Propuneri de weekend: 10-11 decembrie 2016

Atunci când ai parte de un weekend însorit înseamnă că nu trebuie să mai stai pe gânduri şi să profiţi de vremea frumoasă de afară pentru a ieşi la plimbare.

targul-ozosep-edi-ia-speciala-a-lunii-decembrie-2016-i131348Dacă eşti bucureştean, ai ocazia de a participa la cea mai mare ediţie a anului a Târgului Ozosep (la Grădina Verona), unde sunt prezenţi peste 35 de mici producători din Harghita şi împrejurimi, care ne apropie şi mai mult de Crăciunul atât de aşteptat, pentru că la târg vom găsi brânzeturi speciale, preparate tradiţionale din carne, pâine de casă, prăjituri, turtă dulce, kurtoskalacs şi langoş proaspăt, palincă din fructe, ciocolată, păstrăv afumat şi multe altele.

Meşterii artizani ne vor încânta cu produsele tradiţionale pe care le putem cumpăra pentru a ne pregăti, deja, de cadourile pe care le vom face de Crăciun, iar mâine, între orele 11.00-13.00, copiii au ocazia să confecţioneze singuri decoraţiunile de Crăciun, într-un mic atelier. Intrarea este liberă.

amanÎn Bucureşti are loc şi Recitalul de chitară „Acorduri şi Rime”, cu Irina Movilă şi Adrian Andrei, sâmbătă, 10 decembrie, ora 19:00, la Muzeul Theodor Aman, prilej cu care se poate vizita şi muzeul ce găzduieşte spectacolul (pe strada C. A. Rosetti). Intrarea este 10 lei.  Muzeul cuprinde o colecție memorială de pictură, grafică și sculptură, dar și ustensile de lucru și alte obiecte aparținând pictorului și graficianului Theodor Aman.

poster-afis-live-festival-2016-arenele-romane-bucuresti-250x350Nu rataţi duminică, de la ora 19.30, Concertul Tradiţional de Crăciun – Canticum 2016, un concert de colinde ce are loc la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti. Intrarea este liberă. Şi la  Biserica Domniţa Bălaşa are loc un Concert Tradiţional de Colinde, de la ora 18.00.

Sâmbătă, 10 decembrie 2016, de la ora 21:00 au loc ultimele concerte de muzică underground din cadrul Live Festival 2016, la Arenele Romane din Bucureşti. Printre protagonişti: DJ Snow, Are You Anywhere. Live Festival la Arenele Romane din Bucureşti este un eveniment organizat de Live Kulture.

expo-timisoara-antichitati-ed-118-i131314

Pasionaţii de antichităţi au ocazia de a da o raită pe la la Iulius Mall din Timişoara deoarece se desfăşoară o nouă ediţie a Târgului de Antichităţi.

mozatLa Cluj Napoca s-a dat startul celei de-a 26-a ediţii a Festivalului “Mozart”, organizat de Societatea Română Mozart în parteneriat cu Filarmonica “Transilvania” şi Academia de Muzică “Gheorghe Dima”. Evenimentul, ce reprezintă un nou regal de muzică simfonică şi camerală, include concerte, recitaluri şi un concurs de interpretare dedicat formaţiilor de trio cu pian. Amănunte aici. Sâmbătă, 10 decembrie, la ora 17, la Sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, are loc un Concert pentru copii intitulat Arca lui Noe.

zilele-teatrului-ludic-e1479822772699Astăzi, este ultima zi a Festivalul de Teatru ”Zilele Teatrului Ludic”, la care participa trupe din ţară şi străinătate la Casa de Cultură a Studenţilor şi la Casa de Cultură ”M. Ursachi”, Parcul Copou din Iaşi. Spectacolele încep de la orele 16.30, ultimul spectacol de la 21.30.

Citește și Catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, una dintre cele mai frumoase catedrale din România

Sâmbătă la ora 12.00 s-a deschis și Expoziția Națională “Crăciunul cu măști-Brezaia din Rucărul de Argeș”, organizată  la Castelul Bran împreună cu Centrul Cultural “Reduta” Brașov și cu Asociațiile “Ruffa Arbor” și “Regalia”. Expoziția include piese de mobilier și decorațiuni muscelene, precum și fotografii vechi ce ne arată obiceiurile de iarnă din Rucărul muscelean și din Rucărul de Făgăraș.

De asemenea, din 10 decembrie 2016 și până în 9 ianuarie 2017, în fiecare sfârșit de săptămână ansambluri populare din județul Brașov ne prezintă colinde și obiceiuri strămoșești, chiar la castel. Participați și la Târgul de Crăciun ce va fi organizat la acest sfârșit de an la magazinul “Rotonda” din Parcul Regal din Bran.

Evident, puteţi ajunge şi la Târgurile de Crăciun ce au loc în foarte multe alte oraşe din ţară, aşa că atmosfera sărbătorilor de Crăciun este garantată.

Un weekend minunat!

Urmăriţi şi alte Propuneri de Weekend!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture