Propuneri de weekend: 14-15 ianuarie 2017

A nins atât de frumos în aceste zile în toată ţara, încât omătul alb nu reprezintă decât o invitaţie de a ne bucura de frumuseţea iernii.

ziua mondiala a zapeziiSâmbătă şi duminică, la Ski Resort Transalpina, sunt sărbătoriţi toţi copiii între 4 şi 18 ani, cu ocazia Zilei Mondiale a Zăpezii (World Snow Day). Ziua Mondială a Zăpezii (un eveniment sărbătorit în data de 15 ianuarie 2017 în toată lumea) se desfăşoară în foarte multe ţări, sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Schi, având rolul de a-i motiva atât pe adulţi, cât şi pe copii să practice sporturile de iarnă, ca un mod sănătos şi dinamic de a petrece timpul liber. În aceste zile, copiii se vor antrena în diverse jocuri distractive, iar premiile surpriză, diplomele şi medaliile reprezintă răsplata pentru oricine alege să participe la activităţile ce au loc în cadrul evenimentului. Duminică, 15 ianuarie, copiii ce au între 4 şi 14 ani, vor avea acces gratuit la toate instalaţiile de transport pe cablu funcţionale.

Si Râșnov celebrează în acest an Ziua Mondială a Zăpezii, la Baza Olimpică a Sporturilor de iarnă de pe Valea Cărbunării. Duminică, de la ora 10,00 se vor desfășura Cupa Cetate Râșnov la biatlon, copii și cadeți, concursul de sărituri cu schiurile, copii și cadeți — de pe trambulinele K15 și K35, dar și jocuri și concursuri pe zăpadă, la care participa elevi din școlile brașovene. Evenimentul se încheie cu concursul național al veteranilor — patrule.

Citeşte şi Râşnov în sărbătoare de Ziua Naţională a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural

La Sighetu Marmaţiei, duminică, 15 ianuarie, continuă colindele, pentru că se desfăşoară cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Colinde, Datini și Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni. Parada grupurilor de colindători prin centrul orașului până la Școala de Arte ,,George Enescu” va începe la ora 12.00, fiind urmată de deschiderea festivă a Concertului de Colinde şi Urări de Anul Nou, prezentat de grupurile de colindători, între orele 13.30 – 16.00.

habanegraPe 14 ianuarie, începând cu ora 21.00, suntem invitaţi la un Concert Habanegra la Clubul Ţăranului de la MŢR din Bucureşti, pentru a ne bucura de un cocktail muzical sud-american:  bolero son, timba, merengue, cha-cha-cha, pasillo, musica ranchera, tango, milonga.

Tot sâmbătă, 14 Ianuarie, începând cu ora 19.30 se desfăşoară Gala muzicilor tradiţionale, un concert organizat la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, ce face parte din manifestările dedicate Zilelor Culturii Române.

nocturneDuminică, 15 ianuarie, la ora 19.00, Muzeul Municipiului Bucureşti organizează la Muzeul Theodor Aman un spectacol ce îmbină poezia cu muzica, la care participă actrița Irina Movilă, soprana Mihaela Andrei şi chitaristul Adrian Andrei, prin compoziții pe versuri de Mihai Eminescu, celebrând astfel Ziua Culturii Naționale. Intrarea este 10 lei, iar în preţul biletului spectacolului ”Nocturne” este inclusă şi vizitarea expoziţiilor organizate la muzeu în termen de 30 de zile.

ipotestiMemorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, Clubul Fotografilor Iaşi şi Clubul FOCUS Botoşani ne invită în Sala de expoziţii temporare Horia Bernea la Expoziţia de fotografie: „Căutându-l pe Eminescu”. În cadrul acestui eveniment, zece membri ai Clubului Fotografilor Iaşi ne vor demonstra cum este percepută fotografia ca artă, dar şi ca sentiment.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. coco says:

    super, nu stiam ca urmeaza Ziua Internationala a Zapezii! inseamna ca noi am facut ce trebuie!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture