Propuneri de weekend: 13-14 octombrie 2018

În acest weekend, iar se lasă cu târguri în care putem degusta vinuri aparte, dar și produse tradiționale, cum ii șade bine toamnei care a pus stăpânire pe noi. Nu lipsește nici muzica, evident.

În București, la Sala Palatului, se desfășoară Body Mind Spirit EXPO,  un festival al sănătății și al stării de bine, cel mai mare târg dedicat stilului de viață sănătos și echilibrat. Târgul include conferințe și workshop-uri cu intrare gratuită, pe teme precum: astrologie, dezvoltare personală, psihologie sau nutriție, o expoziție cu vânzare de la alimente naturale, ceaiuri, până la produse cosmetice, cărți de dezvoltare personală și produse terapeutice, demonstrații și momente artistice dedicate atât celor mici, cât și celor mari, unde fiecare are oportunitatea de a încerca sporturi sau tehnici de a-și menține atât corpul, cât și mintea tinere.

În acest weekend, de la ora 10.00, suntem așteptați la atelierele creative în cadrul proiectului ”100 de ani în 100 de concerte”, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București. Atelierele sunt deschise gratuit copiilor cu vârste între 7 – 12 ani, în limita locurilor disponibile. Durata unui atelier este de aproximativ 1 oră. Părinții vor putea intra pe baza biletului la muzeu, în valoare de 10 lei. În același timp, se pot bucura de o călătorie în timp în cadrul unui muzeu unic în România și în Europa, dedicat exclusiv cartografiei europene, cu accentul pus pe Țările Române de-a lungul istoriei.

Wine & Street Food Festival are loc la Palatul Parlamentului. În cadrul acestui festival vom degusta vinuri din toată țara, dar suntem invitați să încercăm și vinuri inedite propuse de către Food-truck-urile atent selecționate (peste 500 de sortimente de vin).

Gala Smart Folk You! Florian Pittiș, cel mai important eveniment folk şi rock din capitală, ne așteaptă în Herăstrău în acest weekend, intrarea Charles de Gaulle, începând cu orele 16.00. Vor performa artişti precum Florin Chilian, Cristi Minculescu, Proconsul, Celelalte Cuvinte, Ducu Bertzi, Mircea Rusu Band.

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează cea de-a treia ediție a Târgului Bucureștilor, în Parcul Izvor. Sărbătoarea recoltei, a meșteșugurilor, a artei și a tradițiilor românești autentice, ne așteaptă cu un târg și expoziții de meșteșuguri și produse tradiționale, producători din toate zonele țării, zonă gastronomică, dar și spectacole de muzică și dans din folclor. Intrarea la toate activitățile din cadrul Târgului Bucureștilor este gratuită.

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din București ne invită la expoziția “Transparenţe” a artistei Elena Cioclu. Expoziția include creații plastic realizate în tehnica picturii pe sticlă, cu inserții de plumb și acuarelă pe diverse suporturi de hârtie, hârtie de China și pânză. Tema este “Transparența”, transpusă în diferite subiecte, pornind de la studiul structurilor natural și transpunerea lor în forme plastice.

Iată și o invitație la film: Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies la Happy Cinema București, duminica 14 octombrie de la ora 18.00. Documentarul spune povestea tulburătoare a acestui artist, folosind pasaje din numeroasele scrisori pe care Vincent și fratele său, Theo, și le-au trimis.

Pe scena Sălii Radio din București va cânta renumitul pianist rus Eduard Kunz, duminică 14 octombrie de la ora 19.00. Totodată, vor debuta eleve lui din Romania și Moldova. Evenimentul este Organizat de Centrul Rus de Știință și Cultură.

Sâmbătă, 13 octombrie, regalul cultural de la Opera Brașov continuă cu Marea Gală a Festivalului de Operă, Operetă și Balet 2018, ediția a XVI-a. Evenimentul este unul deosebit de însemnat pentru instituția noastră deoarece se desfășoară sub semnul aniversării a 65 de ani de la înființarea Operei Brașov, dar și a marcării Centenarului Marii Uniri. De la ora 18.30, în Sala Operei, suntem invitați la Marea Gală a Festivalului, un eveniment de excepție ce va reuni artiști importanți ai scenei românești și internaționale.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture