Propuneri de weekend: 12-14 septembrie 2014

În acest weekend au loc evenimente frumoase pe care ar fi păcat să le pierdem, așa că vă fac din suflet invitația de a participa la unul dintre ele.

Cantacuzino-88Un concert de excepție are loc duminică la Crucea Caraiman, unde naistul Nicolae Voiculeț  va susţine, înpreună cu orchestra sa şi invitaţi speciali, un concert omagial adus celor peste un milion de eroi ai neamului, căzuţi în cele două Războaie Mondiale, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la declanşarea primului Război Mondial. Telecabina va fi gratis în ziua concertului, iar intrarea liberă!

Și dacă ajungeți în Bușteni vă recomand să vizitați Castelul Cantacuzino, de unde puteți vedea chiar celebra cruce ce a intrat în Cartea Recordurilor anul trecut!

10636025_729432800425310_1440263961901806474_nÎn Ploiești ajunge Expoziția România, Grădina Europei. Descoperă Comorile României, un concept inovativ de promovare a României, fiecare județ fiind reprezentant sub forma unei mese cu o grafică special concepută pentru a face relevant și ușor de identificat pentru oricine vizitează expoziția principalele valori, obiective turistice, culturale și personalități marcante pentru fiecare județ (România în Miniatură).

Rural FestÎn București se desfășoară “Rural Fest”. Evenimentul are loc duminică, 14 Septembrie, în Parcul Kiseleff, între Restaurantul Doina şi Piaţa Victoriei. Programul este între orele 9:00 – 19:00.  Vor fi producători, artizani și va fi amenajată chiar o microfermă de animale, dar și expoziții cu vânzare de produse tradiționale, naturale sau ecologice.

festivalul delteiVom avea parte și de demonstrații meșteșugărești, jocuri, concursuri, program artistic, ateliere pentru copii, ateliere de gătit tradițional și slow food cu degustare de produse. Satul românesc defilează pe unul dintre bulevardele principale din București! Puteți veni și cu bicicleta din Parcul Izvor, unde se desfășoară Bike Fest! 

Iar dacă vă e poftă de un borș de pește, Festivalul Deltei din Parcul Lumea Copiilor vă așteaptă cu delicii pescărești! Mai târziu, puteți să vă delectați cu expoziția Malta – muze, îngeri, mandale, a arh. Cristina Țurlea, ce evocă peisajele copleșitoare ale Maltei, la Centrul de Cultură Arhitecturală a UAR, strada Jean Louis Calderon nr. 48.

10404439_590902841019025_1208644596825512181_nȘi acum să trecem la festivaluri…Pe pietonalul Stefan cel Mare din Iași se va desfășura Festivalul Internațional al Muzicii Mecanice, un eveniment ajuns la cea de-a IX-a ediție. În cadrul manifestării, trecătorii vor putea admira cutii muzicale mecanice, piane mecanice, orgi de stradă și gramofoane. O întoarcere în trecut și în Iașul de altădată…

Timp de trei zile, festivalul va oferi un program bogat care va cuprinde o expoziție de automate muzicale, un târg de antichități, spectacole ale flașnetarilor din România, Ungaria, Cehia, Franța, Germania, teatru, concerte, dans, animație, proiecții video și workshop pentru specialiști.

Și ca să vă fac iar pofte, vă invit sâmbătă la Festivalul Răciturilor ce se desfășoară la Tismana, în județul Gorj. Aici se pot degusta sarmalele în combinație cu piftii și vă spun că este o combinație grozavă! Alături, un ardei iute și o țuică de prune sunt numai bune de gustat! La eveniment participă pensiuni din Gorj și din județele învecinate, dar și bucătari din întreaga țară care se întrec în a prepara și a-și etala răciturile.

Odată ajunși aici, vizitați atelierul de făcut covoare oltenești, poate plecați și cu un mic covoraș drept amintire!

festivalul-berii-brasov-2014-oktoberfest-i103191Și în comuna Turia din județul Covasna se lasă cu pofte…Este vorba de Festivalul Internaţional al Bulzului şi Gătitului, ocazie cu care se vor sărbători și Zilele Comunei. Un concurs gastronomic cu bunătăți la ceaun, grill, produse de patiserie și bulz vor îmbia orice simțuri. Focul de artificii de duminică seara va marca sfârșitul manifestării.

Pe Stadionul din Rucăr, județul Argeș suntem invitați să ascultăm și să degustăm Povestea Brânzei la Expopastoralis. iar băutorii de bere sunt așteptați la Festivalul Berii OktoberFest la Brașov, udat de multă muzică bavareză! Și la Oradea curge bere la un festival similar.

Zile mai mult decât minunate vă doresc!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. De-as avea niste aripi…din propunerile tale de week-end as alege Festivalul Deltei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture