Propuneri de weekend: 11-12 martie 2017

Când ne pregăteam, în sfârşit, de primăvară, iată că am scos iar hainele groase din dulap pentru ultimele sforţări ale iernii. Chiar şi aşa, evenimentele de weekend s-au înmulţit şi chiar ar fi păcat să nu ne recreem puţin, măcar pentru a continua sărbătorirea femeii şi a mamei, în diferite moduri, fie prin participarea la diversele târguri şi festivaluri ce au loc, fie prin a le oferi surpriza cumpărării unei vacanţe de la unul dintre târgurile de turism ce au loc în acest sfârşit de săptămână.

Food Truck Festival Spring Edition revine cu propuneri de street food savuroase în perioada 7 martie – 2 aprilie, în parcarea Promenada Mall Bucureşti, care este deja invadată de  miresme şi gusturi aromate. Unsprezece food truck-uri şi van-uri vor staţiona timp de aproape o luna, între 11:00-19:00 cu pizza, burgeri, frigărui, quesadilla, hot dogs, paella, tortilla, clătite dulci sau sărate, waffles şi cafea, sandwichuri calde apetisante şi multe alte bunătăţi. Food Truck Festival este o caravana dedicată street food-ului, având ca scop promovarea mâncărurilor preparate rapid şi sănătos în acelaşi timp.

Tot în Bucureşti, în Grădina Verona, avem din nou parte Târgul de produse naturale OZOSEP, aduse de mici producători din Harghita şi împrejurimi. Vom avea parte şi de ateliere de creaţie pentru copii (între orele 12:00 -14:00) şi de muzică bună, pe lângă un gulaş fierbinte şi Sekler Hoţ Dog, servite într-o atmosfera frumoasă şi primitoare, accesul fiind gratuit.

La Festivalul Mucenicilor, organizat în Parcul Naţional din Bucureşti, gospodinele din Botoşani, vor frământa aluatul pentru a realiza mucenici în chip de om cu dimensiuni reale. În acelaşi timp, iscusitele bucovinence vor pregăti sub ochii noştri aproximativ 10.000 de mucenici moldoveneşti tradiţionali, copţi şi tăvăliţi prin miere şi miez de nuca, care se cer acompaniaţi de tradiţionalele 40 de paharele de vin. În acelaşi timp, nu mai puţin de 1000 de litrii de mucenici munteneşti aromatizati cu scorţişoară şi lămâie ne vor ispiti nebuneşte.

Între 10-12 martie 2017, are loc cea de-a X a ediţie a Târgului de Turism ExpoVacanta. Evenimentul este găzduit de Ploieşti Shopping City. La târgul ExpoVacanta vor participa agenţii de turism, hoteluri, centre de informare turistică, asociaţii de promovare, unităţi de agrement, turism de sănătate şi de restauraţie, asociaţii şi cluburi montane şi de fotografie, emitenţi de tichete de vacanţă.

Organizatorii Târgului de Turism “VACANȚA” Constanța, ce are loc tot in acest weekend la Maritimo Shopping Center, ne propun o ofertă atractivă de pachete turistice (turism montan, turism de tratament, de aventură, city break-uri) si oferte pentru vacanţele verii 2017. Targul de turism Vacanta se desfasoara intre orele 10.00-22.00.

Nici organizatorii Târgului de Turism al Olteniei nu se lasă mai prejos, acesta reunind, în special, expozanţi din regiunea Olteniei, dar vor fi invitaţi şi expozanţi din străinătate. La târg se doreşte promovarea zonelor de atracţie turistică şi a serviciilor din regiunea Olteniei, organizarea de conferinţe şi dezbateri cu subiecte ce ţin de dezvoltarea turismului regional. Expozanţii prezenţi la Centrul Multifunctional Craiova din strada Târgului nr 26, vor promova: turismul cultural, rural sau de business, turismul de tratament, turismul medical, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură. Program 10.00-19.00 (duminica până la 16.00).

La finalul acestei săptămâni, la Ghiroda, ne vom îndulci cu multă miere, pentru că în localitatea de lângă Timişoara va avea loc a şaptea ediţie a Târgului Apicol de Primăvară, unde vor veni apicultori din mai multe ţări, dar şi din cele mai diverse colţuri ale României pentru a ne prezenta produsele lor. Locaţie: Căminul Cultural Ghiroda.

Mai în ton cu vremea de afară, duminică, 12 martie, de la ora 18.30, ne putem bucura de spectacolul de balet “Romeo şi Julieta” la Opera Naţională Bucureşti (Sala Mare), de Serghei Prokofiev. Biletele se găsesc la tickets.operanb.ro şi la casa de bilete a Operei.

Mai avem ocazia de a participa şi la ultimele târguri de mărţişor din acest an, cum este Târgul de Mărţişor „Tradiţii de primăvară” din Cluj – Napoca, ce are loc în Piaţa Unirii, până pe 12 martie.

Un weekend minunat!

Citeşte şi 12 motive pentru a vizita Verona

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture