Propuneri de weekend: 12-13 decembrie 2015

Ho, ho, ho, ne apropiem repejor de Crăciun, poate nu mai avem răbdare, noroc cu weekend-urile care ne mai relaxează şi ne oferă timp să facem planurile de sărbători.

Unde să mergem în acest weekend?

banner_festival-handmade-la-sibiu-creative-buzz-editia-6Sibiu este destul de bogat în evenimente şi, pe lângă Târgul de Crăciun din Sibiu, care se pare că este cel mai frumos astfel de târg din România, va invit la Festivalul Handmade Creative Buzz, din Librăria Habitus (Piaţa Mică 4, zilnic între 11.00-20.00) să admiraţi şi să vă inspiraţi de la meşteri artizani care vor reda bucuria iernii şi a sărbătorilor în culori prin intermediul creaţiilor lor.

dr64_200_200Obiecte de decor, lădiţe pictate, jucării inedite, dulceţuri de casă şi multe altele, le găsiţi din belşug la acest festival handmade la care sunt invitaţi toţi admiratorii produselor handmade, festival ce este este o iniţiativă de susţinere şi promovare a artiştilor şi artizanilor din România.

Tot la Sibiu are loc Festivalul Sibiu Magic Show, la Teatrul Gong, ce cuprinde momente de magie, comedie și improvizație, destinate atât celor mici cât şi adulţilor (începand cu ora 11.00, vezi program).

festivalul-traditii-de-iarna-arad-i120105A început şi Festivalul Tradiţii de Iarnă la Expo Arad, ce include un Festival gastronomic de iarnă, cu o expoziţie cu vânzare de produse gastronomice specifice iernii, spectacole de colinde, tradiţii, datini şi obiceiuri, muzică populară şi de petrecere şi un târg cu vânzare de cadouri, decoraţiuni pentru sărbătorile de iarnă, oferte turistice de iarnă (sâmbătă, 12 decembrie: 11:00-20:00, duminică, 13 decembrie: 10:00-16:00).

targ-cu-mesteri-si-produse-traditionale-de-craciun-i120208Până pe 13 decembrie 2015, între orele 10.00 şi 18.00, are loc şi Târgul cu meşteri şi produse tradiţionale, de Crăciun, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

Târgul din acest week-end ne întâmpină pe toţi cu obiecte create cu multă migală şi suflet de meşteşugari sau de tineri artizani. Măşti populare, podoabe tradiţionale, ii cusute cu mătase şi mărgele, icoane, ceramică de Corund sau de Marginea, obiecte de decor din lemn pictat, ornamente lucrate manual pentru sărbătorile de iarnă, antichităţi ţărăneşti, numai bune pentru a constitui daruri de Crăciun.

cb4e158f34825714664b74c3521a3bfdSi la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” are loc un Festival de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou. Cete de colindători şi de mascaţi din importante zone etnografice ale ţării, interpreţi de muzică populară şi meşteri populari se vor aduna pe uliţele Muzeului Satului şi ne vor transpune în minunata atmosferă a sărbătorilor de iarnă în spirit tradiţional. Timp de două zile, veţi putea târgui tradiţionale cadouri realizate de meşteri populari, produse gustoase şi aromate din gastronomia tradiţională, cozonaci, covrigi, colaci, ceaiuri, vin şi produse bio.

ozosep-mai-mult-decat-un-targ-i120193Ozosep, târgul gastro-cultural revine la Bucureşti într-o ediţie de Crăciun.  Deschis în zilele de 12 şi 13 decembrie 2015, între orele 10.00 – 18.00, în grădina Verona (str. Pictor Arthur Verona nr.13-15), ne oferă ocazia de a degusta delicatesele secuieşti pregătite după reţetele bunicilor, de a testa produsele cosmetice naturale şi descoperi lumea colorată a jucăriilor din lemn, a obiectelor din ceramică dar şi multe alte produse făcute de meşterii artizani, perfecte pentru a fi dăruite de sărbători.

e6cd9a5630b0d81759e81a8886ad4a4e_viewTot în capitală putem ajunge la #FIND_US, o expoziţie în memoria fotografilor din Colectiv. În cadrul expoziţiei sunt prezentate peste 200 de lucrări de fotografie, mare parte aparţinând fotografilor prezenţi în seara tragediei în clubul Colectiv. Intrarea la expoziţia #find_us va fi liberă, existând posibilitatea ca publicul să facă donaţii, sumele strânse urmând să susţină tratamentul fotografilor afectaţi de incendiu ori să ajungă la familiile acestora, greu încercate după tragicul eveniment. Programul de vizitare a expoziţiei la ARCUB GABROVENI este următorul: luni – joi orele 14:00 – 22:00, vineri – duminică orele 12:00 – 22:00.

Un weekend relaxant vă doresc!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture