Propuneri de weekend: 12-14 iunie 2015

Iată-ne ajunși la jumătatea lunii lui Cireșar, o lună ce ne-a întâmpinat cu mult soare, semn că vara e pe deplin la ea acasă. Unde ne relaxăm în aceste zile frumoase?

Dragaica (198)La Buzău, Târgul „Drăgaica”, unul dintre cele mai longevive târguri de vară din România, cu o vechime de peste cinci sute de ani,  deschis încă din weekend-ul trecut, îi așteaptă pe buzoieni și nu numai să admire și să cumpere produse tradiționale, dar și să se bucure de muzică populară. Târgul este deschis până pe 24 iunie (Aleea Industriei).

Sibiu-Book-Festival-270x338Sibiu se laudă cu Festivalul International de Teatru ce ne intampină cu ritmuri amețitoare, oferite de artiști și companii de pe trei continente, un festival ce ține până pe 21 iunie 2015, având un program bogat în teatru, dans, muzică, film și expoziții. Mai mult decât atât, în Piața Mică are loc Expoziția Națională de Carte cu multe lansări și reduceri de preț la cărțile preferate.

targul-pregatirilor-de-vacantaLa București sunt ultimele zile ale Târgului pregătirilor de vacanţă destinat familiilor cu copii mici şi foarte mici. Evenimentul are loc în Bucureşti, în Unirea Shopping Center (Aripa Călăraşi, et. 2).  În cadrul târgului sunt prezentate oferte de turism, jucării realizate manual, cărţi, activităţi recreative, precum şi alte produse realizate manual.

street deliveryFestivalul Street Delivery vine în Timişoara cu ediţia a IX-a. Street Delivery şi-a propus să recupereze spațiul public și să redea orașul locuitorilor săi, astfel că, timp de trei zile strada pe care se desfăşoară acesta, respectiv Bulevardul C. D. Loga, se închide pentru maşini şi se deschide pentru oameni. Aici se vor organiza diverse activităţi de creaţie: ateliere de modelaj, de grafică, de pictură, de croit imagini, de dulceaţă, de pictat pantofi, de desene japoneze, de păpuşi şi multe altele, iar seara au loc concerte.

La Iaşi, se închide strada Vasile Pogor până în grădina verde a Casei Pogor, cu același scop al Festivalului Street Delivery. ce poposește si aici.

seawolfSeawolves Bike Fest încinge spiritele în zona Camping „S” din Mamaia Nord cu  concerte rock pe o scenă de 50.0000 de wați, folk live și cântări haiducești în jurul focului de tabără. În seara zilei de sâmbătă 13 Iunie, ascultăm din nou formatia IRIS care concertează reunită după 3 ani în formula consacrată, din care nu lipsește Cristi Minculescu!

Și tot la mare are loc Târgul Tomis Yacht & Salon Auto, în Portul Turistic Tomis din Constanta.

Screen-Shot-2015-06-09-at-10.05.17Și pentru ca să ne bucurăm și în acest weekend de un târg de produse tradiționale, vă invit să redescoperiți gustul inconfundabil al produselor autentice specifice zonei Clujului la Târgul Produs de Cluj, ce sprijină tradițiile din Transilvania.

Pe lângă produseele tradiționale din carne, lactate, miere, patiserie, sunt și produse de artizanat, dar și spectacole folclorice, teatru de păpuși, parc de distracții, concursuri cu premii, gătit în aer liber sau activități de sculptură în fructe și legume. Târgul se desfășoară în Turda în zona pietonală.

poster-01-640x901În același timp, ne putem bucura de bucate turcești, deoarece Festivalul Turcesc se mută în Cluj Napoca, în perioada 13-14 iunie 2015 (Scoala Spectrum Cluj, orele 12.00-19.00). Festivalul aduce în centrul atenţiei atât meşteşugurile Anatoliei, cât şi renumita bucătărie turcească, ilustrată printr-o expoziţie culinară cu bunătăţi de toate felurile.

festivalul-berii-i114037Tot în judetul Cluj, în Negreni, are loc Târgul Coaselor, ce marchează începutul cositului.  Amplasat de o parte și de alta a râului Crișului Repede, la târg putem găsi obiecte de port popular, obiecte de cult pictate și realizate manual, cărți, mobilier de epocă, picturi vechi.

Și pentru că e vară, merge o bere rece la Festivalul Berii în Parcul IOR din București!

Un weekend de poveste!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture