Propuneri de weekend: 11-12 octombrie 2014

Chiar dacă au fost câteva zile mai friguroase și ploioase, iată că sfârșitul de săptămână se anunță însorit, așa că ar fi păcat să nu profităm de o “ieșeală”! Hai să vedem la ce evenimente putem participa în weekend.

Buzias-SA-Festivalul-Papricasului-şi-Vinului-2În acest weekend continuă Toamna Orădeană, precum și Festivalul Vinului din Târgu Mureș, începute încă de săptămâna trecută, însă de vin și must avem parte și la Festivalul Vinului și Papricașului la Buziaș, unde se vor întrece în bucate care mai de care mai gustoase, atât bucătari din Banat, cât și din Serbia și Ungaria.

Pe Aleea Pietonală Mărășești din centrul Timișoarei va avea loc sâmbătă Târgul Meșteșugarilor de unde se pot cumpăra produse artizanale, decorațiuni și alte obiecte lucrate manual. Accesul la târg este gratuit și permis între orele 9.00-22.00. Iubitorii dansului pot participa la Festivalul Internațional de Dans, ce ține până pe 19 octombrie și care se desfășoară în mai multe locații din oraș. Un program complet aici.

festivalul-pestelui-i104297

Nici bucureștenii nu sunt mai prejos, așa că avem parte de pește din belșug în Parcul Herăstrău, chiar pe Aleea Michael Jackson, la Festivalul Peștelui. 2000 de porții de borș de pește vor fi pregătite într-un ceaun de 1500 de litri și oferit celor care ajung în cursul zilei de sâmbătă, 11 octombrie.

Afis-NET-720x1024Gurmanzii continuă cu peşte la grătar cu mujdei şi mămăliguţă, dar și cu sarmale din Maramureș! La desert, ce ziceți de plăcinte?…Lângă un pahar de must adus de la o mustărie tradițională din Brașov.

Tot în București putem merge la Festivalul “Adevărul despre Daci” ce se desfășoară la Muzeul Național al Țăranului Român, festival care include lansări de filme documentare și cărți, dar și la Festivalul de Cultură şi Astronomie Gastrică “Asia Fest” din Piața Universității (până pe 14 octombrie).

1655975_933458810016407_3072813687364897463_nO manifestare interesantă, are loc pe domeniul Cantacuzino din Florești, respectiv prima ediție a Concursului Hipic Internațional Karpatia Horse Trials. Evenimentul din acest weekend include competiția compusă din probe de dresaj, obstacole și cross-country,  un concurs demonstrativ de atelaje cu doi și patru cai, demonstrații ecvestre. O atmosferă aristocrată îmbogățită cu o paradă de ogari și expoziții de fotografie, pictură și obiecte realizate manual. Programul și alte amănunte aici: http://www.karpatiahorse.ro/ .

Evenimentul reprezintă un prilej de a vizita acest domeniu și de a contribui la refacerea lui, deoarece încasările din bilete (10 lei/persoană) vor ajunge în fondul destinat restaurării acestuia.

Un weekend frumos să aveți, cu evenimente din plin!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

4 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture