Propuneri de weekend: 11-12 august 2018

In acest weekend avem parte iar de o vreme frumoasă cu multe evenimente în aer liber, de la festivaluri muzicale la cele culinare și de film.

Happy Cinema ne invită la un film plin de aventuri: Hotel Transylvania 3: Monştrii în vacanţă. Iată o ocazie prin care putem fi ca în vacanţă alături de copii printr-un film de animație al Sony Pictures. In filmul Hotel Transylvania 3: Monştrii în vacanţă, îi revedem pe monştrii noştri preferaţi în timp ce se îmbarcă pe un vas de croazieră luxos, iar pe Drac luându-şi şi el o vacanţă de la administraţia hotelului. Ei călătoresc bucuroși și extaziați deoarece se bucură de toate facilităţile şi ofertele de la bordul vasului, de la jocul de volei şi până la excursii organizate în locuri exotice ori de şedinţele de bronz la lumina lunii. Tariful este de doar 11 lei / bilet, iar acesta se poate cumpăra aici.

Cu ocazia evenimentului HipTrip România Culinară, vor fi puse în valoare obiceiurile bucătăriei tradiționale românești, prin trei zile pline de ateliere culinare, live cooking, ecranizări tematice, speakeri, dar și dezbateri pe teme incitante în arta bucătăriei. Toate aceste lucruri frumoase se vor petrece în grădina conacului Vivolis (București), un domeniu relaxant și liniștit, care ne va face să uităm de atmosfera citadină, aducându-ne mai aproape de natură și tradiție, în același timp.

La expoziția „CĂLĂTORIE PE DUNĂRE. REPREZENTĂRI GRAFICE ŞI CARTOGRAFICE DIN SECOLELE XVII – XIX”, organizată de Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București, vom putea admira hărți ale Dunării pe care sunt trasate şi prezentate confruntările dintre puterile europene şi Imperiul Otoman, planuri de luptă, teatre de război, planuri de cetăţi şi oraşe, litografii şi gravuri de secol XIX ale unor zone spectaculoase sau mai puţin accesibile ale traseului Dunării.

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL, Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, propune publicului filme prezentate în premieră în România, un program special dedicat regizorului Emir Baigazin, care va fi recompensat anul acesta cu Trofeul ANONIMUL pentru contribuția la frumusețea cinematografiei universale, dezbateri, precum și o serie de concerte și DJ set-uri. Amanunte pe site-ul oficial al festivalului.

Festivalul de Folclor – Cântec de Suflet va avea loc în Piața Cetății din Alba Iulia, de la ora 19.00. Printre soliștii care vor urca pe scenă se enumeră: Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Florica Zaha, Alexandru Pal, Leontina Fărcaș, Ina Todoran, Reta Rus, Marinela Baba, Pamfil Roată, Gheorghița Nicolae, Nicușor Iordan și Ana Maria Rosa Preda, Daniel Pop, Florin Boita, Grigore Gherman, Ioana Ardelean, Aurelian Trif, Cătălina Rotaru și Ștefan Negru, Alexandra Chira, Cristian Tomoni, Georgiana Necșa, Vlăduț Sărmaș. 

Susținere muzicală: Orchestra “Jidvei” România, Ansamblul “Jidvei” România, Ansamblul “Augustin Bena” Dansuri: Ansamblul “Jidvei” România, Ansamblul “Augustin Bena”.

Dacă vrem să ne bucurăm de adrenalină și relaxare, avem ocazia să participăm la festivalul de ciclism Colibița Bike Fest care se desfășoară în fiecare an, în județul Bistrița-Năsăud, în apropierea lacului Colibița, la 35 km de Bistrița. Programul include concursuri la următoarele discipline: Dirt Jump, Street Style, Trial, XC Maraton, Dual. Aceste concursuri aduc odată cu ele și surprize pentru participanți. Zona și evenimentul se completează reciproc și îi invită pe toți cei interesați să profite de aerul curat de munte.

Festivalul Classics for Pleasure care se desfășoară în acest weekend la Sibiu este un proiect-eveniment de înaltă ținută artistică, finalizat cu un concert Proms of Delight, realizat după modelul BBC Proms. Locațiile sunt Biserica Ursulinelor (sâmbătă de la ora 16.00) și Piața Mare (duminică de la ora 20.00).

Ediția de anul acesta a Festivalului, intitulată Festival of Culture va însemna punerea în scenă a unor spectacole muzicale inedite. Festivalul este dedicat celebrării a 10 ani de când Sibiul a deținut titlul de Capitală Europeană a Culturii și va acorda o atenție deosebită istoriei milenare a orașului și dezvoltării sale multiculturale.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture