Propuneri de weekend: 10-11 septembrie 2016

Aş putea spune că a venit toamna, vorba cântecului, dar aş minţi pentru că vara este încă printre noi, mai mult decât oricând, prilej cu care ar fi păcat să nu profităm de aceste zile călduroase şi să petrecem un weekend cât mai frumos.

afisprimeniremtronline300dpi1Timp de două zile, sâmbătă şi duminică (orele 10-18), Galeria de Artă Ţărănească a Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti iese în curte petru o Primenire şi îşi scoate lada de zestre cu lucruri frumoase, numai bune de târguit: cămăşi femeieşti şi bărbăteşti, poale, catrinţe, fote, vâlnice, ii, marame ţesute din borangic şi podoabe. De-ale gurii putem târgui: miere, dulceaţă, prăjituri şi zacuscă. Prin acest eveniment, MNŢR susţine campania de subscripţie publică pentru achiziţionarea sculpturii lui Brâncuşi – Cuminţenia pământului. Intrarea este liberă.

street-foodÎn Bucureşti a început şi prima ediţie a Bucharest Street Food Festival, care anunţă un weekend condimentat cu o diversitate de preparate culinare, concerte live cu artişti români şi internaţionali, petreceri şi multe surprize. Aleea principala din faţa pavilionului central al Romexpo găzduieşte cei mai pasionaţi vendori de street food din ţară cu food trucks, vanuri, rulote şi standuri, cu preparate din peste 10 bucătării internaţionale, ce fac parte dintr-un adevărat tur gastronomic. Lista băuturilor asezonate acestor delicii culinare este completată cu băuturi alese şi peste 35 de beri artizanale româneşti şi internaţionale. Sâmbătă, CULT Day Out ne aşteaptă cu produse vestimentare concepute de designeri români, iar domnişoarele şi doamnele de la Skirt Bike vor colora oraşul şi festivalul cu prezenţa lor inedită. Brunch-ul Bucuriei ne invită, duminică, într-un spaţiu special amenajat pentru animăluţe de companie. Accesul zilnic la festival este liber până la ora 16:00, ulterior pe bază de abonament.

bannerPână duminică, de dimineață până seara, producători, artizani și negustori se vor aduna în Parcul IOR pentru un alt festin gastronomic: Festivalul Tradiţii Româneşti. Vedeta festivalului va fi o plăcintă poală-n brâu asortată gigantică de 17 m lungime. Nu vor lipsi pastrama şi mustul proaspăt stors. mâncare la ceaun gătite la faţa locului, gulaş delicios, micii uriaşi zemoşi, frigărui boiereşti, aripioare de porc trase în bere, prepeliţe la jar, papanaşi delicioşi, orez cu lapte şi multe alte bunătăţi.

mogoParcul Mogoşoaia ne-a mai pregătit un weekend de poveste cu teatru pentru copii, dar şi cu muzică de jazz la Târguşorul Brancovenilor cu ocazia Kulturestock Festival. Sâmbătă vor fi desene animate, duminică la ora 18.00 Prichindel, teatru pentru copii, iar la ora 19.00 Jazz.

septemberfest-2016Festivalul Septemberfest 2016, ne invită la Cluj Napoca, pe Platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian” la Parcul de Distracţii deschis cu această ocazie, la Târgul de Produse Tradiţionale şi Handmade, la show-uri gastronomice pe gustul tuturor gurmanzilor şi la concerte într-o atmosfera relaxantă inundată de bere rece!

poster-afis-plai-festival-muzeul-satului-banatean-timisoara-2016În Timişoara, PLAI Festival ne invită în toamna această la Muzeul Satului Bănăţean, unde organizatorii au pregătit un program bogat în muzică şi activităţi culturale sau recreative inedite.  Artiştii pe care PLAI îi aduce anul acesta pe cele 4 scene ale festivalului sunt: Milky Chance, Aziza Brahim, Bob Geldof, Marinah y Chicuelo, Oi Va Voi şi Fantome. În cadrul evenimentului se vor desfăşura diverse activităţi, fiind amenajate ateliere meşteşugăreşti, locuri de joacă, locuri de relaxare în care putem încerca yoga, masaj, meditaţii şi locuri de prezentare pentru ONG-uri care desfătoară activităţi cu impact social.Programul aici.

muzLa Iași are loc Festivalul Internațional al Muzicii Mecanice, ce ne oferă un program atractiv care cuprinde expoziții de automate muzicale și valori de patrimoniu tehnic, spectacole ale flașnetarilor, concerte, dans, animație, proiecții video. Artiștii flașnetari vor concerta sâmbătă, 10 septembrie, între orele 16.00-18.30 pe esplanada din fața Palatului Culturii și în Grădina Publică Palas, iar sâmbătă, între orele 11.00-13.30, la Galeriile Anticariat Dumitru Grumăzescu. În data de 11 septembrie, se va organiza Caravana Muzicii Mecanice la Târgu Neamț, eveniment cuprins de Primăria Târgu Neamț în cadrul  Zilelor orașului, un alt eveniment la care putem participa in acest weekend.

5-19Zilele Oraşului Târgu Neamţ au în program o paradă a portului popular, spectacole folclorice,  târgul meşterilor populari, un turneu de tenis de câmp dedicat juniorilor, seniorilor şi veteranilor, concurs de fotografie, expoziţie de pictură, lansare de carte, concurs de şah, demonstraţie de echitaţie, spectacol de reconstituire istorică, prezentare de modă, concerte. Programul complet aici.

zilele-cetatii-270x300În acest weekend se organizează la Târgovişte şi Zilele Cetăţii, 620 de ani de atestare documentară a municipiului (în Parcul Mitropoliei). În cadrul Zilelor Oraşului Târgovişte au loc numeroase actvitati precum: Parada Zilelor Cetăţii, pe traseul: Gara Târgovişte – B-dul Carol I – B-dul Mircea cel Bătrân –  Calea Domnească – Curtea Domnească, spectacole folclorice, concerte de muzică uşoară (Delia, Zdob şi Zdub, DJ Project, Chromdioxid), competiţii sportive, activităţi pentru copii, activităţi medievale.

festivalul-cascaveleiFestivalul Cașcavelei din Valea Doftanei, Prahova, o serbare câmpenească ce are la bază un produs tradiţional, numit “caşcavea”, ne îmbie inclusiv cu alte produse specifice zonei, pe stadionul din comuna Valea Doftanei. La festival suntem aşteptaţi de zeci de producători de caşcavea din zonă, dar şi de alte brânzeturi tradiţionale, cât şi de pastramă, cârnaţi sau şuncă, toate preparate în gospodărie, după reţete vechi, pentru a le gusta şi cumpăra, alături de diverse sortimente de brânză de burduf în bulz rumenit pe jar cât şi alte bunătăţi din bucătăria tradiţională. Distracţia va fi asigurată de muzică populară şi de concertele din fiecare zi de festival.

sarbatoarea_recolte_din_bihor_Prima ediție a Sărbătorii Recoltei în Bihor are loc în acest weekend în Cetatea Oradea. Printre multitudinea de produse, vizitatorii pot găsi în interiorul Cetății Oradea legume proaspete, struguri de masă, suc bio, murături, gemuri, uleiuri presate la rece, pălincă, must și remedii naturiste. Evident, bucuria recoltei este completată de muzică populară.

ziua-internationala-a-crosetatului-i127429La Brașov se va sărbători Ziua Internațională a Croșetatului. Cele mai interesante articole hand made vor fi expuse și vândute la Centrul Cultural Reduta, în 10 și 11 septembrie. Brașovul se alătură în acest an celorlalte orașe din Europa ce sărbătoresc Ziua Internațională a Croșetatului.  Cei care ajung la Centrul Reduta vor putea admira obiecte croșetate, vechi chiar şi de peste o sută de ani.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 17 September, 2016

    […] Citeşte şi Castelul Iuliei Haşdeu – templul mistic de pe Valea Prahovei […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture