Propuneri de weekend: 12-13 aprilie 2014

Propuneri de weekend sub semnul Târgurilor de Florii

Credeam că a venit primăvara, dar ne-am înșelat! Așa că, dacă vrem să ieșim din casă, trebuie neapărat să luăm ceva haine mai groase și să purcedem la drum.

simfonia-2014Prima oprire o putem face la Pitești, unde în aceste zile se desfășoară Simfonia Lalelelor, un festival cu tradiție ce aduce în prim plan unele dintre cele mai nobile flori, pentru care alte țări au dezvoltat un adevărat cult, dar și o afacere, cum ar fi Olanda.

Pitești este orașul care venerează pur și simplu aceste flori și care explodează în aceste zile într-o adevărată simfonie a culorilor și aranjamentelor florale, atât în locația de desfășurare a festivalului, cât și pe străzi și în parcuri. Am fost la o ediție trecută și e tare frumos!

În București, în Parcul Grădina Icoanei putem admira o expoziție de artă contemporană, un eveniment de Florii, între orele 11.00-20.00. Expoziția din Grădina cu Artiști ne introduce în atmosfera pascală prin intermediul picturii, a artei digitale, a graficii și a sculpturii.

targ-de-florii-la-muzeul-satului-dimitrie-gusti-i98321

Și Grădina Botanică din București va avea o expoziție intitulată „Flori de… Florii”. Expoziția va avea loc în intervalul orar 10.00-16.00. Aranjamente Ikebana, realizate din elemente vegetale autohtone ori exotice, vor încânta sigur privirile, dar și sufletele celor ce vor trece pragul expoziției. O expoziție similară am văzut anul trecut.

Tot în București avem Fetivalul Peștelui de Florii, un târg de produse tradiționale cu miros de borș de peste sau peste la grăƒtar ce îi adunムpe gurmanzi la un prânz sănăƒtos în parcul Academiei de Științe Agricole și Silvice.

€œFestivalul Peștelui €œVICTORIȚA PESCĂRIȚA€œ este deschis între orele 10:00-18:00.

targul-de-florii-la-muzeul-taranului-roman-i98176Un Târg de Florii are loc și în Parcul Lumea Copiilor, dar și la Muzeul Țăranului Român, unde suntem așteptați cu ouă încondeiate.

Nici Muzeul Satului nu se lasă mai prejos și ne invită între orele 09.00 a€“ 19.00, să descoperim pe aleile muzeului meșteri populari și creațiile lor, preparate din gastronomia tradițională, produse bio, vin și flori.

Eu va urez un weekend frumos din Fundata, unde se desfășoară în aceste zile Ziua Națională a Turismului Rural, ocazie cu care se lanseazムnoul sezon de turism rural, care va avea ca momente de vârf Sfintele Sărbăƒtori de Paște, 1 Mai și, firește, vacanța de varăƒ!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture