, ne invită, în perioada 14-15 iulie 2018, la Festivalul “Namaste India”, ediția a X-a, ocazie cu care vom gusta farmecul unei veri indiene în inima Bucureștiului, în curtea și grădina Casei Universitarilor. Programul include o expoziție cu vânzare de produse cu specific indian, mâncare indiană, prezentarea unor tratamente ayurvedice, povești de călătorie și materiale turistice, lansări de carte, pictură cu henna, ateliere de dans, cursuri introductive de limba hindi, cultură și civilizație indiană, ateliere de creație pentru copii și adulți. Program 09.00-20.00. Preț bilet 8 lei/adult.

Peste 400 de artiști internaționali ajung între 13 iulie și 5 august la București pentru a zecea ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București – B-Fit in the Street! Ediția din 2018 a Festivalului se numără printre cele mai mari evenimente din anul Centenarului cu patru weekenduri care cuprind peste 40 de spectacole din 12 țări participante. Intrarea este liberă. Programul îl puteți consulta aici.

Sâmbătă 14 Iulie de la ora 17:00, parcul Mogoșoaia se transforma într-o adevărată zonă de vacanță unde vom putea admira superbele scuterele Vespa în timp ce vom savura un pahar de prosecco sau bere, Nu lipsesc concursurile, în timp ce pe fundal se va auzi pentru prima data în Romania noul concept de “cinematiq music“. După ora 21:00, în cadrul Vepsa Movie Night va începe proiecția filmelor sub cerul liber pe un ecran gigantic. Snaks-urile,berea și băuturile răcoritoare sunt din organizatorilor. Corturile, sacii de dormit și păturile sunt bine venite…Biletele se pot achiziționa direct la eveniment în limita locurilor disponibile. Copii sub 12 ani au intrare liberă.

Până pe 24 iulie 2018, la Muzeul de Istorie din Suceava va putea fi admirată expoziția foto „Comorile României”, realizată de artistul fotograf Ilie Tudorel, dedicată Centenarului Marii Uniri și Anului European al Patrimoniului Cultural. Expoziţia „Comorile României” prezintă în 71 de lucrări de artă fotografică, monumente sau situri arheologice aflate în patrimoniul mondial UNESCO:  fortăreţe dacice din Munţii Orăştie, biserici de lemn din Maramureş, biserici pictate din nordul Moldovei, sate cu biserici fortificate din centrul Transilvaniei, centrul istoric al oraşului Sighişoara, Mănăstirea Hurezi, precum și Delta Dunării și pădurile primare şi bătrâne de fag din Carpaţi.

Mai putem ajunge la Festivalul La Știubei, un eveniment anual care se desfășoară în comuna Poșaga (județul Alba), din Munții Apuseni, la aproximativ jumătatea distanței dintre Câmpeni și Turda. Principalul scop al festivalului este acela de a promova locurile, comunitățile și ecosistemele locale. Organizatorii au pregătit un spațiu dotat cu: camping, tobogan cu apă și piscină, zonă de relaxare cu hamace şi o mică bibliotecă de istorie şi tradiţii locale. Programul ediției de anul acesta va fi animat de scurte excursii de explorare în împrejurimi, iar serile de: muzică live, proiecții de film în aer liber, ateliere de meșteșuguri tradiționale, expoziții de fotografie, petreceri și discuţii la foc de tabără, mâncare la ceaun.

Locul de desfășurare al festivalului este unul dintre platourile mai înalte din jurul satului, numit de localnici „Stână“. Amănunte aici.

Până pe 27 iulie 2018, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ din Ploieşti, organizează expoziţia „Arta europeană la Ploiești”, prin care artiști ai Galeriei EkaMoor din Madrid expun la Muzeul de Artă Ploiești. Expoziția include lucrări ale unui grup de artiști internaționali, provenind din Germania, Spania, Franța, Argentina și Portugalia, expozanți ai Galeriei EkaMoor.

MOX 2018, un festival gândit ca o excursie cu 2.000 de prieteni la munte, are loc într-o poiană la Coada Lacului de la Valea Drăganului, județul Cluj. Cine iubește muzica și muntele se va putea bucura de 55 de artişti şi o mulţime de activităţi, precum în aer liber, zonă de hamace, zone de foc de tabără, muzică, cinematograf în aer liber, big swing la 8 metri înălţime, yoga în fiecare dimineaţă. Printre artişti:  General Levy, Golan, Erb n Dub, Mc MoTa, The Model, Just2, Dj Snow, Akos şi alţii.

Duminica avem ocazia de a participa în Breb, în mijlocul satului maramureșean, la evenimentul Cu moștenirea-n suflet, hoinărim printre tradiții, alături de oameni care se știu a se bucura de portul popular, de o hore și un joc la șură, de o tocană cu brânză și-o brozbuță (colțunaș) ori jumară tradițională, în mijlocul meșterilor din sat. Astfel, pe 15 iulie, manifestarea începe cu ora 10.30 la Sfânta Liturghie, iar apoi de la ora 13.00 la Ansamblul Muzeistic Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril pentru a descoperii cum bate inima unui moroșan. În cadrul evenimentului, ” Coconii din Breb”, vor lansa ghidul turistic ’’Descoperă Zestrea Brebului’’.

Citește și Descoperă Maramureș: Cascada Cailor și legenda din spatele acesteia

În orașul Seini din județul Maramureș, se desfășoară o nouă ediție a evenimentului Zilele Orașului Seini – ,,Cetatea Zynyr”, ediția XXI-a-2018. Manifestările au loc în centrul orașului și cuprind diferite activități culturale, sportive și nu numai, adresate tuturor vârstelor.

Până pe 21 iulie 2018 va avea loc a doua ediție a Festivalului Internațional de Operă și Muzică Clasică Hunedoara Lirică. Festivalul se va desfășura în mai multe locații din Hunedoara precum Teatrul de Artă Deva, Teatrul I.D. Sîrbu Petroșani, Castelul Magna Curia- Deva, Castelul Corvinilor – Hunedoara, Piața Victoriei – Deva, Simeria -Parcul Tineretului, Brad – Parcul Tineretului și Orăstie – str. Nicolae Bălcescu (zona pietonală). Vor participa artiști din 14 țări: România, Bulgaria, Ungaria Grecia, SUA, Spania, Polonia, Serbia, Georgia, Coreea de Sud, Austria, Elveția, Italia, Irlanda. Programul aici.

Anatolian Food Festival, un eveniment care își propune să promoveze cultura turcă prin ceea ce reprezinta: ospitalitatea turcească, arta veche, folclorul și arta gastronomică, ne așteaptă în Parcul Expoziției, Iași. Conceptul festivalului are la bază trei principii: să consolideze prietenia româno-turcă, să deschidă drumul spre un dialog intercultural și să creeze punți de legătură între cele două țări.

Muzeul ASTRA din Sibiu găzduieste, în acest sfârșit de săptămană, cel mai mare eveniment al său din an, Astra Multicultural, cu participarea a peste 350 de meșteri populari și reprezentanți ai tuturor minoritătilor din România. Astfel, vom avea prilejul de a participă la ateliere de gătit organizate de rromii din Poiană Pelisani sau de către ucrainienii din Mahmudia, vlahii din Timoc, tătari, sași, sârbi, maghiari, lipoveni, aromâni dar și demonstrații practice de meșteșuguri, muzică, dans și port popular.

Citește și Sibiu, un oraș al recordurilor

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture