Propuneri de weekend: 12-13 noiembrie 2016

Se pare că noiembrie nu este o lună aşa fioroasă, chiar dacă a plouat în unele părţi, a fost o temperatura potrivită pentru multe evenimente ce s-au succedat. Ce putem, însă, face, în acest weekend?

festival-folk-logoO bucurie pentru melomani este Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” , ce a debutat, vineri 10 noiembrie, la Alba Iulia şi transformă „Cealaltă Capitală” în capitala muzicii folk româneşti. Evenimentul, ajuns în acest an la cea de-a XII-a ediţie, se va desfăşura  în perioada 11 – 13 noiembrie şi aduce la Alba Iulia nume mari ale folkului românesc precum   Mircea Vintilă, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi Emeric Imre  Sorin Minghiat, ca invitat special. Festivalul cuprinde şi o secţiune de concurs pentru tineri interpreţi care vor să se lanseze în muzica folk şi se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

poster-50x70-asiafest-2016_part_bt-01La Romexpo – Bucureşti (Pavilionul E2 – Sala Sadoveanu şi Sala Eminescu), se desfăşoară cea de-a IV-a ediţie a festivalului care revarsă peste Bucureşti energia şi frumuseţea ţărilor asiatice. ASIA FEST, ne aşteaptă cu demonstraţii de artă culinară, muzică şi dansuri fascinante: Coreea de Sud, Japonia, China, India, Turcia, Vietnam, Thailanda sau Iran. Pentru că zona de food şi restaurante va fi mai mare anul acesta decât la toate ediţiile precedente, ASIA FEST se anunţă a fi destinaţia ideală a celor care adoră mâncarea asiatică. Programul festivalului: vineri, 11 noiembrie – 15:00-21:00, sâmbătă, 12 noiembrie- 10:00-21:00, duminică, 13 noiembrie- 10:00-20:00.

festivalul-toamnei-tarzii„Festivalul Toamnei Târzii” ne așteaptă in Parcul IOR din capitală cu cele mai bune produse tradiționale românești care de abia așteaptă să fie gustate și cumpărate. De la mici, cârnați, pastramă, berbecuț la proțap, mezeluri și brânzeturi din Sibiu, dar și preparate din pește, precum nelipsitele hamsii, dorada, păstrăv, scrumbie de Dunăre la plăcintă și cozonac, care ne vor face weekend-ul mai frumos, iar ceaiul, cafeaua aromată și vinul din Vrancea ne vor astâmpăra setea. În plus, târgul propune și achiziționarea de obiecte handmade, precum bijuterii, genți, ceramică de Horezu, haine populare, mici obiecte de mobilier.

targ-gastro-cultural-ozosepSâmbătă, 12 noiembrie, între orele 10.00 și 14.00, la Hanu’ lui Manuc din Centrul Vechi al Capitalei are loc lansarea oficială a celei de-a XII-a ediții a vinului Floare de toamnă by Vinarte. Evenimentul este animat de prezența Ansamblului profesionist pentru promovarea culturii tradiționale „Doina Oltului”, condus de rapsodul Ion Creteanu.

Ozosep, târgul gastro-cultural revine la Bucureşti într-o nouă ediţie.  Deschis în zilele de 12 şi 13 noiembrie 2016, între orele 10.00 – 18.00, în grădina Verona (str. Pictor Arthur Verona nr.13-15), ne oferă ocazia de a degusta delicatesele secuieşti pregătite după reţetele bunicilor, inclusiv un gulaș delicios, pregătit pe loc!

rovinhoodSalonul de vinuri “Rovinhud”, un eveniment de bun gust care promovează vinul de calitate, educația pentru un consum responsabil și responsabilitatea socială, ne întâmpina la ediţia cu numărul trei, cu peste 300 de vinuri din România, Republica Moldova, Ungaria, Italia, Franța, Portugalia, fiind prezentate la standurile celor 26 de expozanți. Locul de desfăşurare: Hotel Timișoara din Timișoara.

transylvania-wine-fair-2016-490-medBrașovul va deveni, pentru a IV-a oară, „capitala vinului românesc” până duminică, 13 noiembrie, când profesioniștii și amatorii de vin din zonă vor putea degusta atât vinurile proaspăt medaliate cât și multe altele, în cadrul Transylvania Wine Fair, care se va desfășura la Brașov Business Park. Transylvania Wine Fair este evenimentul perfect pentru cei pasaionați de vin, artă și cultură.

aradFestivalul Internaţional de Teatru Clasic de la Arad, care se desfăşura până pe 20 noiembrie, este dedicată în cea mai mare parte, marelui dramaturg, poet şi scriitor englez, William Shakespeare, cu ocazia comemorării a 400 de ani de la trecerea sa în nefiinţă. Festivalul aduce şi două concerte susţinute de Nicu Alifantis – “Madame Mon Amour” şi Cari Tibor – “The Tango Orchestra Show”. Festivalul debutează sâmbătă, 12 noiembrie, ora 19.00, în Sala Mare, cu ÎMBLÂNZIREA SCORPIEI – un spectacol muzical după William Shakespeare.Duminică, 13 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Studio, se va juca „SOLO GOYA”, un spectacol de teatru nonverbal.

whisky-fest-2016-i129372Prima ediție a Whisky Fest  are loc la Casa Presei, Sala de Marmură, fiind primul eveniment dedicat în totalitate uneia dintre cele mai apreciate băuturi ale tuturor timpurilor – whisky-ul, care se adresează tuturor celor care apreciază calitățile unui whisky adevărat și doresc să deguste atât o băutură fină, cât și povestea din spatele acesteia. Festivalul va aduce într-un singur loc peste 100 de etichete de whisky, într-o mare diversitate de arome și gusturi, de la sortimentele cele mai populare până la rarități cu o vechime mare, unele în premieră absolută în România. Prețul unui bilet pentru prima vizită la eveniment este de 39 de lei / zi și va include un pahar special Glencairn, dedicat evenimentului, pe care vizitatorii îl vom primi cadou pentru a degusta băuturile din cadrul festivalului. Pentru oricare a doua vizită, accesul va costa doar 20 de lei.

Eu voi avea întâlnire, în acest weekend, cu…. Spiriduşii lui Moş Crăciun la Pucioasa, unde voi vizita fabrica de globuri de sticlă de la Pucioasa, pentru a vedea cum se fabrică aceste obiecte ornamentale superbe, apoi voi participa la un atelier de pictură, în care voi desena un model şi scrie un mesaj pe un glob! Amănunte despre acest eveniment, în curând.

Un weekend minunat!

Citeşte şi Știri turism: sinteza lunii octombrie 2016

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture